کد خبر: 1100582
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۸
سرلشکر باقری در حاشیه بازدید از خبرگزاری دفاع مقدس تأکید کرد
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: واقعیت‌های دفاع مقدس باید تبیین و برای جوانان بازگو شود و با خلاقیت‌هایی که در بیان آن صورت می‌گیرد به نحوی عمل شود تا زمینه پذیرش و عمل به آموزه‌های دفاع مقدس را فراهم سازد.

سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح امروز (شنبه) در حاشیه بازدید از خبرگزاری دفاع مقدس، اظهار داشت: آنچه که امروز به‌عنوان «جنگ شناختی» مطرح می‌شود و تأثیرگذارترین عامل در نتایج نبردها، درگیری‌ها و منازعات جهانی است، بخش عظیمی از شناخت در ذهن مدیران، فرماندهان، مسئولان و حتی آحاد مردم کشور‌ها در چنین عرصه‌هایی شکل می‌گیرد؛ با آن شناخت است که دست بر روی ماشه قرار می‌گیرد یا نمی گیرد، می‌لرزد یا نمی‌لرزد و در روز حادثه و روز سخت، آن پا و قلب می‌لرزد یا استوار است؛ این موارد به شناخت برمی‌گردد.

سردار باقری افزود: انسان براساس روحیات، ذهنیات و معنویات است که در صحنه حضور می‌یابد و با واقعیات مواجه می‌شود؛ ممکن است که جسم افراد در سنگر یا جبهه حضور داشته باشد، اما دل آن‌ها همراه نباشد؛ چنین ارتش و قوای رزمنده‌ای هیچ خاصیتی نخواهد داشت؛ زیرا مانند بعضی ارتش‌ها و نیرو‌های مسلح با اولین فشار فرار می‌کنند و یا اینکه تظاهر به نبرد می‌کنند و کاری انجام نمی‌دهند و یا اینکه اگر جسم‌شان حضور دارد، چیزی جز شکست را به بار نمی‌آورد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: اما اگر دفاع مقدسی را می‌بینید که دو جبهه و دو طرف این سنگر‌ها با وجود نابرابری اساسی از جهت کمّی و کیفی در تسلیحات، امکانات و توانمندی‌های مادی، جبهه‌ای که کمترین امکانات را داشته و به پیروزی رسیده است به شناخت، روحیه و معنویات برمی‌گردد.

وی افزود: این شناخت و روحیات هرچه زمان می‌گذرد، بیشتر تحت تأثیر اخبار و اطلاعات است؛ چه از نظر کمّی و چه از نظر کیفی. این تصویری که در ذهن انسان‌ها شکل می‌گیرد، مهم‌ترین تأثیر را در عملکرد آن‌ها دارد؛ پس کار خبرنگاران، کاری بسیار سخت، سنگین، دقیق و مستلزم داشتن دانش بالا، فناوری روزآمد به همراه اخلاص، ایمان، اعتقاد و معنویت است تا بتواند از جان برخیزد و بر جان بنشیند و این کاری است که خبرنگاران برعهده دارند.

سرلشکر باقری اضافه کرد: در خصوص دفاع مقدس سخنان زیادی مطرح شده و صحبت‌های زیادی هم وجود دارد؛ چرا که در تاریخ ملت‌ها کمتر صحنه‌ای به‌وجود می‌آید که یک ملت با رهبری فردی همچون امام خمینی (ره) وارد صحنه شود و هشت سال بجنگد و به دنبال آن، تاریخی را ایجاد کند که نمونه آن سال‌ها قبل از آن هم رخ نداده و برای ۲۰۰ سال بعد از آن نیز تاریخی را بنگارد که نسل به نسل ماندگار شود و با همه مشکلات خط‌شکنی کند و پیش برود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: بعد از دفاع مقدس تاکنون، حتی اندکی از شرایط سخت آن دوران را تجربه نکردیم و شاید هم تجربه نکنیم؛ چون شش ماه از جنگ نگذشته بود که تمام عملیات‌های ما در جبهه‌ها به واسطه فرماندهی رئیس جمهور وقت، بنی‌صدر خائن شکست خورده بود؛ علاوه بر این، ترور‌ها در شهر‌ها افزایش یافته بود و تحریم‌ها نیز آغاز شده بود و شاید در کل بتوان گفت که در چنین شرایطی هیچ امیدی وجود نداشت؛ اما بعد از چند ماه به برکت خون شهدا، عملیات پیروزمندانه‌ی شکست حصر آبادان رقم خورد و بعد از آن هم خرمشهر فتح شد که اوج امید، موفقیت، سربلندی و روحیه در کشور احساس شد.

وی با تأکید بر اینکه این موضوعات مرتبط با دفاع مقدس باید به نسل‌های آتی منتقل شود، عنوان کرد: ما در دوران پس از جنگ، حتی اندکی از آن شرایط را هم ندیده‌ایم و شاید هم هیچ‌وقت دیگر نبینیم؛ لذا واقعیت‌های دفاع مقدس باید تبیین و برای جوانان بازگو شود و با خلاقیت‌هایی که در بیان آن صورت می‌گیرد به نحوی عمل شود تا زمینه پذیرش و عمل به آموزه‌های دفاع مقدس را فراهم سازد.

منبع: دفاع پرس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار