کد خبر: 1106459
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۳
آمارها از رشد چشمگیر صادرات غیرنفتی از مرز مهران در دولت سیزدهم حکایت دارد به طوریکه از لحاظ ارزشی و هم وزنی صادرات غیرنفتی در این مرز بین المللی رشد قابل توجه و چشمگیری را نشان می دهد.
تجارت مرزی به ویژه صادرات و حتی واردات هدفمند، امروزه جزو مهمترین مولفه‌های اقتصادی در دنیا به شمار می‌رود و همواره دولت‌های مختلف به دنبال افزایش سهم صادراتی و واردات هدفمند در کشور خود هستند و برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای را در این خصوص تمهید می‌کنند.

مرز بین‌المللی مهران در ۸۵ کیلومتری ایلام و در دوران حکومت رژیم بعث عراق به عنوان یک تهدید برای کشورمان محسوب می‌شد و جای جای این سرزمین در دوران جنگ تحمیلی زخم‌هایی از حملات ددمنشانه صدامیان را بر تن خود جای داده است.

با سقوط رژیم بعث عراق، پنجره جدیدی در روابط سیاسی و مبادلات تجاری و بازرگانی میان ایران و عراق باز شد و مرزهای ۲ کشور که زمانی محل تقابل نیروهای نظامی بود به محلی برای توسعه هرچه بیشتر مناسبات اقتصادی تبدیل شد.

مرز بین المللی مهران یکی از مرزهایی است که در این میان از موقعیت بسیار ویژه و راهبردی برخوردار است و این مرز سال ۱۳۸۲ با پیشنهاد وزارت امور خارجه کشورمان از سوی سازمان ملل متحد به عنوان مرز بین‌المللی شناخته شد.

پس از این تاریخ زیرساخت‌های مورد نیاز برای برقراری صادرات و واردات کالا در این منطقه جانمایی شد و با استقرار گمرک روند ترخیص کالا در این خروجی مرزی رونق گرفت و هر سال بر ارزش دلاری و وزن کالاهای صادراتی و در کنار آن تنوع کالاها نیز افزوده می‌شود.

این وضعیت به خوبی در جریان بود بطوریکه سال ۹۵ بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار انواع کالاهای ایرانی و ترانزیتی از این نقطه به عراق ارسال و باعث شد مهران به عنوان گزینه و انتخاب نخست تجار و بازرگانان برای ارسال کالا به این کشور با توجه به مسافت کوتاه تا شهرهای مرکزی عراق و امنیت بسیار مطلوب آن برگزیده شود.

اما این روند با فراگیر شدن ویروس کرونا و بسته شدن مرز مهران و محدودیت‌های اعمال شده در بازه‌های زمانی مختلف از سمت طرف عراقی تا حدودی مختل شد و میزان صادرات کاهش یافت.

سال ۱۴۰۰ سال رکورد زنی صادرات کالا از مرز مهران

اما سال ۱۴۰۰، سال رکورد زنی صادرات کالا از مرز مهران بود، در این مدت بالاترین وزن صادراتی در پنج سال اخیر در مرز بین‌المللی مهران ثبت شد که حاکی از رشد صادرات و توسعه مراودات مرزی در این مرز بوده و نویدبخش روزهای بهتر برای تجارت استان می‌دهد.

رشد چشمگیر صادرات از مرز مهران در دولت سیزدهم

مدیرکل گمرک استان ایلام گفت: یک میلیارد و ۱۶۱ میلیون دلار انواع کالا سال گذشته از طریق مرز بین المللی مهران به عراق و سایر کشورها صادر شده است.

روح الله غلامی بیان کرد: این میزان کالا با وزن ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار تن از طریق مرز بین‌المللی مهران به عراق صادر شده است.

مدیرکل گمرک استان ایلام یادآور شد: کالاهای صادراتی شامل سنگ ،کاشی ، سرامیک ، آهن آلات ، محصولات فلزی ، تره بار ، محصولات پتروشیمی ، سنگ آهن ، کلینکر سیمان ، محصولات پلاستیکی ، شیشه و محصولات آن ، خودرو و قطعات آن را شامل می شود.

غلامی بیان کرد: این مدت (سال ۱۴۰۰ ) تعداد ۱۰۳ هزار کامیون و تریلر وارد مرز بین المللی مهران شده که رشد ۱۰۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن داشته است.

وی ادامه داد: همچنین در این مدت تعداد چهار هزار کامیون ترانزیتی و به وزن بیش از ۱۰۰ هزار تن کار تشریفات قانونی آن انجام شد که رشدی ۱۶۵ درصدی را نشان می دهد.

مدیرکل گمرک استان ایلام اضافه کرد: طی پنج ماهه آخر منتهی به اسفند ماه مجموع صادرات هر ماه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار بوده که اوج آن در اسفندماه با بیش از ۱۵۵ میلیون دلار رکورددار سال ۱۴۰۰ است.

غلامی تاکید کرد: درآمد کل سه سال اخیر گمرک استان ایلام ۶ برابر درآمد ۱۶ ساله منتهی به سال ۹۷ است که رقم قابل توجهی را نشان می دهد.

۲۴۸ هزار تن محصولات کشاورزی از مرز مهران به عراق سال گذشته صادر شد

مدیرکل گمرک استان ایلام گفت: سال گذشته، ۲۴۸ هزار تن انواع محصولات کشاورزی (صیفی جات) به ارزش ۷۴ میلیون دلار از مرز بین المللی مهران به عراق صادر شده است.

غلامی اظهار داشت: روزانه کامیون های حامل کالای صادراتی و بازرگانی از مرز بین المللی مهران پس از تشریفات گمرکی به کشور عراق صادر می شوند که تمامی این کامیون ها قبل از خروج از مرز بازرسی شده در صورت برخورد با موارد مشکوک این موضوع در دست بررسی قرار خواهد گرفت.

وی از صادرات یک میلیارد و ۱۶۱ میلیون دلار انواع کالا طی سال گذشته از طریق مرز بین المللی مهران به عراق و سایر کشورها خبر داد و افزود: این میزان صادرات کالا نسبت به مشابه سال ماقبل آن از لحاظ ارزشی ۱۱۶ درصد و از نظر وزن ۱۲۱ درصد رشد داشته است.

۲۰ درصد صادرات کالای کشور به عراق از مرز مهران انجام می شود

غلامی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد صادرات کل کشور به عراق از مرز مهران انجام می‌شود، افزود: در بازه زمانی ۶ شهریور ۱۴۰۰ تا ۶ شهریور ۱۴۰۱،  ۲ میلیون و ۹۸۶ هزار تن انواع کالا به ارزش یک‌ میلیارد و ۲۴۰ هزار تن از طریق مرز مهران به عراق و سایر کشورها صادر شده است که این‌ میزان ۸۸ درصد رشد را نشان می دهد.

غلامی بیان کرد: طی این بازه زمانی یاد شده میزان ترانزیت نیز با ۱۴۲ هزار تن ۱۲۳ درصد رشد داشته است.

مدیرکل گمرک استان ایلام در زمینه ترانزیت کالاهای خارجی هم افزود: بیشترین کالای ترانزیتی که از مرز مهران عبور می کند، متعلق به کشور ترکیه، حوزه دریای خزر و بنادر جنوب کشور است که با ارسال به مرز مهران راهی بازار عراق و کشورهای منطقه می شوند.

وی تاکید کرد: باتوجه به رشد قابل توجه بازرگانی و ترانزیت در مهران و جایگاه تجاری این مرز در بین فعالان اقتصادی و بازرگانان، در بین ۱۲ مرز زمینی کشور هم مرز با عراق، مهران با فاصله معناداری جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.

ارتقاء جایگاه پایانه تجاری مهران از رتبه دوازدهم به رتبه نهم

مدیرکل گمرک استان ایلام تاکید کرد: یکی دیگر از موفقیت های پایانه تجاری مهران صعود از رتبه دوازدهم به نهم از بین ۱۰۵ مرز کشور بود که نشان از عملکرد موفقیت آمیز و جایگاه معتبر مرز تجاری مهران در سطح کشور دارد.

وی افزود: از ابتدای شهریور سال گذشته تا شهریور امسال افزون بر۱۳۳ هزار کامیون حامل اقلام تجاری در پایانه مرزی مهران تردد داشته اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل آن ۷۲ درصد رشد نشان می دهد.

۷۳۴ میلیون دلار کالا در نیمه نخست سال جاری از مرز مهران صادر شد

رشد چشمگیر صادرات از مرز مهران در دولت سیزدهم

مدیرکل گمرک استان ایلام از صادرات ۷۳۴ میلیون دلاری کالا در نیمه نخست سال جاری از مرز بین المللی مهران به عراق و سایر کشورها خبر داد و یادآور شد: این‌ میزان کالا از نظر وزنی نسبت به سال گذشته ۷۳ درصد و از نظر ارزش دلاری ۵۷ درصد رشد صادرات ثبت شده است.

وی گفت: ۱۴۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی (صیفی جات) به ارزش ۴۷ میلیون دلار در نیمه نخست سال جاری از طریق مرز بین المللی مهران به عراق صادر شده است.

وی به اقلام صادراتی مرز مهران در مدت یاد شده از مرز مهران اشاره کرد و افزود: مهم ترین اقلام صادراتی در مدت یاد شده شامل مصالح ساختمانی، میوه و تره بار، محصولات پلاستیکی، صنعتی، شیشه و جام، لوازم خانگی و محصولات فلزی بوده است.

شروع فعالیت مرز تجاری مهران بعد از ۲۰ روز وقفه

مدیرکل گمرک استان ایلام گفت: فعالیت گمرک مهران بعد از ۲۰ روز وقفه به علت برگزاری راهپیمایی اربعین از سرگرفته شد.

غلامی اظهار داشت: با شروع فعالیت دوباره گمرک مهران حدود ۷ هزار تن کالا درقالب ۳۰۰ کامیون وارد مرز مهران شده است.

مدیرکل گمرکات ایلام یادآور شد: بعد از ۲۰ روز توقف برنامه های تجاری این گمرک، از دوم مهرماه فعالیت گمرک مهران از سر گرفته شده و این گذرگاه تجاری آماده پذیرش تجار و بازرگانان و کالاهای آنها است.

ابراز رضایت مدیریت ارشد استان ایلام از رشد صادرات از مرز مهران

استاندار ایلام با اشاره توفیقات در حوزه صادرات از مرز مهران، گفت: صادرات از نظر ترانزیت، وزنی و ارزشی رشد قابل ملاحظه داشته و این رشد رضایت بخش است.

حسن بهرام نیا با قدردانی از تلاش های غلامی مدیرکل گمرک ایلام، گفت: تحول کیفی از نظر حفظ بهداشت، نظم و انضباط، کوتاه کردن دست دلال ها و واسطه گر ها و ساماندهی گمرک در دستور کار قرار گیرد.

استاندار ایلام یادآور شد: باید تحول عظیمی در گمرک را شاهد باشیم و آب خنک مهیا، محل استراحت برای رانندگان ایجاد و نظافت عمومی در داخل گمرگ در اسرع وقت در دستور کار قرار گیرد.

بهرام نیا اضافه کرد: عبور بیش از چهار هزار کامیون ها حامل مواکب در این ایام شلوغی اربعین به عراق اقدام بزرگی بود که جای قدردانی دارد.

منبع: ایرنا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار