کد خبر: 1095534
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۳
دفاع تمام‌قد مقانلو از عملکرد تیم پنجم آسیا
شیوا نوروزی

پسرفت تکواندوی مردان ایران در آسیا موضوعی جدی و خطرناک است که بی‌توجهی به آن آثار مخرب‌تری را در سطح جهانی به همراه خواهد داشت.
بیست و پنجمین دوره رقابت‌های قهرمانی قاره کهن اتفاقات تلخ و شیرین زیادی برای تیم‌ملی تکواندو رقم زد. هر چقدر تیم بانوان خوش درخشید و با عملکرد خوب خود نتیجه تاریخی رقم زد، تیم مردان نه‌تن‌ها در رسیدن به مدال طلا ناکام ماند، بلکه بعد از دو دهه از روی سکو پایین آمد و به مقام پنجمی دست یافت. بعد از روی کار آمدن هادی ساعی، هدایت تیم‌ملی بعد از شش سال دوباره به بیژن مقانلو سپرده شد. این تیم برای قهرمانی آسیا می‌توانست شش نفر را به کره‌جنوبی اعزام کند. انتخاب‌های کادرفنی برای رقابت‌های چانچئون منجر به کسب سه مدال نقره و یک برنز شد و مقام پنجمی را برایمان به همراه داشت. از بین ملی‌پوشان مرد، سه هوگوپوش به فینال رسیدند، اما هیچ کدام رنگ طلا را ندیدند.
بعد از سقوط به رده پنجم آسیا داد همه درآمد؛ عده‌ای، ارنج تیم را عامل ناکامی عنوان کردند، عده‌ای انتخاب مقانلو را اشتباه خواندند و برخی نیز ادعا کردند هادی ساعی، رئیس فدراسیون در مسائل فنی دخالت می‌کند. هر کدام از این موارد باید به صورت مجزا و با نگاه کارشناسی بررسی شود. مسئله اینجاست که ضعف‌های فنی تکواندوکاران را نمی‌توان با هیچ عذر و بهانه‌ای کتمان کرد. علاوه بر این عملکرد خوب تکواندوکاران ازبکستان، چین و اردن موضوع جدی است که نشان از پیشرفت رقبا و سیر نزولی تکواندوی ایران دارد. البته قرار گرفتن تکواندوی مردان در سرآشیبی سقوط تنها مربوط به این دوره نمی‌شود، بلکه این ناکامی از المپیک ۲۰۱۶ آغاز و پس از آن در المپیک توکیو نیز تکرار شد. در چنین شرایطی مقانلو جانشین فریبرز عسکری شد و قاعدتاً نمی‌شد از سرمربی جدید در قهرمانی آسیا انتظار معجزه داشت، اما سقوط به رده پنجم و ناکامی هر شش نفر در کسب مدال طلا فراتر از این انتظار بود.

انتقاد‌ها به ارنج تیم‌ملی در حالی ادامه دارد که سرمربی تیم مردان مشکل خروجی یزدانی را عامل به‌هم ریختن برنامه‌های کادرفنی عنوان کرد. بیژن مقانلو در گفتگو با تسنیم به برخی از عوامل ناکامی تیمش در قهرمانی آسیا اشاره کرد: «از همان ابتدا گفته بودم که شرایط تکواندوی ایران چگونه است و تلاش خواهیم کرد که زمان عقب‌افتاده را جبران کنیم. برای این مسابقات تغییرات ۸۰ درصدی در تیم داشتیم، اما عدم اعزام یزدانی به دلیل مشکل خروج از کشور خیلی از برنامه‌های ما را به‌هم ریخت.  بچه‌های ما می‌توانستند رنگ مدال‌های خود را تغییر دهند که در آن صورت شرایط در جدول مدال‌ها خیلی متفاوت‌تر می‌شد. بالاخره تیم جوان است و دو سال نیز اعزام نشده بود، از طرفی قوانین هم تغییر کرده بود. چیزی به نام سکو نیست و باید نسبت به آسیایی دوره گذشته ارزیابی داشته باشیم. در آسیایی گذشته، ما ۱۲‌نفر را اعزام کردیم.» بعد از گذشت ۲۰ سال تکواندوی مردان ایران در بین تیم‌های اول تا سوم قاره قرار نگرفت و گویا از نظر سرمربی تیم‌ملی این مسئله اتفاق مهمی نیست!
این در حالی است که سرمربی تیم‌ملی ضمن انتقاد از نتیجه‌گرا بودن منتقدانش از انتخابش برای اعزام نفرات به کره‌جنوبی دفاع کرد: «با مشورت کمیته فنی و برای استفاده از پتانسیل خود قرار شد در نهایت وزن یک و هفت خالی شود. یزدانی یکی از مدعیان و چهره‌های خوب بود، اما متأسفانه شرایط اعزام او فراهم نشد. اعتقاد دارم با سه شماره نتیجه حاصل نخواهد شد و نیاز به زمان داریم و مهم‌ترین چیز خودباوری بازیکن است، اما برخی نتیجه‌گرا هستند. در ابتدا گفتم که حال تکواندوی ایران خوب نیست.» مقانلو ضمن تکذیب دخالت ساعی در مسائل فنی اظهار داشت: «مثل گذشته با کسی مماشات نمی‌کنم و کار خودم را انجام می‌دهم. شاید ساعی از بالا بازیکنان را تشویق می‌کرد، اما زمانی که پایین بودم، کسی در کارم دخالت نمی‌کرد.»
سرمربی تیم‌ملی تکواندوی مردان همچنین ادعای مینو مداح، سرمربی تیم بانوان مبنی بر نقش رئیس فدراسیون در انتخاب بهترین مربی آسیا را رد کرد: «آیا من خودم را انتخاب کردم؛ شاید این انتخاب از نحوه بازی بچه‌ها بوده است. اگر رئیس فدراسیون می‌توانست اعمال‌نظر کند، چرا در دوره‌های گذشته این اتفاق نمی‌افتاد. پیش از این به عنوان بهترین مربی انتخاب شده بودم.‌ای کاش انتخاب نمی‌شدم.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار