کد خبر: 1101614
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۶
قاچاقچیان چوب با سلاح شکاری ساچمه‌ای در تاریکی شب ۲ گلوله به سمت خودروی ماموران یگان حفاظت جنگل بهشهر شلیک کردند.
سرهنگ مجید ذکریایی جمعه شب در تشریح این حادثه توضیح داد: پس از گزارشی که از سوی شهروندان از طریق سامانه ۱۵۰۴ مبنی بر شنیدن شدن صدای اره موتوری در منطقه جنگلی کشیر در بهشهر داده شد، دو تَن از ماموران یگان حفاظت جنگل خلیل شهر با خودرو به منطقه اعزام شدند.

وی با بیان این که قاچاقچیان چوب به محض متوجه شدن حضور ماموران اره موتوری را خاموش و در تاریکی شب پنهان شدند، ادامه داد: از آن جایی که قاچاقچیان دارای سلاح شکاری ساچمه‌ای بودند، از خلوتی و تاریکی شب استفاده کرده و از پشت با دو گلوله به سمت خودرو شلیک کردند که خوشبختانه گلوله‌ها به درب و شیشه عقب خودرو اثابت کرد و ماموران سالم ماندند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری مازندران منطقه ساری تصریح کرد: با توجه به تاریکی شب و شلیک گلوله عاملان تیر اندازی فرار کردند، اما موضوع در کلانتری خلیل شهر صورت جلسه شد و گمانه زنی‌ها و پیگیری برای شناسایی عاملان تیر اندازی در حال انجام است.

سرهنگ ذکریایی با بیان این که امروز چند تن از مظنون این حادثه شناسایی شده اند، گفت: از آن جایی که بیشتر این افراد متخلف در منطقه قابل شناسایی هستند؛ امیدواریم با همکاری نیروی انتظامی و دستگاه قضایی هر چه سریعتر عاملان تیر اندازی دستیگر و به مجاراتشان برسند.

وی یکی از مهمترین مشکلات یگان حفاظت از جنگل را قوانین ناقص ومجازاتی که اصلا بازدارنده نیست، عنوان کرد و توضیح داد: جریمه قاچاق چوب به نسبت ارزش چوب قابل مقایسه نیست، این که چوب تا ۲۰ برابر ارزش بیشتری نسبت به جریمه داشته باشد و قوانین نیز در مقابله با قاچاقچیان ناقص و یا بازدارنده نباشد، چگونه می‌توانیم از مهمترین عرصه طبیعی و جنگلی شمال با این تعداد نیروی اندک محافظت و مراقبت کرد.

وی بیان داشت، از سال گدشته تا کنون ۱۷ نفراز ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی منطقه ساری ازسوی متجاوزان به خصوص قاچاقچیان چوب جنگل در اثر شلیک گلوله و سلاح سرد زخمی و آسیب جدی دندند، اما به دلیل نواقص قانونی و یا جریمه‌هایی که اصلا بازدارنده نیست، همین افرد متخلف به راحتی فعالیتشان را از سر می‌گیرند و در واقع علیه ماموران اقدام به شرارت می‌کنند.

ذکریایی تصریح کرد: بازدارنده نبودن مجازات سبب تجری متجاوزان و قاچاقچیان چوب‌های جنگلی در مازندران شده است، مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی مازندران باید با همکاری دیگر نمایندگان استان‌های شمالی قانون حفاظت و مقابله با قاچاق چوب را با جدیت پیگری و بازنگری کند.

وی گفت: در ابتدای سال جاری در شهرستان گلوگاه به نگهبانی یگان حفاظت منابع طبیعی منطقه حمله شد و حتی ضمن به آتش کشیدن یگان، با سلاح شکاری به پنل خورشیدی شلیک و خسارت زدند.

ذکریایی ادامه داد: باید مجازات پشیمان کننده‌ای علیه قاچاقچیان چوب جنگل تصویب و عملیاتی شود از سوی دیگر باید قدرت و اختیار ماموران یگان حفاظت از جنگل نیز بیشتر شود.

این مسوول حفاظت از جنگل‌های مازندران گفت: دستگاه قضایی نیز باید به تمام معنا از ماموران حفاظت محیط زیست و یگان حفاظت از جنگل را طبق قانون حمایت و پشتیبانی کند.

وی گفت: امنیت جانی ماموران جنگل باید تامین شود تا حفاظت از جنگل نیز به درستی عملیاتی شود.

استان مازندران حدود دو میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه‌های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه‌های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه‌ها را مدیریت می‌کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه‌های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل‌های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
منبع: ایرنا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار