کد خبر: 1100060
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
مسئول مؤسسه یاوران سلامتی در گفتگو با «جوان»:
در میان گروه‌های جهادی، گروه‌های متخصص رشته‌های پزشکی را باید به صورت ویژه مدنظر داشت؛ گروه‌هایی که تمام جهادگرانش متخصص هستند و برای کمک به ساکنان مناطق کم‌برخوردار، دل از درآمدها، آسایش و راحتی خود می‌کنند تا برای نیازمند بیماری، یک بسته سلامتی هدیه ببرند. سراغ فاطمه صراحی، مسئول مؤسسه یاوران سلامتی رفتیم که با تشکیل یک گروه جهادی با حضور پزشکان و متخصصان، در مناطق محروم اردو زده است و به ارائه خدمات بهداشتی، سلامت و درمانی می‌پردازند.

در میان گروه‌های جهادی، گروه‌های متخصص رشته‌های پزشکی را باید به صورت ویژه مدنظر داشت؛ گروه‌هایی که تمام جهادگرانش متخصص هستند و برای کمک به ساکنان مناطق کم‌برخوردار، دل از درآمدها، آسایش و راحتی خود می‌کنند تا برای نیازمند بیماری، یک بسته سلامتی هدیه ببرند. سراغ فاطمه صراحی، مسئول مؤسسه یاوران سلامتی رفتیم که با تشکیل یک گروه جهادی با حضور پزشکان و متخصصان، در مناطق محروم اردو زده است و به ارائه خدمات بهداشتی، سلامت و درمانی می‌پردازند.

گروه جهادی شما ویژگی خاصی دارد، لطفاً گفتگو را در این مورد شروع کنیم.
یکی از ویژگی‌های گروه جهادی مؤسسه همیاران کوی شیرین این است که بیشتر نفراتش از خانواده‌های ایثارگران و شهدا هستند و گروه از جوانان تحصیلکرده و نخبه در حوزه پزشکی تشکیل شده است. از اواسط سال گذشته که به صورت رسمی تصمیم گرفتیم کار‌ها و خدمات‌مان را برنامه‌ریزی‌شده پیش ببریم، نزدیک ۷۰نفر در حوزه پزشکی و پیراپزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، رشته‌های تربیتی و مدیریتی که بیشتر آن‌ها دکترای تخصصی دارند به جمع ما افزوده شده‌اند و ما را همراهی می‌کنند.
تاکنون چند اردو برگزار کرده‌اید؟
شش اردوی جهادی تاکنون در سراسر کشور تشکیل شده است که در نقاط محروم و کم‌برخوردار نظیر پلایین، رباط‌کریم، شهریار و چند منطقه دیگر بود. اردو‌های جهادی با هدف رفع نیاز‌های درمانی افراد کم‌برخوردار برگزار می‌شود و در جریان راهپیمایی اربعین سال گذشته نیز گروهی به کشور عراق عزیمت و به زائران ایرانی و عراقی خدمات رایگان ارائه کردند و بلافاصله پس از برگشت راهی شرق کشور برای خدمات‌رسانی به زائران پیاده، مجاوران و خادمان حرم علی‌بن موسی‌الرضا (ع) در ایام پایانی ماه صفر شدند.
افرادی که در اردو‌ها شرکت می‌کنند، ثابت هستند؟
یک نکته در گروه‌های جهادی حائز اهمیت است و آن هم اینکه ریزش و رویش را باید خاصیت اصلی آن‌ها بدانیم، اما آنچه تاکنون رقم خورده، میزان علاقه و اشتیاق افرادی است که در این گروه حضور دارند. جهادگران مؤسسه یاوران سلامتی به خاطر اینکه همه در رشته‌های پزشکی متخصص هستند، خدمات‌شان هم ویژه و چشمگیر است، به نحوی که این گروه خدمات تخصصی از قبیل مغز و اعصاب، زنان و مامایی، داخلی، دندانپزشکی، چشم‌پزشکی و بینایی‌سنجی، تغذیه و رژیم درمانی، ارزیابی ساختار قامتی و اسکن کف پا، حقوقی، روانشناسی، نمونه‌گیری کرونا، تزریقات، پرستاری و خودمراقبتی، تربیتی و فرهنگی به خانواده‌های نیازمند، کم‌برخوردار، خانواده‌های شهدای مدافع حرم لشکر فاطمیون و اتباع ارائه می‌کنند و دارو‌های تجویزی نیز به صورت رایگان به این بیماران تحویل داده می‌شود.
درست است که شما دارو‌ها را رایگان تحویل هموطنان می‌دهید، اما هزینه اصلی از کجا تأمین می‌شود؟
بیشتر هزینه‌ها را بچه‌های گروه از جیب‌شان می‌دهند، البته حمایت‌هایی هم از طرف مجموعه‌های خیریه صورت می‌گیرد که زیاد نیست. هزینه‌های بالای ایاب و ذهاب، اسکان، تغذیه، تهیه دارو، وسایل تزریقات، تجهیزات و مواد دندانپزشکی، اقلام بهداشتی و دیگر مایحتاج آنقدر بالاست که نمی‌توان روی کمک‌ها حساب باز کرد، به همین خاطر بیشتر هزینه‌ها از سوی خود مدیران جهادی گروه تأمین می‌شود.
آیا در مناطق دورافتاده و مرزی هم اردو داشته‌اید؟
بله در استان خوزستان و شهر اهواز، جهادگران به سمت روستای کتُک بخش چلو شهرستان اندیکا رفتند و با برگزاری اردوی چهار روزه با محوریت ویزیت و درمان دندانپزشکی، به ارائه خدمات رایگان به اهالی این منطقه پرداختند. این اردو با هدف خدمت‌رسانی به مردم آسیب‌دیده این منطقه برپا شد که در این مدت ویزیت و درمان رایگان دندانپزشکی در دستور کار قرار گرفت.
در این اردو چند پزشک و دندانپزشک تیم را همراهی می‌کردند؟
این اردو با حضور پنج پزشک و هفت دانشجو به عنوان دستیار دندانپزشک، ۴۲۰مورد اقدامات درمان دندانپزشکی شامل کشیدن، عصب‌کشی و ترمیم انجام دادند، ضمن اینکه با حضور پزشک عمومی ۱۵۰بیمار روستایی ویزیت شده و داروی خود را به صورت رایگان دریافت کردند. در کنار این فعالیت‌ها برنامه‌هایی برای ایجاد شور و نشاط بین دانش‌آموزان از طریق آموزش بهداشت دهان و دندان و فعالیت‌های فرهنگی در سطح روستاها، اهدای جوایزی از قبیل مسواک، خمیر دندان و نوشت‌افزار، برگزاری جشن تکلیف برای دختران و جشن‌های دیگر با حضور دانشجویان جهادگر و فعال فرهنگی در این منطقه اجرا شد.
خدمات بهداشت و درمان شما بیش از خدمات دیگر است؟
در مجموع خدمات پزشکی در حوزه‌های جهادی در حال افزایش است. گروه‌های جهادی اغلب در حوزه تأمین نیاز‌های غذایی و مایحتاج پوشاک و... فعالیت می‌کنند، اما ورود به حوزه پزشکی و خدمات درمانی به ویژه در این سال‌ها و بعد از شیوع کرونا رو به افزایش است، با این حال یکی از مهم‌ترین بخش کار‌های گروه‌های جهادی رصد و شناسایی افراد کم‌برخوردار جامعه است. در این گروه هم ابتدا تیم شناسایی با همکاری معتمدان محلی مناطق محروم و کم‌برخوردار، بسیج جامعه پزشکی و ائمه جماعات افراد را شناسایی می‌کنند و پس از اینکه نیازسنجی در این مناطق صورت گرفت، تیم‌های پزشکی و فرهنگی به این مناطق اعزام می‌شوند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار