کد خبر: 1100979
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
چرا رهبر معظم انقلاب روی «مرزبندی با دشمن» حساس هستند؟
مرزبندی با دشمن نه تنها یک نگاه مبنایی و معیاری بسیار مهم در رفتار مردم و سیاستمداران است، بلکه یک نکته مبنایی در تحلیل رویداد‌ها و نحوه مواجهه با دشمن نیز تلقی می‌شود.

به گزارش مهر، نقش‌آفرینی دشمنان در به‌کارگیری انواع توطئه‌ها علیه کشور‌ها و حکومت‌های مورد هدفشان امری است که قدمتی دیرینه دارد و حتی می‌توان گفت سابقه آن شاید به آغاز خلقت بشریت هم برسد. در تمامی دوران‌ها، حاکمان و غاصبان بسیاری بوده‌اند که به منظور تحقق اهداف سیاسی مختلف و بسط و گسترش حوزه تسلط خود بر سایر کشور‌ها و اقناع حس قدرت‌طلبی‌شان کارشکنی‌های متعددی را طراحی و اجرا کرده‌اند.
جمهوری اسلامی ایران که به موجب قانون اساسی، تأکیدات اسلامی را در بطن قوانین خود جاری و ساری ساخته است، به اذعان بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی یکی از مهم‌ترین اهداف دشمنانِ این کشور، برای تصاحب و به استعمار گرفته شدن محسوب می‌شود. فارغ از موقعیت جغرافیایی ایران که از دوران‌های مختلف توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است، تغییر روش حکومتداری آن از پادشاهی به جمهوریت با قید اسلام خشم نهفته و آشکاری را در دشمنان این مرز و بوم ایجاد کرده و طی چهل‌و‌اندی سالی که انقلاب اسلامی بروز و ظهور پیدا کرده است تا همین حالا که شما مشغول خواندن این گزارش هستید از هیچ دشمنی و راه و روشی برای سلطه بر این سرزمین دریغ نکرده‌اند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمن آشکارا و حتی از طریق جنگِ رو‌در‌رو مقابل جمهوری اسلامی ایران ایستاد و ظلم‌های بسیاری را به مردم این کشور تحمیل کرد. جنگ تحمیلی عراق با ایران که هشت سال طول کشید و با کمک و همراهی دشمنان قسم‌خورده آن یعنی امریکا و اسرائیل طراحی و اجرا شد، نمونه بارز ظلم دشمنان ایران و در نگاه کلان‌تر، دشمنان اسلام علیه ایران و مردم آن به شمار می‌رود.
حیثیت به باد رفته امریکا و اسرائیل به عنوان دشمنان آشکار جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین‌المللی باعث شد روش مقابله با ایران را تغییر دهند و حالا سال‌هاست دشمن، زمین بازی خود را از پیکار تن به تن به جنگ نرم بدل کرده است و با طراحی عملیات‌های روانی مختلف سعی دارد، مردم این کشور را از آرمان‌های انقلاب و نظام جمهوری اسلامی دلسرد کند و با نفوذ روی افکار و عقاید آن‌ها و با ایجاد جنگ‌ها و اختلاف نظر‌های داخلی در کشور، پروژه فروپاشی انقلاب اسلامی را در سر می‌پروراند.
فتنه‌های سال‌های ۷۸ و ۸۸ نمونه‌های دیگری از تلاش‌های دشمن برای ایجاد تفرقه داخلی بود که به موجب آن بسیاری از مسئولان و جوانان کشور ناآگاهانه وارد بازی دشمن شدند و این همراهی تا جایی پیش رفت که خط قرمز‌های بسیاری از جمله اعتقادات مذهبی مردم مورد هدف قرار گرفت و در نهایت بسیاری از افراد ناآگاه مسیرشان را تغییر دادند و البته بودند تعداد معدودی از افراد که بر همان مسیر ماندند و به رغم توصیه‌هایی که به آن‌ها شده بود تا مسیرشان را تغییر دهند، بی‌اعتنایی کردند، هنوز هم هستند کسانی که در بازی تمییز دشمنان فریب می‌خورند و شبهات و جنگ روانی دشمن را می‌پذیرند و در نهایت هزینه‌های فراوانی برای کشور به ارمغان می‌آورند.
می‌توان شهادت داد یکی از ابزار‌های دشمن، نفوذ به بدنه‌های اثرگذار جمهوری اسلامی است و نفوذی‌ها آنقدر نقش‌شان را خوب بازی می‌کنند که شناسایی و معدوم کردن آن‌ها به راحتی امکانپذیر نیست. آنان دقیقاً مصادیق عملی دشمن برای ضربه زدن به نظام هستند. ضربه‌های حاصل از این اقدامات دشمن و فریب خوردن عده‌ای در داخل کشور به قدری قابل توجه بوده است که مقام معظم رهبری را در مقام ارشاد قرار می‌دهد تا به مسئولان و عموم جامعه انذار و هشدار لازم را بدهند که مراقب پدیده نفوذ در کشور باشند.
بی‌توجهی عده‌ای به مسئله حفظ مرز و حریم میان دوست و دشمن در داخل کشور کار را به جایی رساند که «مرزبندی با دشمنان» عنوان یکی از جلسات مقام معظم رهبری قرار گرفت. این عبارت از نمونه عباراتی است که یک بار در اسفند۹۲ و پس از پایان پانزدهمین اجلاس رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب مطرح شد.
ایشان در بیانات خود با اشاره به آیه یک سوره ممتحنه در این رابطه فرمودند: «یک وظیفه دیگری که همیشه باید مورد نظرمان باشد به خصوص امروز، وظیفه مرزبندی صحیح و صریح با جبهه دشمن است. آیه شریفه می‌فرماید: قَد کانَت لَکم اُسوَةٌ حَسَنَةٌ فی اِبراهیمَ وَ الَّذینَ مَعَهُ اِذ قالوا لِقَومِهِم اِنّا بُرَءآؤُا مِنکم وَ مِمّا تَعبُدونَ مِن دونِ الله کفَرنا بِکم وَ بَدا بَینَنا وَ بَینَکمُ العَداوَةُ وَالبَغضآءُ [ابداً]حَتّی تُؤمِنوا بِاللهِ وَحدَه. قرآن فقط تاریخ نگفته، تصریح می‌کند که این اسوه حسنه‌ای است برای شما - قَد کانَت لَکم اُسوَةٌ حَسَنَةٌ فی اِبراهیم - یعنی باید این‌جوری باشید، مرزبندی باید بکنید.»
ایشان در ادامه بیانات خود تصریح کردند: «مرزبندی به معنای این نیست که ما رابطه‌مان را قطع بکنیم، توجه بکنید، مغالطه نکنند که شما می‌گویید ما با همه دنیا دشمنیم، نه، مرزبندی کنید، مرز‌ها مخلوط [نشود]. مثل مرز جغرافیایی، در مرز جغرافیایی شما بین کشور خودتان و کشور‌های اطراف‌تان مرز معین می‌کنید، معنای این مرز این نیست که شما نمی‌روید آنجا، آن‌ها نمی‌آیند اینجا، معنای این مرز این است که هر رفت‌وآمدی منضبط خواهد بود. معلوم باشد کی می‌رویم، چه کسی می‌رود، چه‌جور می‌رود، چه کسی می‌آید، کی می‌آید، چه‌جور می‌آید، چرا می‌آید، مرزبندی در مرز‌های جغرافیایی این‌جور است، در مرز‌های عقیدتی هم همین‌جور است.»
مقام معظم رهبری ادامه می‌دهند: «در همین آیه شریفه، بعد از آنکه خدای متعال این اسوه حسنه را و عمل ابراهیم را بیان می‌فرماید، بعد می‌فرماید: اِلّا قَولَ ابراهیمَ لِاَبیهِ لَاَستَغفِرَنَّ لَک، یعنی این مرزبندی، مانع این نیست که ابراهیم به پدرش بگوید که من به تو ترحم می‌کنم، برای تو استغفار می‌کنم، این‌ها همه هست، بنابراین معنای مرزبندی این است که مشخص باشد ما چه کسی هستیم، شما چه کسی هستید. من گمان می‌کنم سوره مبارکه «قل یا ای‌ها الکافرون» همین مرزبندی را بیان می‌کند: لا اَعبُدُ ماتَعبُدون و لا اَنتُم عابِدُونَ مااَعبُد، یعنی مرز مشخص باشد، مرز مخلوط نشود. کسانی که سعی می‌کنند این مرز را کمرنگ کنند یا محو کنند یا از بین ببرند، این‌ها خدمت نمی‌کنند به مردم، این‌ها خدمت نمی‌کنند به کشور، چه مرز‌های دینی و عقیدتی، چه مرز‌های سیاسی.»
رهبر معظم انقلاب تأکید کردند: «استقلال، مرزی است برای کشور. این کسانی که سعی می‌کنند اهمیت استقلال یک ملت را- به عنوان جهانی شدن و حل شدن و منطبق شدن با جامعه جهانی- از بین ببرند و کمرنگ کنند، مقاله می‌نویسند، حرف می‌زنند، این‌ها هیچ خدمتی نمی‌کنند به این کشور. شما می‌گویید ارتباط داشته باشیم با دنیا، خیلی خُب، ارتباط داشته باشید، منتها معلوم باشد با چه کسی ارتباط دارید، چرا ارتباط دارید، چه جور ارتباطی دارید، این‌ها مشخص باشد، مرزبندی یعنی این. در جبهه‌بندی‌های داخلی هم همین‌جور است. این هم به نظر ما یکی از چیز‌هایی است که بایستی به آن توجه کنیم، جزو وظایف ماست که مرزبندی‌ها را [مشخص کنیم].»
لزوم توجه به رعایت مرزبندی در کشور تا جایی بروز و ظهور پیدا می‌کند که بار دیگر مورد تأکید و توجه مقام معظم رهبری قرار گرفت و ایشان مجدداً در اسفند۱۳۹۷ و در دیدار نمایندگان منتخب ملت در مجلس خبرگان رهبری، بر توجه به این مهم تأکید داشتند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این جلسه نیز «مرزبندی پررنگ با دشمن را برای مصونیت در مقابل تهاجم نرم» بسیار لازم خواندند و خاطرنشان کردند: مرز‌های فرهنگی نیز همچون مرز‌های جغرافیایی نیاز به برجسته‌سازی و مراقبت دارند تا دشمن با فریب و خدعه و نفوذ از این مرز‌ها عبور نکند و بر فضای مجازی و فرهنگ کشور مسلط نشود.
رهبر معظم انقلاب با وجود تأکید فراوان بر مرزبندی با دشمن، یک نکته حاشیه‌ای، اما ظریف را هم توصیه کردند و آن اینکه «نباید به خاطر تعصب بجا علیه دشمن، مخالفان نظر خود را به همراهی با دشمنان منتسب کرد. وقتی فلان کنوانسیون یا معاهده در کشور مورد بحث است و موافقان و مخالفان استدلال‌ها و دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنند، دو طرف نباید یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم کنند و به جان هم بیفتند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار