کد خبر: 1100099
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
گرانی نرخ بلیت هواپیما یا اتوبوس در ایام اربعین طی سال‌های گذشته تصویر ناخوشایندی را از مدیریت حوزه حمل‌و‌نقل مسافران به نمایش گذاشت، به همین جهت وزیر راه‌و‌شهرسازی دولت سیزدهم این وعده را به مردم داده است که اگر لازم باشد خود شخصاً در فرودگاه حاضر می‌شود تا مسافرانی که قصد دارند در ایام اربعین به زیارت حرم حضرت اباعبدالله (ع) مشرف شوند، دغدغه‌ای از بابت گرا‌ن‌فروشی بلیت نداشته باشند.
هادی غلامحسینی

گرانی نرخ بلیت هواپیما یا اتوبوس در ایام اربعین طی سال‌های گذشته تصویر ناخوشایندی را از مدیریت حوزه حمل‌و‌نقل مسافران به نمایش گذاشت، به همین جهت وزیر راه‌و‌شهرسازی دولت سیزدهم این وعده را به مردم داده است که اگر لازم باشد خود شخصاً در فرودگاه حاضر می‌شود تا مسافرانی که قصد دارند در ایام اربعین به زیارت حرم حضرت اباعبدالله (ع) مشرف شوند، دغدغه‌ای از بابت گرا‌ن‌فروشی بلیت نداشته باشند.
افزایش قیمت بلیت وسایط نقلیه‌ای که در ایامی، چون اربعین سید‌الشهدا (ع) به زائران حرم مطهر آن حضرت خدمات ارائه می‌کنند، تصویر ناخوشایندی را طی سال‌های گذشته از مدیریت حوزه حمل‌و‌نقل هوایی، ریلی و جاده‌ای مسافران به نمایش می‌گذاشت، از این رو پیوسته این نقد مطرح می‌شد که مدیریت حوزه فوق باید به شکلی اوضاع را مدیریت کند که نه تنها شاهد گرا‌ن‌فروشی بلیت در این ایام نباشیم بلکه بررسی‌ها نشان می‌دهد عمده زائران حرم امام حسین (ع) در اربعین از حمل‌و‌نقل جاده‌ای استفاده می‌کنند، به این ترتیب به وضوح می‌توان مشاهده کرد که حمل‌و‌نقل هوایی و ریلی سهم بسیار اندکی در جابه‌جایی زائران سیدالشهدا (ع) در ایام اربعین دارد. کارشناسان گرانی نرخ بلیت هواپیما و همچنین ضعف زیرساخت‌ها در توسعه بخش ریلی را دو دلیل عمده سهم اندک بخش هوایی و ریلی در جابه‌جایی مسافران عنوان می‌کنند که در این میان وزیر راه‌و‌شهرسازی این وعده را به مردم داده است که برای رعایت هر چه بیشتر حقوق مصرف‌کنندگان در ایام اربعین در فرودگاه حاضر شود تا همچون سال‌های گذشته ماجرای گرانی بلیت هواپیما یا اتوبوس موجب رنجش خاطر مسافران نشود.
با توجه به اینکه در ایام خاصه اربعین سیدالشهدا (ع) تقاضا برای سفر به عتبات عالیات به شدت افزایش می‌یابد به شکلی که در سال جاری پیش‌بینی می‌شود حدود ۵ میلیون نفر در این ایام جابه‌جایی مسافر انجام گیرد، از این رو این انتظار وجود دارد که همانطور که رشد تقاضا به رشد سودآوری فعالان حوزه جاده‌ای، ریلی و هواپیمایی در این ایام منتج می‌شود، به همین ترتیب نیز تسهیلاتی باید به زائران عتبات عالیات ارائه شود.
از دیده معنوی نیز باید توجه داشت که خدمت به زائران حضرت اباعبدالله (ع) برای خود افتخاری است، به همین جهت نیز وزیر راه‌وشهرسازی خود را مقید می‌داند در این ایام به حوزه مدیریت حمل‌و‌نقل مسافران اربعین توجه ویژه‌ای داشته باشد.
رستم قاسمی در حاشیه جلسه کمیته حمل‌و‌نقل ستاد اربعین اظهار داشت: بر اساس جلسات اربعین قرار است حدود ۵میلیون نفر جابه‌جایی مسافر در این ایام انجام شود و سهم همه ناوگان‌ها مشخص شده است.
وی بیان کرد: سهم راه‌آهن در جابه‌جایی زوار اربعین حدود ۳۰۰هزار نفر و سهم حمل‌و‌نقل هوایی ۶۰هزار نفر است و مابقی زائران از طریق حمل‌و‌نقل جاده‌ای جابه‌جا می‌شوند.
وزیر راه‌و‌شهرسازی گفت: با توجه به اینکه شهریورماه اوج سفر‌های داخلی است، از مردم تقاضا می‌شود در این ایام از وسایل حمل‌و‌نقل شخصی خود نیز استفاده کنند.
قاسمی که با خبرگزاری صدا و سیما مصاحبه می‌کرد، گفت: در سفر حج امسال فقط با ایران‌ایر ۴۰هزار نفر مسافر جابه‌جا کردیم، در حال حاضر پنج شرکت هواپیمایی باید همین تعداد مسافر را جابه‌جا کنند.
وی درباره قیمت بلیت پرواز‌های اربعین بیان کرد: قیمت بلیت هواپیما همان ۶میلیون تومان و قیمت بلیت قطار هم فعلاً ۲۵۰هزار تومان است، اما قیمت نهایی اتوبوس و قطار را از طریق رسانه ملی به مردم اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.
وزیر راه‌و‌شهرسازی تأکید کرد: فروش دلاری بلیت هواپیما فعلاً ممنوع است، اما ممکن است بعداً تغییراتی ایجاد شود، ضمن اینکه با شرکت‌های هواپیمایی خاطی در این زمینه برخورد شده است و مجوز‌هایی هم لغو کردیم و به سازمان تعزیرات نیز معرفی شده‌اند.
فروش بلیت چارتری در ایام اربعین ممنوع است
قاسمی گفت: امسال با تمام فشار‌هایی که وجود داشت، قیمت‌های بلیت هواپیما را تغییر ندادیم. سال گذشته وضعیت نامساعدی در سفر اربعین وجود داشت، برخی بدون بلیت یا با قیمت‌های گزاف از طریق دلال‌ها یا چارترکننده اقدام به تهیه بلیت کرده بودند. امسال این وضعیت ایجاد نخواهد شد. وزیر راه‌و‌شهرسازی افزود: برای جلوگیری از نابسامانی‌ها بخشنامه‌ای صادر می‌کنیم و اگر لازم باشد خودم کارهایم را رها می‌کنم و در فرودگاه حضور می‌یابم و اجازه افزایش قیمت بلیت را نمی‌دهم.
در پایان باید عنوان داشت اگر همین امروز اعلام شود که برای توسعه زیرساخت‌های تسهیل‌کننده سفر به اماکن مقدسه‌ای، چون عتبات عالیات نیاز به تأمین مالی در سطح بین‌المللی است، به رغم اینکه بر اساس تحریم‌های ظالمانه امریکا دسترسی به سیستم بین‌المللی نقل و انتقال پول (سوئیفت) قطع است، کلی کمک مالی بلاعوض جمع‌آوری خواهد شد یا می‌توان به واسطه انتشار اوراق مشارکت با سودی به مراتب پایین‌تر از سود بانکی برای این منظور تأمین مالی کرد، اما نکته این است که برای تسهیل سفر به مکان‌های مقدسی، چون حرم حضرت اباعبدالله (ع) و همچنین حرم حضرت زینب (س) باید برنامه‌های توسعه‌ای متعدد و متنوعی عملیاتی شود تا در ایامی، چون محرم و صفر هم زائران از ایران بتوانند با هزینه بسیار اندک به جهت زیارت به مکان‌های مقدس مذکور بروند و هم اینکه زائران از سراسر دنیا برای زیارت اماکن مقدس ایران حضور یابند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار