کد خبر: 1100472
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰
در حال حاضر مهم‌ترین چالش طرح نهضت ملی مسکن، بحث تأمین مالی است و اگر محدود به بازار و سرمایه داخلی باشیم، موفق نخواهیم بود. کارشناسان معتقدند با روش‌های موجود، هر چقدر بخش خصوصی را وارد بحث تولید کنیم نمی‌توانیم طرح نهضت ملی را به خوبی پیش ببریم، بنابراین نیاز به برنامه‌ریزی و تحول جدی در مدیریت این طرح است.
بهناز قاسمی

در حال حاضر مهم‌ترین چالش طرح نهضت ملی مسکن، بحث تأمین مالی است و اگر محدود به بازار و سرمایه داخلی باشیم، موفق نخواهیم بود. کارشناسان معتقدند با روش‌های موجود، هر چقدر بخش خصوصی را وارد بحث تولید کنیم نمی‌توانیم طرح نهضت ملی را به خوبی پیش ببریم، بنابراین نیاز به برنامه‌ریزی و تحول جدی در مدیریت این طرح است. معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر تأمین زمین برای ساخت ۴/۱ میلیون مسکن می‌گوید: «اما هنوز دو نقص در این زمینه داریم، باید صنعت ساختمان متحول و منابع مالی مورد نیاز این پروژه ملی تأمین شود. در حال حاضر ساخت ساختمان دو طبقه دو سال زمان می‌برد، در حالی که در دنیا ساختمان‌های ۷۰ تا ۸۰ طبقه را دو سه ماهه تحویل می‌دهند.»
در یک سال اخیر چالش‌های موجود برای پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن بار‌ها از سوی دولتمردان و فعالان صنعت ساخت و ساز مطرح شده است. آنچه باید بیشتر به آن پرداخته شود صنعتی‌سازی ساخت و ساز است. برای تحقق این وعده دولت نیازمند تغییرات اساسی در موضوع احداث هستیم. فعالان این صنعت می‌گویند چالش‌های مالی این پروژه عظیم باید سریعاً رفع شود. موضوعی که ماه‌هاست میان سازمان برنامه و شبکه بانکی در حال پاسکاری است و تأمین مالی در حد وعده باقی مانده است.»
مخبر: زمین تأمین شد، اما ۲ مانع همچنان باقی است
به گزارش فارس، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی در خصوص مهم‌ترین اقدامات دولت برای رفع مشکلات معیشتی مردم در سال نخست آغاز به کار دولت سیزدهم می‌گوید: «دولت سه اولویت مهم شامل معیشت مردم، سلامت و مسکن مردم را در دستور کار قرار داده که از ابتدای آغاز به کار دولت تا اسفند ماه ۱۴۰۰ در زمینه معیشت مردم و قیمت‌ها اتفاقات خوبی روی داد، تورم رو به کاهش نهاد و قیمت کالا‌های اساسی کنترل شد و بلکه کاهش یافت.»
وی می‌افزاید: «در برخی ذخایر کالا‌های استراتژیک زیر خط قرمز بودیم، اما اکنون در عمده ذخایر مانند کالا‌های اساسی گندم، جو و غلات به ۶۰ تا ۷۰ درصد رسیدیم. همچنین وضعیت خزانه کشور به هیچ وجه مناسب نبود، اما بدون قرض گرفتن از بانک مرکزی به ذخایر خوبی در خزانه رسیدیم. همچنین مسائل ارزی و حذف ارز ترجیحی در ابتدای سال جاری اتفاق افتاد، در وضعیت بین‌المللی و منطقه‌ای هم مسائلی پیش آمد که کم کم در حال حل و فصل آن هستیم و اگر حذف ارز ترجیحی اتفاق نمی‌افتاد در آینده دچار مشکل می‌شدیم.»
مخبر در مورد تأمین مسکن تأکید می‌کند: «این بخش جزء کلیدی‌ترین اقداماتی است که دولت و دست‌اندرکاران در دستور قرار داده‌اند. دولت باید تسهیل‌گر باشد و خود مردم کار‌ها را انجام دهند. در ۹۰ درصد شهر‌ها هم متقاضی مسکن و هم زمین وجود دارد و دولت فقط باید تسهیل‌گر و کمک کننده به تأمین مالی باشد. بخش عمده ساختمان‌ها در شهر‌ها به وسیله مردم احداث می‌شود، نقش تعاون هم بسیار کلیدی است.»
وی می‌گوید: «اگر بخش‌های مختلف و تعاون کمک کنند بیش از آنچه که دولت تعهد کرده می‌توانیم مسکن ایجاد کنیم. وظیفه دولت هم حمایت و پشتیبانی است و راهی غیر از آن نیست. اگر تصور کنیم که دولت به تنهایی یک میلیون مسکن می‌سازد تصور غیرقابل اجرایی است، اما توسط مردم این کار شدنی است.»
ساخت و ساز‌ها سرعت گیرد
معاون اول رئیس‌جمهور می‌گوید: «در ۹ ماهی که از زمان دولت گذشته گرچه کمبود‌هایی وجود داشته، اما تاکنون زمین برای ساخت ۴/۱ میلیون واحد مسکونی فراهم شده است، اما هنوز دو نقص در این زمینه داریم، یکی اینکه باید صنعت ساختمان متحول شود. در حال حاضر ساخت ساختمان دو طبقه دو سال زمان می‌برد، در حالی که در دنیا ساختمان‌های ۷۰ تا ۸۰ طبقه را دو سه ماهه تحویل می‌دهند.»
وی می‌افزاید: «مسئله دوم این است که دولت مسائل مالی را برای هرگونه ساخت و ساز تأمین کند. اگر قرار است توسط مردم یا توسط انبوه‌سازان درست شود تأمین مالی برای مردم و انبوه‌سازان را فراهم کند و باید تحول جدی در این مسئله ایجاد شود.»
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ۳۰ درصد سبد زندگی مردم مربوط به هزینه مسکن است، تأکید می‌کند: «مشکل مسکن با توصیه حل نمی‌شود فقط باید عرضه مسکن فراوان شود تا هزینه مسکن در سبد زندگی مردم کاهش پیدا کند.»
مخبر خطاب به شرکت‌های فعال مسکن می‌گوید: «شما فقط برای ۸۵ میلیون ایرانی مسکن نمی‌سازید، در منطقه به شعاع ۲ هزار کیلومتر حدود ۶۰۰ میلیون نفر زندگی می‌کنند که نیاز به خدمات مسکن دارند اگر صادرات خدمات مهندسی اتفاق افتاد تنها ساختمان، پل و بزرگراه در کشور‌های دیگر نمی‌سازیم، بلکه در کنار آن مصالح ایرانی و فناوری‌های آن صادر می‌شود. حدود ۷۰ نوع تولیدات مختلف به صنعت ساختمان وابسته است و ۳۰۰ نوع شغل به بخش مسکن بستگی دارد. این بخش می‌تواند نقدینگی مردم را جذب و به خلق ثروت و تقویت ارزش پول ملی و سوق دادن نقدینگی به سمت تولید کمک کند.»
۴ هزار هزار میلیارد تومان نیاز داریم
از سوی دیگر محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در این مراسم از نیاز مالی ۴ هزار هزار میلیارد تومان برای احداث ۴ میلیون مسکن طی چهار سال خبر می‌دهد و می‌گوید: «البته این اعتبار غیر از هزینه تأمین زمین و خدمات و مصالح آن است. از این رقم ۲ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی برای تأمین مصالح ساختمانی
مورد نیاز است.»
وی می‌افزاید: «برای ساخت هر واحد مسکونی ۱۱۰ متری حدود ۲/۲ نفر اشتغال ایجاد می‌شود که در ساخت ۴ میلیون مسکن پیش‌بینی می‌شود ۵/۸ میلیون فرصت شغلی ایجاد یا پایدار شود. بنابراین نهضت ملی مسکن تنها ساخت مسکن نیست و آثار اقتصادی از جمله ایجاد اشتغال هم دارد.»
به گفته محمودزاده، در نهضت ملی مسکن ۵/۳ میلیون نفر متقاضی هستند و تاکنون ۲۵ تفاهمنامه گوناگون با دستگاه‌های مختلف امضا شده است. نهضت ملی تنها ساخت مسکن نیست، بلکه مصالح هم باید فراهم و در وزارت راه آمادگی برای تأمین زنجیره تولید مصالح ایجاد شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین تأکید می‌کند: «پروژه‌های نهضت ملی مسکن از خدمات بیمه کیفیت ساختمان به مدت سه تا ۱۰ سال برخوردار خواهند شد که اجزای اصلی ساختمان تحت پوشش این بیمه کیفیت قرار می‌گیرد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار