کد خبر: 1094819
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۶
حسین فصیحی

اگر دوست دارید از موجودی حساب های بانکی تان مراقبت بهتری کنید حتما این یادداشت را تا انتها بخوانید و به توصیه آن هم عمل کنید. این باوری عمومی در جامعه وجود دارد که خیلی ها تصور می کنند اتفاق ناگوار فقط برای دیگران می افتد اما تجربه نشان داده در صورتی که به توصیه های مطرح شده توجه نشود هر فردی در معرض آسیب قرار می گیرد.
در سال های اخیر با گسترش فناوری های نوین تحول بزرگی در جابجایی پول صورت گرفته است. این روزها کارت های بانکی و اپلیکشن هایی که روی گوشی های تلفن همراه نصب می شوند جایگزینی مطمئن برای نقل و انتقال پول نقد شده اند. با وجود این که خطر انتقال پول نقد از بیم سارقان به طور چشمگیری کاهش یافته اما مجرمان برای دسترسی به حساب های بانکی مردم اطلاعات خود را به روز کرده و از فناوری های نوین برای دستبرد به حساب ها استفاده می کنند.
یکی از مهم ترین شیوه هایی که مورد اقبال مجرمان قرار گرفته، استفاده از دستگاه های اسکیمر است که کنار دستگاه های کارتخوان نصب می شود. این دستگاه قابلیت دریافت اطلاعات کارت های بانکی را دارد. سارقان در این شیوه در پوشش فروشندگان دروه گرد ظاهر می شوند و کالاهای خود را با قیمت خیلی پایین تر از نرخ بازار عرضه می کنند. فروش کالا با قیمت پایین، اولین گام برای فریب خوردن مشتری است. آن ها بعد از خرید کالا، کارت بانکی و رمز را در اختیار فروشنده قرار می دهند غافل از این که فروشنده بعد از کشیدن کارت بانکی مشتری اطلاعات بانکی او را به دستگاه اسکیمر منتقل کرده است. فروشنده بعد از دور شدن مشتری، اطلاعات را به کارت بانکی خام که از قبل تهیه کرده منتقل می کند و از آنجا که رمز کارت را هم در اختیار دارد موجودی حساب را برداشت می کند.
افراد کلاهبردار به این راحتی ها هم دم به تله پلیس نمی دهند. آن ها از این راه میلیارد ها تومان به جیب می زنند برای همین موجودی کارت ها را به کارت های اجاره ای منتقل می کنند و تا جایی که می توانند شاکیان و پلیس را به دردسر می اندازند و سرانجام موجودی حساب را در طلافروشی ها یا فروشگاه ها برداشت می کنند.
امکان دسترسی آسان به دستگاه های کارتخوان، یکی از دلایل اقبال مجرمان به این شیوه از عمل مجرمانه است. براساس آمارهای منتشر شده، ایران با داشتن بیش از 8/9 میلیون دستگاه کارتخوان، پس از چین دوم را در اختیار دارد. همچنین مقایسه داده‌های ارائه‌شده از سوی انجمن معاملات امن اروپا و بانک مرکزی اروپا با آمارهای شاپرک در ایران نشان می‌دهد تعداد 8/9 میلیون دستگاه کارتخوان موجود در سیستم شاپرک ایران تقریبا یک میلیون دستگاه بیش از تعداد کارتخوان های ۲۸ کشور شامل اسپانیا، لهستان، آلمان، یونان، هلند، پرتغال، سوئیس، سوئد، رومانی، جمهوری‌چک، بلژیک، مجارستان، فنلاند، نروژ، دانمارک، اتریش، کرواسی، ایرلند، بلغارستان، اسلواکی، لیتوانی، استونی، لتونی، اسلوونی، قبرس، مالت، لوکزامبورگ و لیختن‌اشتاین است (این ۲۸ کشور ۸ میلیون و ۳۱۳ هزار دستگاه POS دارند).این مقایسه آماری نشان می دهد وقتی از یک سو دسترسی بدون ضابطه به دستگاه های کارتخوان میسر و از سوی دیگر امکان پیگرد آن از سوی قانون دشوار باشد مجرمان به آن اقبال نشان خواهند داد. در مورد پیشگری از گرفتار شدن در دام مجرمان اسکیمری، پلیس تنها راه حفظ موجودی های حساب را وارد کردن رمز کارت عابربانک از سوی صاحبان کارت اعلام کرده است. وقتی مشتریان خودشان رمز کارت عابربانک را وارد کنند این اطمینان وجود دارد که در صورت وجود دستگاه اسکیمر اطلاعات بانکی شان سرقت نخواهد شد. عوض کردن دوره ای رمز کارت های بانکی هم توصیه دیگری است که امنیت حساب های بانکی را افزایش می دهد. توصیه دیگری در این باره خرید کردن از فروشگاه ها یا مغازه است. افرادی که دارای محل کسب ثابت باشند مرتکب عمل مجرمانه به این شیوه نمی شوند چرا که اطمینان دارند به راحتی از سوی شاکی تحت پیگرد قرار گرفته و بازداشت می شوند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار