کد خبر: 1094277
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دو شنبه قبل از تشکیل یک اتحاد جدید برای مقابله با تهدید‌های ادعایی ایران علیه کشور‌های منطقه خبر داد

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دو شنبه قبل از تشکیل یک اتحاد جدید برای مقابله با تهدید‌های ادعایی ایران علیه کشور‌های منطقه خبر داد. هرچند بحث ایجاد یک سیستم پدافندی منطقه‌ای علیه ایران با مشارکت کشور‌های عربی به عنوان یک طرح امریکایی-عربی از سال‌ها قبل مطرح است، ولی چیزی که بنی گانتس هفته قبل از آن صحبت کرده، چیزی شبیه به یک سیستم پدافندی هوایی است که به دنبال پیوند زدن سیستم‌های پدافندی عربی و اسرائیل است. ظاهراً، دولت امریکا رهبری این سیستم جدید را بر عهده دارد و گفته می‌شود که یکی از دستور کار‌های اصلی سفر آتی جو بایدن به عربستان و اسرائیل که اواخر جولای انجام خواهد شد، همین است. نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اواخر آذرماه ۱۴۰۰ در جریان سفر به امارات و بحرین ایده تشکیل نوعی ائتلاف ناتوی عربی را با مشارکت اسرائیل مطرح کرده بود و اوایل فروردین ۱۴۰۱ نیز پس از دیدار سه‌جانبه رهبران اسرائیل، مصر و امارات در شرم‌الشیخ، رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که بنت ایده یک اتحاد نظامی را مانند ناتو بین کشور‌های عربی و اسرائیل در برابر ایران مطرح کرده است. گانتس اتحاد دفاع هوایی خاورمیانه معروف به MEAD را «نخستین عنصر» دیدگاه مشترک تل‌آویو با کشور‌های عربی خوانده؛ اتحادی که به ادعای او برای «مواجهه با تلاش‌های ایران برای حمله به کشور‌های منطقه با استفاده از راکت، موشک‌های کروز، هواپیما‌های بدون سرنشین و همچنین پهپادها» عملیاتی می‌شود. یک مقام اسرائیلی به شرط ناشناس ماندن به رویترز گفته که کشور‌های شرکت‌کننده سیستم‌های دفاع هوایی خود را از طریق ارتباطات الکترونیکی از راه دور به جای استفاده از سیستم‌های تسلیحاتی معمولی هماهنگ می‌کنند. قابل توجه اینکه گانتس گفته که این برنامه در حال حاضر عملیاتی است و حتی قبلاً رهگیری موفقیت‌آمیزی مقابل تلاش‌های ایران برای حمله به اسرائیل و سایر کشور‌ها انجام داده است، ولی او جزئیات بیشتری در مورد تاریخ‌ها یا کشور‌های مورد نظر ارائه نکرد.
درباره اینکه چه کشور‌هایی با صهیونیست‌ها در ایجاد و مشارکت در این سیستم همکاری می‌کنند، چیزی گفته نشده و رویترز و آسوشیتدپرس هم نتوانسته‌اند از سفارتخانه‌های عربی در این باره اطلاعاتی دریافت کنند. با این حال، اشاره گانتس به اینکه جو بایدن در سفر به منطقه، که شامل اسرائیل و عربستان سعودی است «از این روند (MEAD) حمایت خواهد کرد»، نشان می‌دهد که عربستان و اسرائیل یک طرف اصلی این سیستم هستند. رویترز از قول یک دیپلمات غربی در منطقه خلیج فارس نقل کرده که واشنگتن همچنان در حال د متقاعد کردن کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس به عنوان یک بلوک برای موافقت با پیوستن به سیستم دفاع هوایی یکپارچه امریکا و اسرائیل است. به علاوه شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفته که سامانه‌های راداری برای مقابله با تهدیدات موشکی ایران در امارات متحده عربی و بحرین مستقر شده‌اند. همچنین گفته می‌شود که در نشست ماه مارس ۲۰۲۲ وزرای خارجه اسرائیل، امارات متحده عربی، بحرین، مراکش، مصر و امریکا در نقب نیز درباره ایجاد این سیستم بحث شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار