کد خبر: 1100627
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا در گفتگو با جوان آنلاین درباره عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی؛
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه پیشگیری مهم‌ترین عامل مقابله با کرونا محسوب می‌شود، می‌گوید: «بیمارانی هستند که به دلایل دیگری مثل «جراحی» به بیمارستان آمده‌اند، اما تست کرونایشان مثبت شده است؛ این افراد عمدتا واکسینه هستند و علایم بیماریشان را به حساب «آلرژی» گذاشته‌اند یا می‌گویند باد کولر به آن‌ها خورده است.»
مهسا گربندی
سرویس جامعه جوان آنلاین: هفته آخر تیر بود که وزیر بهداشت نسبت به آغاز موج هفتم کرونا در کشور هشدار داد، حالا با گذشت حدود یک ماه از این هشدار، همچنان روند بیماری صعودی است. «ماسک» و «واکسن» به عنوان اصلی‌ترین پروتکل‌های کنترل بیماری و جلوگیری از چرخش ویروس در جامعه مطرح می‌شود، اما در روز‌های صعودی آمار ابتلا به کرونا، میزان رعایت پروتکل‌‎های بهداشتی به حداقل رسیده است. تا جایی که تنها ۲۵ درصد مردم ماسک می‌زنند این آمار در برخی استان‌ها به زیر ۲۰ درصد هم رسیده است.

فرد بدون ماسک در داروخانه: کرونا روی من اثر نمی‌کند!

افرادی هستند که دیگر ماسک زدن را ضروری نمی‌دانند و بدون ماسک در مکان‌های خطرآفرین تردد می‌کنند. حتی این مسئله در میان مراجعه کنندگان به «درمانگاه» یا «داروخانه» نیز مشاهده می‌شود.

مراجعه کنندگان در داروخانه شبانه روزی واقع در بلوار ابوذر نیز مانند اکثر داروخانه‌ها، ماسک ندارند. برای پاسخ این سوال که «چرا مردم ماسک نمی‌زنند» وارد داروخانه شده‌ام. سه آقا در نوبت دریافت دارو هستند و دو خانم و یک آقای دیگر نیز نسخه دستشان است. به غیر از یکی از خانم‌ها، هیچ کس ماسک روی صورتش ندارد. از خانمی که ماسک ندارد، می‌پرسم: «پیک هفتم کرونا آغاز شده، چرا دیگر ماسک نمی‌زنید؟» او که به نظر می‌رسد از سوال من تعجب کرده، می‌گوید: «ماسک را جا گذاشته‌ام، وگرنه اکثر مواقع رعایت می‌کنم.»
پس از آن به سراغ یکی از آقایانی که ماسک نزده است، می‌روم. او که جوان است و حدود سی سال سن دارد در پاسخ به سوال من درباره علت ماسک نزدنش می‌گوید: «سه دوز واکسن زده‌ام، چند باری هم کرونای خفیف گرفته‌ام. لزومی برای زدن ماسک نمی‌بینم.» می‌گویم: «آمار کرونا دوباره افزایش پیدا کرده است. چطور لزومی به ماسک زدن نیست؟» پاسخ می‌دهد: «کرونا دیگر خفیف و در حد سرماخوردگی شده است. مانند زمانی که کرونا نبود و سرما می‌خوردیم.» می‌گویم: «سرما خوردگی کسی را نمی‌کشد. اما آمار فوتی‌های کرونا دو رقمی شده است. بازهم فکر می‌کنید نباید ماسک بزنیم؟» می‌گوید: «کرونا روی من اثر نمی‌کند. هربار گرفتم خفیف بوده است.»
 
از داروخانه بیرون می‌روم و چشمم به رستوران فست فودی می‌افتد که در نزدیکی داروخانه قرار دارد. افراد زیادی منتظر آماده شدن سفارششان هستند و اینجا هم کمتر کسی ماسک زده است. حتی کارکنان رستوران هم ماسک روی صورتشان نیست.

به سراغ یکی از خانم‌ها که منتظر آماده شدن سفارشش است می‌روم و می‌گویم: «چرا با وجود افزایش آمار کرونا و فوت مبتلایان ماسک نمی‌زنید.» که می‌گوید: «دیگر خسته شدیم. دو سال و نیم است که ماسک می‌زنیم. صورتم پر از جوش شده و یکی از دلایل آن ماسکی است که روی صورتم می‌زدم.» با تعجب می‌پرسم: «کادر درمان در بیمارستان‌ها هم خسته شده‌اند. اگر یک روز بگویند برای درمان بیماری ما و عزیزانمان کاری انجام نمی‌دهند، می‌توانیم آن‌ها را درک کنیم؟!» مکثی می‌کند و می‌گوید: «قطعا نه. آن‌ها شغلشان همین است.» می‌گویم: «ولی پرستاران و پزشکان از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی خسته شده‌اند و با این وجود خودشان ماسک می‌زنند و به کارشان ادامه می‌دهند. این بی انصافی نیست که ما یک ماسک را روی صورتمان تحمل نکنیم و زحمت آن‌ها اضافه شود؟» این خانم جوان بعد از چند لحظه سکوت می‌گوید: «شاید حق با شما باشد. سعی می‌کنم بعد از این حتما ماسک بزنم.»

محرز: کرونا را «آلرژی» یا «سرماخوردگی» ناشی از باد کولر می‌پندارند!

مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه پیشگیری مهم‌ترین عامل مقابله با کرونا محسوب می‌شود به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: ««شستن دست» و «استفاده از ماسک» و «رعایت فاصله فیزیکی» سه عامل مهم در کنترل کرونا هستند. بهترین راه مقابله با کرونا نیز پیشگیری است، اما متاسفانه کمتر به آن توجه می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «بیشتر مردم هنگام حضور در مترو و اتوبوس ماسک می‌زنند، اما در سطح شهر کمتر توجهی به این مسئله می‌شود، باید در اماکن شلوغ و جایی که رعایت فاصله فیزیکی نمی‌شود حتما از ماسک استفاده شود.»

محرز با بیان اینکه وضعیت فعلی در بیمارستان‌های دولتی سرعت بالای شیوع کرونا را نشان می‌دهد، می‌گوید: «تعداد بیماران کرونایی بدحال در بیمارستان‌ها زیاد شده که اکثر آن‌ها بیماری زمینه‌ای دارند. در کنار آنها، بیمارانی هستند که به دلایل دیگری مثل «جراحی» به بیمارستان آمده‌اند، اما تست کرونایشان مثبت شده؛ زیرا که این افراد عمدتا واکسینه هستند و علایم بیماریشان را به حساب «آلرژی» گذاشته‌اند یا می‌گویند باد کولر به آن‌ها خورده است!»

او درباره خطر شیوع کرونا توسط بیماران با علائم خفیف اظهار می‌دارد: «در فصل تابستان، شیوع سرماخوردگی وجود ندارد به همین دلیل هر علامتی را «کرونا» در نظر بگیرید و با ایزوله کردن خود مانع از انتقال آن به شخص دیگر شوید. چرا که هر فرد می‌تواند ۱۵ نفر را درگیر بیماری کند و اگر در بین آن‌ها بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد، او را گرفتار خواهد کرد.»

عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا در پایان تاکید می‌کند: «بیماری کرونا یک مسئله شخصی نیست که تصمیم به ماسک نزدن بگیریم. بلکه مسئله اجتماعی است؛ بنابراین ضروری است که هر کس علامتی از بیماری در خود مشاهده می‌کند، «ماسک» بزند و تمامی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کند تا کسی را مبتلا به این بیماری نکند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار