کد خبر: 1103671
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۲
فشار ناشی از تحریم‌های روسیه و افزایش هزینه‌ها سبب شده است تا به تدریج شرکت‌های غربی و اروپایی یا درخواست دریافت معافیت از تحریم‌ها را مطرح کنند یا در تلاشند مخفیانه تحریم‌ها را دور بزنند.
 

رسانه دولتی استونی به نقل از وزارت خارجه این کشور اعلام کرد، تعدادی از شرکت های استونیایی درخواست کردند تا معافیت موقتی از تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه دریافت کنند.

به نوشته این گزارش، این وزارتخانه فهرستی از 28 شرکت این کشور منتشر کرده است که با وجود تحریم‌ هایی که آنها را مجبور می کند تا 10 اکتبر قراردادهای موجود با شرکت‌های نفتی روسیه را لغو کنند، می خواهند تا به واردات محصولات نفتی از روسیه ادامه دهند.

این فهرست شامل نفت تجارتی نفتی «ترافیگورا» و شرکت راه آهن دولتی استونی (Operail) نیز است.

اورماس رینسالو، وزیر خارجه استونی در این رابطه گفته است: «من متقاعد شده ‌ام که عموم مردم استونی علاقه دارند بدانند کدام شرکت‌ های استونی برای ادامه معاملات نفتی با روسیه درخواست معافیت‌ های موقتی کرده‌ اند.»

اتحادیه اروپا در ششمین بسته تحریمی خود که در اوایل ماه ژوئن اعلام شد، نفت روسیه را تحریم کرد.

استونی بی پرده و به صورت علنی از سیاست تحریم‌ ها حمایت کرده است و رینسالو خاطرنشان کرد، با وجود درخواست برخی شرکت ‌ها برای دریافت معافیت‌، مقامات استونی مشتاق هستند تا اقداماتی را برای «ممانعت بیشتر از تجارت انرژی اتحادیه اروپا با روسیه» انجام دهند و پیشنهاداتی برای بسته تحریم‌ های جدید اتحادیه اروپا ارائه داده اند.

این خبر درحالی منتشر شده است که بیم آن می رود اتحادیه اروپا زمستان بسیار سختی را به علت تحریم های اعمال شده علیه روسیه و کاهش صادرات گاز این کشور به این قاره در پیش داشته باشد.

 

روسیه انتقال گاز از طریق خط لوله «نورد استریم یک» را به علت مشکلاتی که ناشی از تحریم ها اعلام می کند، به تدریج قطع کرد و در حال حاضر هیچ گازی از این خط لوله به اروپا نمی رود.

بیشتر بخوانید:

*10 سال زمستان وحشتناک در انتظار اروپاست

*شرکت‌های آمریکایی دنبال تجارت مخفیانه با مسکو هستند

تحریم های نفتی این اتحادیه علیه روسیه نیز از ماه آینده اجرایی می شود؛ از طرفی کشورهای گروه 7 نیز اعلام کردند که برای نفت خریداری شده از روسیه سقف قیمتی تعیین خواهند کرد که روسیه هشدار داد به کشورهایی که این اقدام را انجام دهند، نفت نخواهد فروخت.

تمامی این رویدادها سبب شده تا قیمت انرژی در جهان به ویژه در اتحادیه اروپا سربه فلک بگذارد و هزینه های انرژی برای مردم و کسب و کارها به شدت بالا برود.

از طرفی فشار ناشی از تحریم ها و افزایش هزینه ها سبب شده است تا به تدریج شرکت های غربی یا درخواست دریافت معافیت کنند یا در تلاشند تا مخفیانه تحریم ها را دور بزنند.

در همین راستا، چند روز پیش، یک روزنامه ترکیه ‌ای گزارش داد، شرکت‌ های آمریکایی که به علت تحریم ‌های آمریکا از روسیه خارج شدند، اکنون به دنبال راهی برای انجام تجارت مخفیانه با مسکو از طریق ترکیه هستند.

روزنامه «ینی شفق» ترکیه گزارش داد، تعدادی از شرکت ها می خواهند تحریم های اقتصادی روسیه را دور بزنند و از شرکت‌ های ترکیه ‌ای درخواست می کنند تا در ازای «کمیسیون معین» معاملات تجاری مشترک انجام دهند. به گفته منابع آگاه، تعداد چنین پیشنهادهایی از سوی شرکت های آمریکایی در ماه های اخیر افزایش یافته است.

شرکت های آمریکایی به دنبال واردات مجموعه ای از کالاهای روسی از جمله محصولات پتروشیمی، سوخت های معدنی، فلزات و سنگ های گرانبها، غلات، آهن و فولاد، کود و مواد شیمیایی معدنی، آبزی پروری و نوشیدنی‌های الکلی هستند.

در عین حال، دیلی میل بر اساس نظرسنجی آژانس بیمه «مکتاویش» گزارش داد، اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌ های انگلیسی از تحریم ‌های غرب علیه روسیه به علت درگیری در اوکراین، آسیب دیده‌ اند.

بر اساس این نظرسنجی، 71 درصد از کسب و کارهای انگلیسی، دارایی هایی داشتند که به طور مستقیم تحت تأثیر محدودیت های اعمال شده علیه مسکو توسط انگلیس و سایر دولت های غربی قرار گرفته اند.

نزدیک به نیمی از این شرکت‌ ها، افزایش هزینه‌ ها و اختلال در تولید در ارتباط با این اقدامات را گزارش کردند، در حالی که 44 درصد اعلام کردند، تامین‌ کنندگان خود را از دست داده‌ اند و 42 درصد نیز از مشکلات پرسنلی رنج می‌ برند.(جزئیات بیشتر)

بیشتر بخوانید:

*رشد هزینه‌های برق در انگلیس و هشدار تعطیلی 60 درصد کارخانه‌ها

*سلام میلیون‌ها انگلیسی به فقر

از طرفی، روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز در گزارشی از خشم مردم شهر «شودت» آلمان نسبت به تحریم نفت روسیه خبر داد.

این روزنامه نوشت، مردم «شودت» آلمان بیم آن را دارند با تصمیم مقامات این کشور برای توقف واردات نفت روسیه یک پالایشگاه بزرگ نفت در این شهر که وابسته به منابع روسیه از طریق خط دروژبا است، متوقف شود.

«آنه کاترین هوپ» شهردار شهر «شودت»، این تصمیم را یک سناریوی کابوس واقعی توصیف کرد و توضیح داد که این تصمیم منجر به بیکاری و بحران انرژی خواهد شد.

خط لوله دروژبا، بزرگترین خط لوله انتقال نفت خام جهان، به طول  4 هزار کیلومتر است که از روسیه آغاز می شود و پس از عبور از کشورهای اوکراین، بلاروس، لهستان، مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک و آلمان، تمامی اروپای شرقی را پوشش می‌ دهد. ظرفیت انتقال نفت خام خط لوله دروژبا به‌طور میانگین معادل ۱٫۲ میلیون بشکه در روز است.

خبرگزاری بلومبرگ امروز گزارش داد، از آنجا که هزینه‌ های انرژی در سراسر انگلیس سر به فلک گذاشته است، حدود 60 درصد کارخانه‌های انگلیسی در معرض تعطیلی قرار گرفته‌ اند.

نظرسنجی توسط « MakeUK»، یک گروه لابی برای کارخانه‌های بریتانیا نشان داد‌ نزدیک به نیمی از تولیدکنندگان شاهد افزایش بیش از 100 درصدی هزینه های قبوض انرژی در یک سال گذشته بوده اند.

روزنامه گاردین نیز نوشت، تحقیقات اندیشکده بنیاد رزولوشن نشان می‌ دهد که تا پایان سال آینده میلادی هزینه قبض برق خانوارها در انگلیس به طور متوسط 3 هزار پوند معادل 3441 دلار افزایش خواهد یافت.

این تحقیق حاکی از آن است که افزایش هزینه قبوض برق و گاز در انگلیس باعث می‌ شود تا درآمد مردم این کشور 10 درصد کاهش یافته و 3 میلیون نفر در این کشور به زیر خط فقر بروند.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار