کد خبر: 1095336
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۷
حاج علی انسانی در نشست جشنواره ادبی «مباهله»:
با وجود اهمیت تاریخی موضوع مباهله ، در طول تاریخ اسلامی، شاعران کمتر توجهی به این واقعه داشتند و برگزاری جشنواره ادبی مباهله به منظور توجه اهالی ادب به این رویداد تاریخی است.
محمدصادق عابدینی

علی انسانی، شاعر آیینی پیشکسوت و دبیر علمی جشنواره ادبی مباهله، در نشست رسانه ای جشنواره، گفت: عظمت این رویداد با وجود تاکید بسیاری از علما و بزرگان در تاریخ، مغفول مانده است، اما امروزه در شرایطی هستیم که توان و عظمت پرداخت به این موضوع وجود دارد و نپرداختن به آن غفلت است.

انسانی ادامه داد: پرداخت به واقعه مباهله از سوی اقشار مختلف هنرمندان مورد توجه قرار گرفته است و امید است تلاش های آنها مورد قبول و یاری اهل بیت (ع) قرار گیرد.

در این نشست، محمد حبیبی کسبی، رئیس گروه ادبیات عاشورایی مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، با اشاره به برپایی سومین دوره جشنواره ادبی «مباهله»، گفت: تا امروز بیش از 600 اثر به دست ما رسیده است و با وجود تمدید مهلت ارسال آثار ، امیدواریم در روزهای آینده بر این میزان افزوده شود.

حبیبی کسبی، با بیان اینکه فراخوان ارسال آثار 45 روز پیش منتشر شده است، ادامه داد: مهلت ارسال آثار تا 17 تیر ماه تمدید شده است.

وی در خصوص زمان برگزاری مراسم اختتامیه این جشنواره ادبی نیز توضیح داد: روز مباهله در ۲۴ ذی الحجه برابر با دوم مرداد ماه است، ما تلاش داریم در یک روز قبل یا همان روز مراسم اختتامیه جشنواره را برگزار کنیم.

حبیبی، گفت: جشنواره در سه بخش شعر منظوم، شعر آزاد و نثر ادبی برگزار می شود و به نیت پنج تن، به در اختتامیه جشنواره به پنج اثر که احتمالا عمده آن ها در بخش شعر منظوم خواهد بود، جوایزی اهدا خواهدشد.

رئیس گروه ادبیات عاشورایی مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری در پاسخ به سوالی درباره ادغام جشنواره شعر مباهله با شعر غدیر، تاکید کرد: در مورد مباهله اثر ادبی کم داریم. یکی از این علت ها این است که این واقعه در سایه غدیر قرار گرفته است. واقعه خاتم بخشی نیز که در قرآن ذکر شده است، مغفول مانده است. مباهله و خاتم بخشی ذیل غدیر قرار گرفته است. برنامه هایی همچون جشنواره ادبی مباهله باعث افزایش تشخص مباهله و معرفی بیشتر آن می شوند.

علی داوودی مدیر دفتر شعر حوزه هنری، نیز در سخنانی، گفت: اتفاق خوبی در سال های اخیر به دست آقای علی انسانی رقم خورده است و آن جشنواره ادبی مباهله است. خوشبختانه دو دوره این جشنواره برگزار شده است و امسال دوره سوم آن را برگزار می کنیم. حوزه هنری به عنوان یک مرکز هنری دینی و انقلابی وظیفه حمایت و ترویج از چنین برنامه هایی را به عهده دارد. شعر به ویژه شعر آیینی باید به دایره مخاطبان شاعران حرفه ای گسترش یابد و آثار فاخری شکل گیرد. جشنواره ای همچون جشنواره ادبی مباهله می تواند مقدمه ای برای ارایه شاهکارهایی برای مناسبت های مذهبی باشد.

داوودی ادامه داد: در واقعه مباهله فقط مذهب شیعه درگیر نیست، این ماجرا می تواند قابل اعتنا باشد و به ظرفیت جهانی آن توجه کرد و برنامه ای گسترده برای آن تدارک دید. برای مناسبت هایی همچون عاشورا و غدیر برنامه های زیاد و مختلفی برگزار می شود. مراکز و سازمان های مردم نهاد نیز برنامه های ادبی و هنری در مورد عاشورا و غدیر برگزار می کند. حوزه هنری نیز برنامه های مختلفی برای مناسبت های مذهبی برگزار می کند. سه برنامه در مورد عید غدیر برگزار می شود که حوزه هنری در آنها دخیل است و مشارکت دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار