کد خبر: 1116199
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۷
در حالی که این روز‌ها کوچک‌ترین مسائل ایران نیز توسط رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی در نظر مردم ایران و دنیا بزرگنمایی می‌شود و این رسانه‌ها با نادیده گرفتن مسائل مربوط به اقلیم، خشکسالی، کم‌آبی و گرمایش زمین در دنیا، پیوسته ایجاد نگرانی می‌کنند که قحطی آب در زمستان در کمین برخی استان‌های ایران است، وزیر نیرو در راستای اطمینان بخشی به جامعه در خصوص تأمین آب، از پیش‌بینی طرح‌های ویژه و اولویت‌دار با موضوع آبرسانی برای هر یک از استان‌های کشور خبر داد و گفت: ما یک دستگاه خدمتگزار هستیم و به مردم خدمت می‌کنیم، در این زمینه دو بال مهم شامل «مدیریت مصرف» و «پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای» می‌تواند ما را به این مهم نزدیک‌تر کند.
هادی غلامحسینی

وقتی دولت گذشته به تصور اطمینان بیش از حد به غرب، احیای برجام و رفع تحریم‌ها را قطعی تلقی می‌کرد و بر اساس همین دیدگاه ضمن ضبط بخشی از قدرت خرید مردم جامعه با استقراض داخلی در واقع مشغول آینده‌فروشی و بدهکارسازی دولت سیزدهم بود، مشخص بود دولت سیزدهم برای ارائه خدمات به مردم روز‌های بسیار سختی را در پیش دارد، در همین راستا در حالی که دولت در کنار سایر بخش‌های حکومتی باید کل توان خود را صرف حل و فصل مشکلات کند، ناآرامی‌ها هزینه‌هایی ایجاد کرده است، با وجود این دولت خود را موظف به خدمات‌رسانی به کل مردم حتی در شرایط سخت و پیچیده امروز ایران می‌داند.
شرایط کنونی کشور به شکلی است که رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان حتی مشکلات ناشی از شرایط اقلیمی و گرمایش زمین و کم‌آبی را که کل دنیا با آن درگیر است، به مسائل مربوط به کارآمدی و کارایی و شایسته‌سالاری و مباحثی از این دست ربط می‌دهند و در یک کلام باید گفت با ذره‌بین به جان ایران افتاده‌اند تا کوچک‌ترین مشکلات را هم روی پرده بزرگ رسانه‌های جمعی بین‌المللی ببرند، حال دیگر مشکلات بزرگ بماند.
در چنین شرایطی دولت سیزدهم میراث‌دار شرایط خطیری از منظر تحریم و چالش‌های مزمن اقتصاد ایران است. ناآرامی‌ها هر چند بخشی از پتانسیل دولت را برای ارائه خدمات تام و تمام به مردم اخذ کرده است، اما دولت همچنان برنامه خدمات‌رسانی و رفع دغدغه‌های ملی را در دستور کار قرار دارد، به طور نمونه رسانه‌های فارسی‌زبان خارج‌نشین توجه ویژه‌ای به مقوله آب و خشکسالی دارند و با فوکوس روی این موضوع برای مردم چنان ایجاد دغدغه کرده‌اند که شاهد مهاجرت یا خرید مسکن دوم در مناطق خوش آب و هوای ایران با آب مکفی هستیم.
در همین راستا دولت سیزدهم با درک دغدغه مذکور تلاش کرده است پیش‌بینی‌های لازم را برای کم‌آبی‌ها داشته باشد تا هیچ یک از نقاط کشور خدای نکرده بدون آب نماند، همین موضوع سیگنالی است از توجه دولت و ساختار حکمرانی به موضوعات حیاتی و رفاهی کشور.
علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در همایش ویدئوکنفرانسی با مدیران عامل صنعت آب کشور اظهار داشت: تابستان سختی را به واسطه مدیریت بهینه با کمترین مشکل و چالش پشت سر گذاشتیم.
وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت تقویت و افزایش تلاش‌ها و خدمات افزود: با توجه به کاهش بارش‌ها و وضعیت جوی و با در نظر گرفتن انتظارات مردم از دولت برای پیشبرد پروژه‌ها، نیازمند تلاش مضاعف هستیم.
وی اظهار کرد: شرایط موجود می‌طلبد با استفاده از یک برنامه حساب‌شده و کارشناسانه و نیز با بهره‌مندی از تجارب کارشناسان و مدیران در حوضه‌های آبریز در سطوح مختلف استانی و شهرستانی، برنامه‎های ویژه پیش‌بینی شود چراکه با مصرف بهینه آب نیاز‌های بخش شرب، صنعت و کشاورزی کشور مرتفع و تأمین می‌شود.
وی با اشاره به تجارب خوب کسب شده طی یک سال اخیر برای مدیریت این بخش افزود: حوضه‌های آبریز در سال‌های گذشته با تنش‌های آبی و اجتماعی روبه‌رو شدند، این در شرایطی است که با وجود حجم آب کمتر و مدیریت حساب‌شده و نیز تطبیق اجرا با برنامه‌های پیش‌بینی‌شده، نیاز‌های مردم مرتفع و رضایتمندی حاصل شد.
ثبت رکورد تاریخی کاهش بارش‌های جوی در برخی استان‌های کشور
وزیر نیرو ادامه داد: رکورد تاریخی کاهش بارش‌های جوی در برخی استان‌های کشور از جمله کرمانشاه، همدان، تهران و البرز زده شد که این امر نگران‌کننده است، بر همین اساس باید توجه ویژه‌ای به تأمین آب شرب شود.
محرابیان در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: از نظر کمیت و کیفیت اجازه هیچ‌گونه ریسکی را در حوزه آب شرب نمی‌دهیم، خط قرمز ما در تأمین آب شرب، رعایت کمیت و کیفیت است.
وزیر نیرو اجرای بموقع پروژه‌های عمرانی را حائز اهمیت دانست و افزود: عدم‌اجرای بموقع پروژه‌ها مشکلاتی را موجب می‌شود که این مشکلات در بعد اقتصادی و نیز در بعد وظیفه خدمت‌رسانی ظهور و بروز می‌کند.
محرابیان مهم‌ترین ویژگی سیستم مدیریتی امروز در وزارت نیرو را عمل‌گرایی و حرکت جهادی عنوان کرد و گفت: سیستم اجرایی وزارت نیرو امروز در حالی که استراتژیک فکر می‌کند، بسیار عمل‌گراست و پروژه محور و جهادی فعالیت می‌کند.
عبور از محدودیت‌های مالی در پیشبرد پروژه‌های وزارت نیرو
وی از پشت سر گذاشتن محدودیت‌های مالی در پیشبرد پروژه‌های وزارت نیرو سخن به میان آورد و افزود: امروز بیش از ۱۰ میلیارد دلار امکان تأمین و تجهیز منابع برای پیشبرد پروژه‌ها فراهم شده، همچنین در بودجه سال ۱۴۰۱ و سال‌های آتی تأمین مالی پروژه‌ها به خوبی دیده شده است. خوشبختانه پایه و اساس بودجه وزارت نیرو تغییر کرده است.
وی با اشاره به پیش‌بینی طرح‌های ویژه و اولویت‌دار برای هر یک از استان‌ها و شرکت‌های وزارت نیرو اظهار داشت: تأخیر در اجرای این دست از برنامه‌ها، قابل پذیرش نخواهد بود، مدیران ما باید در میدان عمل حضور داشته باشند و همواره در محل پروژه‌ها جلسات اجرایی برگزار کنند.
وی از تشکیل کمیسیون ویژه در همین زمینه خبر داد و افزود: در این زمینه برای پروژه‌هایی که در پیشرفت و اجرا تأخیر داشته باشند، جلسه‌ای در این کمیسیون ویژه تشکیل و علل تأخیر در اجرا بررسی می‌شود، چنانچه مجوز کمیسیون ارائه شد، بر اساس مصوبه صادر شده، در برنامه آن پروژه بازنگری صورت خواهد گرفت.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به صدور و ابلاغ دستورالعمل ارزیابی پروژه‌ها گفت: باید بر اساس این دستورالعمل فعالیت‌ها هدایت و اطلاعات پروژه‌ها به صورت جزئی و کلی در این سامانه ثبت و ضبط شوند.
محرابیان بیان داشت: ما یک دستگاه خدمتگزار هستیم و به مردم خدمت می‌کنیم، در این زمینه دو بال مهم شامل «مدیریت مصرف» و «پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای» می‌تواند ما را به این مهم نزدیک‌تر کند.
وی با اشاره به طرح‌های جهاد آبرسانی و اضطراری اضافه کرد: طرح جهاد آبرسانی به عنوان پروژه عظیم ملی در ۳۱ استان و شهرستان و برای ۷ هزارو ۲۰۰ روستا در حال اجراست که هم اکنون پیشرفت ۲۷ درصدی را مطابق برنامه داشته است.
وزیر نیرو در همین راستا تصریح کرد: پروژه‌های اضطراری در موضوع آبرسانی نیز در بیش از ۸۰ شهر کشور تعریف شده که شامل پروژه‌های بزرگ، متوسط و کوچک است. این پروژه‌ها نیز باید در زمان تعیین‌شده به مرحله بهره‌برداری برسند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار