کد خبر: 1095085
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
مدیرکل زندان‌های استان تهران گفت: هم‌اکنون ۸۰ کارخانه فعال در زندان‌های استان تهران دایر است که در آن‌ها ۲۵۶۰ نفر در رشته‌های مختلف فعالیت داشته و در قبال کار روزانه خویش دستمزد به حسابشان واریز می‌شود.

سرویس اجتماعی جوان آنلاین: سازمان زندان‌ها در سال جاری و درجهت اصلاح و تربیت مددجویان به عنوان هدف غایی خود، سراغ اولویت‌های جدی همچون توسعه اشتغال و حرفه‌آموزی، حمایت از خانواده زندانیان نیازمند و یا کاهش جمعیت کیفری مراکز تأمینی و تربیتی و البته تقویت سامانه‌های الکترونیک در زندان‌ها رفته و این الزامات را به شکل حداکثری در زندان‌های سراسر کشور در دستور کار قرار داده است.

در این راستا سیدحشمت‌الله حیات‌الغیب، مدیرکل زندان‌های استان تهران با اشاره به اقدامات تحولی در زندان‌ها به خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: در محیط زندان‌های استان تهران، هم‌اکنون برنامه‌های متعددی برای اصلاح و بازپروری مددجویان تدوین شده و به اجرا هم درمی‌آیند که بطور مثال «تحصیل زندانیان» از اساسی‌ترین برنامه‌های بازپرورانه فرهنگی و تربیتی است.

نمایی از اقدامات آموزشی تا فرهنگی دایر در زندان‌های استان تهران

وی توضیح داد: در ارتباط با تحصیل زندانیان ما با همکاری آموزش و پرورش، برگزاری امتحانات دوره‌های آموزشی را در سایر زندان‌ها ازجمله بازداشتگاه اوین، ندامتگاه‌های قزلحصار، تهران بزرگ و زنان، زندان رجایی‌شهر و کانون اصلاح و تربیت در دستور انجام داریم.

حیات‌الغیب دراین‌باره ادامه داد: همچنین مراکز دانشگاهی بعثت یک در اوین، دو در قزلحصار و سه در رجایی‌شهر فعال است و اساتید دانشگاه جامع علمی کاربردی و پیام نور، با رعایت پروتکل‌ها، کلاس‎های حضوری و امتحانات را بین مددجویان برپا می‎کنند.

مدیرکل زندان‌های استان تهران با تأکید بر اقدامات فرهنگی موثر در زندان‌ها یادآور شد: درکنار برنامه‌ها و جشنواره‌های هنری هم‌اکنون باحضور ۶۰ نفر مبلغ روحانی همه‌روزه نماز‌های جماعت و کلاس‌های آموزشی احکام، عقاید و قرآن برای زندانیان اجرا می‌شود. با همکاری فدراسیون‌های ورزشی نیز زمینه انجام ورزش صبحگاهی و ورزش‌های تخصصی همچون فوتسال، کشتی، تنیس روی میز، ورزش‌های بومی و محلّی و پهلوانی برای زندانیان فراهم شده است.

اقدامات و برنامه‌های تعریف‌شده برای توسعه اشتغال در زندان‌ها

حیات‌الغیب به اقدامات حوزه اشتغال در زندان‌ها اشاره کرد و توضیح داد: زندانی در ایام تحمل حبس، فرصت مناسبی برای آموختن حرفه و فنی مناسب با استعداد و توانائی خود به دست می‌آورد که می‌تواند ضمن رهایی از بیکاری، پس از آزادی نیز با ادامه آن، شغل مناسبی داشته و دیگر به چرخه جرم بازنگردد. در این راستا اقدامات متعددی درسطح زندان‌های استان دردست انجام قرار دارد.

وی افزود: از اهم برنامه‌های ما درحوزه اشتغال می‌توان به عقد قرارداد با کارآفرینان صنایع مختلف درخصوص ایجاد و توسعه اشتغال و مهارت‌آموزی در زندان‌ها، استفاده از تمام ظرفیت‌های زندان ازطریق کارگاه و بصورت استاد شاگردی و دریافت گواهینامه از مراجع ذیصلاح برای زندانیان اشاره کرد.

مدیرکل زندان‌های استان تهران خاطرنشان ساخت: درخصوص مهارت‌آموزی و حرفه‌آموزی زندانیان نیز تفاهمنامه‌هایی با سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت، مرکز ملی فرش، تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، بسیج سازندگی و شهرک‌های صنعتی برقرار شده و همچنین ۱۶ نفر از مربیان ساعتی بکارگرفته شده‌اند.

اشتغال ۲ هزار و ۵۶۰ نفر در رشته‌های مختلف شغلی

حیالت‌الغیب تصریح کرد: درحال حاضر ۱۵۰۹ نفر از زندانیان استان رأی باز هستند و می‌توانند در کارخانجات تولیدی مشغول بکار شوند. همچنین ۸۰ باب کارخانجات فعال در زندان‌های استان تهران دایر است که ۲۵۶۰ نفر در رشته‌های مختلف مانند خیاطی، نجاری، قالیبافی، قنادی، نانوایی، پیرایشگری، سراجی، تراشکاری، فلزکاری، نقاشی، مونتاژ لامپ و ... و یا در بخش اشتغال نشسته فعالیت داشته و در قبال کار روزانه خویش دستمزد به حسابشان واریز می‌شود.

وی درباره حرفه‌آموزی در زندان‌های استان تهران نیز گفت: بخش دیگر فعالیت‌های ما مربوط به حرفه‌آموزی است. هر زندانی بدون هیچگونه تبعیضی می‌تواند از آموزش‌های ارائه‌شده بهره‌مند شود. همکاری سازمان‌های صنایع دستی و حرفه‌آموزی موجب شده زندانیان تحت تعلیم مربیان مجرب قرار گرفته و در حرفه یا هنری مهارت کسب کنند.

به گفته وی در سال گذشته ۳۴۳ دوره آموزشی حرفه‌آموزی در زندان‌های استان برگزار شد که طی آن ۱۲ هزار و ۸۴۱ نفر موفق به اخذ مدرک قبولی سازمان‌های صنایع دستی یا فنی و حرفه‌ای شدند. البته تمام مدارک نیز معتبر و بدون درج نام زندان صادر می‌شود و مددجویان می‌توانند به محض آزادی از دوران حبس، با مراجعه به مرکز مراقبت بعد از خروج و تکمیل پرونده و معرفی به بانک، وام خوداشتغالی دریافت و وارد چرخه کسب و کار شوند تا راه صحیح زندگی را در پیش گیرند.

بازدید نمایندگان تا زندانیانی که با ارفاقات قانونی از زندان رهایی یافتند

حیات‌الغیب با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون کمیسیون‌های مختلف مجلس از زندان‌های استان بازدید داشته‌اند، افزود: علاوه بر بازدید فراکسیون زنان و خانواده مجلس از کانون اصلاح و تربیت، در هفته جاری که مصادف با هفته قوه قضائیه بود، اعضای محترم کمیسیون امنیّت ملّی و سیاست خارجی نیز از بازداشتگاه اوین بازدید و بحمدالله از وضعیت این مرکز و امور رفاهی مددجویان رضایت داشتند.

وی بیان کرد: از ابتدای امسال تعداد ۹۸۸ نفر از قضات محترم از زندان‌های استان بازدید به عمل آورده‎اند که در نتیجه آن برای ۲۴۷ نفر حکم آزادی مشروط، ۱۹۹ نفر تعلیق مجازات، ۱۱۵۹ نفر مرخصی پایان حبس، ۵۰۷۱ نفر مرخصی بین حبس و برای ۴۳۴ نفر عفو و بخشودگی صادر شده و ۱۷۹ نفر نیز به زندان شهر محل اقامت خانواده و موطن خود منتقل شده‎اند.

مدیرکل زندان‌های استان تهران در پایان گفت: در این مدت با بررسی درخواست هزار و ۶۶۹ نفر از زندانیان، با استفاده ۳۴۹ نفر از پابند الکترونیکی موافقت شده است تا ضمن آزادی و حضور در کنار خانواده، بقیه مدت حبس را تحت نظر سامانه الکترونیکی سپری کنند. ازسوی دیگر می‎توان با استفاده از موضوع کاهش جمعیت کیفری زندان‎ها که در برنامه‎های قوه قضائیه جایگاه ویژه‎ای دارد، مجازات‎های جایگزین حبس را گسترش داد.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار