کد خبر: 1095466
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۳
دولت آمریکا مدعی حقوق بشر است اما آنچه در عملکرد و سابقه این دولت می‌توان یافت نتیجه یک استاندارد دوگانه‌ است که برای چنین مفاهیمی قائل است. ترور سردار سلیمانی یکی از مصادیق مهم اثبات این ادعاست.
ساعت ۱:۲۰ دقیقه بامداد روز ۱۳ دی ۱۳۹۸ (۳ ژانویه ۲۰۲۰) خودروی حامل سردار قاسم سلیمانی و همراهانش پس از خروج از فرودگاه بغداد با ۲ موشک هلفایر شلیک شده از پهپاد MQ-9 آمریکا مورد حمله قرار گرفت. ترور محصول عملیات مشترک «سازمان CIA» و «ارتش آمریکا» بود. عملیات ترور نیز با دستور مستقیم رئیس جمهور آمریکا انجام شد.

چرا سردار سلیمانی به بغداد رفت؟

نخست‌وزیر وقت عراق در مستند الساعة الاخیرة (یک ساعت آخر) از مفاد مکالمه تلفنی خود با ترامپ ۳ روز قبل از ترور خبر داد. «عادل عبدالمهدی» گفت:‌ «ترامپ با من در شب سال نو تماس گرفت. ترامپ گفت که آمریکایی‌ها بخوبی ایرانی‌ها را نمی‌شناسند بلکه عراقی‌ها کسانی هستند که آنها را خوب می‌شناسند. [من] به او گفتم ایرانی‌ها می‌گویند دنبال جنگ نیستند. همان‌طور که آمریکا [جنگ] نمی‌خواهد.»

عبدالمهدی در ادامه گفت که به ترامپ پیشنهاد دادم یا با ایرانی‌ها مستقیماً مذاکره کند یا به توافقات ضمنی (مانند آنچه از سال ۲۰۰۳ حاصل شده) روی آورد. ترامپ نیز چراغ سبز نشان داد و در پاسخ گفت: «شما مذاکره کنندگان خوبی هستید. آنچه می‌توانید در این راستا انجام دهید. ما برای آن آماده‌ایم!»

نخست‌وزیر وقت عراق سپس از یک دعوت رسمی برای سفر شهید سلیمانی به عراق برای رایزنی خبر داد. او ماجرای دعوتنامه را در مستند الرحلة الاخیرة (آخرین سفر) بیان کرد.

«عادل عبدالمهدی» در این مستند با بیان اینکه برای میانجیگری میان ایران و عربستان به ریاض رفته بود، گفت: «با پادشاه عربستان و محمد بن سلمان ولیعد این کشور دیدار و موضوع را مطرح کردیم. آن‌ها گفتند بسیار خوب ما نامه ای برای شما ارسال خواهیم کرد و تو آن را به دست طرف ایرانی برسان.»

عادل عبدالمهدی در ادامه گفت: من پیام را به دست سردار سلیمانی رساندم و [حاج قاسم] نیز گفت ما به این پیام پاسخ خواهیم داد. بعد از آن شهید سلیمانی را دیدم و به او گفتم پاسخی به من ندادید؛ سردار سلیمانی گفت در سفر بعدی پاسخ ایران را خواهم آورد. سفر بعدی آخرین سفر سردار بود و حاج قاسم سلیمانی در بغداد به شهادت رسید.

تعداد بازدید : 20

نخست وزیر وقت عراق می‌گوید عملیات ترور تصمیمی نبود که یکی دو روزه گرفته شده باشد و قاعدتاً تصمیم نهایی از مدت‌ها قبل اتخاذ شده بود.

تنها تروریسم دولتی تاریخ معاصر جهان!

ترور سردار سلیمانی اتفاقی بی‌سابقه در تاریخ روابط بین الملل جهان است. این اقدام به قدری عجیب و نامتعارف بود که «بنجامین فرنز» از دادستان‌های ارشد دادگاه جنایات جنگی جنگ دوم جهانی علیه نازی‌های آلمان (موسوم به نورنبرگ)، ترور سردار سلیمانی را مایه شرمساری آمریکا دانست.

«فرنز» نوشت: «دستور [ترور] ژنرال سلیمانی ناقض تمام آن چیزی بود که آمریکا در نورنبرگ حامی آن بود و باعث شرمساری کشور بزرگ ما شد. لطفا این دیدگاه را با همه خوانندگان خود به اشتراک بگذارید.»

 


توئیت «بنجامین فرنز» دادستان دادگاه جنایات جنگی جنگ دوم جهانی

 

«اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه ترورهای غیرقانونی و خودسرانه است. کالامارد گزارشی در خصوص ترور سردار سلیمانی تنظیم کرده. او در گزارش خود به این جمع بندی رسیده است: «آمریکا با این اقدام قانون بین‌المللی حقوق بشر را نیز نقض کرده و به نظر من ترور سردار سلیمانی یک قتل خودسرانه بود که مسوولیت آن برعهده آمریکاست.»

کالامارد معتقد است:‌ «اگر مسئولی بلندپایه در یکی از این کشورهای به اصطلاح دموکراتیک به این شیوه ترور شده بود، به نظر من می‌توانستیم انتظار داشته باشیم که آن کشور، ترور آن مسئول را اقدامی خصمانه و اعلام جنگ می‌دانست.»

 


«اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه ترور غیرقانونی و خودسرانه

 

ترور سردار سلیمانی اولین ترور یک مقام رسمی نبود. ترور «کندی» رئیس جمهور آمریکا، ترور ولیعهد اتریش پیش از جنگ جهانی اول، ترور ناصر الدین شاه قاجار و ترور سلطان عبدالعزیز عثمانی از جمله این موارد است.

ولی جنایت فرودگاه بغداد اولین ترور مقام رسمی یک کشور پس از جنگ جهانی بود که از سوی یک دولت رسمی طراحی و اجرا شد. این در حالی است که هیچ رژیمی در جهان تاکنون مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی در کف خیابان‌های تهران را برعهده نگرفته است. ترورهایی که قطع به یقین «رژیم تروریست تل‌آویو» پشتیبان آن بوده است.

این جنایت فرودگاه بغداد در شرایطی رخ داد که سردار سلیمانی حامل یک پیام دیپلماتیک از سوی تهران بود. عادل عبدالمهدی نیز درصدد بود تا در باب روابط تهران - واشنگتن  مباحثاتی را با سردار سلیمانی مطرح کند. این موضوعی است که ۳ روز قبل از ترور در مکالمات نخست وزیر وقت عراق و رئیس جمهور آمریکا بدان پرداخته شد. امّا آمریکا در اقدامی خودسرانه و عجیب دست به ترور غافلگیرانه زد!

این ترور از سوی کشوری رخ داد که مدعی است قدرتمندترین ارتش تاریخ جهان را دارد (به تعبیر اوباما) ولی شهامت اعلام جنگ علنی به سردار در بغداد را نداشت و ناغافل مقام نظامی ایران را ترور کرد. جنایتی که نیاز به مهابت خاص نداشت.

امّا نکته‌ این جنایت استاندارد دوگانه آمریکا است که قوانین بین الملل را با چارچوب دلخواه خود تفسیر می‌کند. تنها کشوری که از بمب اتمی در جهان استفاده کرده است، در روز ۱۳ دی ۱۳۹۸ اولین تروریسم دولتی جهان پس از جنگ جهانی دوم را به نام خود ثبت کرد.

این استاندارد دوگانه موضوعی است که چامسکی فیلسوف و تاریخ‌دان برجسته آمریکایی نیز بدان اشاره کرده است. نوام چامسکی در این رابطه گفت: «قتل [سردار] سلیمانی ... اقدامی بسیار خطرناک بود. چنین چیزی در خلال جنگ جهانی دوم و حتی جنگ سرد نیز رخ نداد. مانند این بود که ایران تصمیم می‌گرفت پامپئو و یکی از فرماندهان عالی رتبه همراهش را در فرودگاه مکزیکوسیتی به قتل برساند ... ولی در اینجا (آمریکا) مورد تحسین قرار گرفت که واقعاً شوکه‌کننده است و نشان داد که تفکرات داخلی در آمریکا تا چه حد افراطی هستند و آمریکا یک کشور یاغی است که نسبت به تعهدات بین‌المللی بی‌تفاوت است و کاری که بخواهد را انجام می‌دهد.»

نیروهای مسلح ایران نیز پنج روز بعد از ترور سردار سلیمانی پایگاه عین الاسد را کوبید. این حمله بزرگترین حمله موشکی به پایگاه ارتش آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم از سوی یک کشور خارجی بود. ایالات متحده تاکنون منکر تلفات نیروهای خود در این حمله موشکی شده است.

 

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار