کد خبر: 1116814
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
گزارش «جوان» از مراسم بزرگداشت ناشر پیشکسوت انقلاب اسلامی
مصطفی زمانی را می‌توان شناسنامه نشر کشور دانست و اگر نشر‌های مذهبی و متعهد به انقلاب اسلامی را تعقیب کنیم قطعاً یکی از نام‌هایی که در ذهن تکرار می‌شود او و نشرش است.
محمدصادق عابدینی

در ادامه برنامه‌های هفته کتاب جمهوری اسلامی، روز گذشته، بزرگداشت فعال قدیمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم از بیش از نیم قرن تلاش مصطفی زمانی ناشر شناخته شده و پرکار انقلاب اسلامی قدردانی شد. او کتاب‌های ارزشمندی را در انتشارات «پیام آزادی» و «زیارت» منتشر کرده است.
نام آشنای نشر مذهبی
محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق ارشاد در این مراسم گفت: «حاج مصطفی زمانی جزو شناسنامه‌های نشر کشور ما است. وقتی نشر مذهبی و متعهد به آیین انقلاب اسلامی را تعقیب می‌کنیم، یکی از نام‌هایی که مکرر در ذهن تکرار می‌شود نام آقای مصطفی زمانی است.»
صفارهرندی با اشاره به سابقه طولانی آشنایی با این چهره سرشناس حوزه نشر، ادامه داد: «آخرین یادگاری‌هایی که از حاج مصطفی زمانی در ذهن دارم، مربوط به همراهی بسیار ارزشمند ایشان با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. زمانی که در این وزارتخانه مشغول به کار بودم ما از اجتهاد ایشان بهره بسیار بردیم و با وجود این عزیزان احساس استغنا می‌کردیم.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به کتاب‌های پر شماری که از سوی زمانی منتشر شده است، ادامه داد: «تعداد بی شمار کتاب‌هایی که ایشان در اختیار مردم قرار دادند، نشانه این است که بر گردن ما حق دارند. حوزه کتاب کشور ما باید حق شناسی کند. کم گویی، پر عملی و تواضع حاج مصطفی زمانی باید الگو و راهنمای ما باشد، به خصوص برای کسانی که می‌خواهند پایشان را جای پای بزرگ‌تر‌ها بگذارند.»
وزیر اسبق ارشاد با ابراز امیدواری از حل مشکل کاغذ، گفت: «کتاب همچنان سروری خود را در عرصه توزیع اندیشه تبیین خواهد کرد. پدیده‌های جدید قابل اعتنا هستند، اما کتاب خیلی برای امثال من ارزشمند است. ما حلاوت رؤیت صفحات کاغذی کتاب‌ها را در کام داریم. همچنان دوست داریم کتاب چاپ شود، روی کاغذ بیاید و کتاب کاغذی را بخوانیم.»
لزوم استمرار تقدیر از پیشکسوتان حوزه نشر
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، در مراسم نکوداشت ناشر پیشکسوت انقلاب اسلامی، گفت: «امید است که این جلسات با پایمردی آقای میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی به طور مستمر ادامه یابد. امروز به یاد مراسم بزرگداشت حاج آقا مصطفی زمانی، حاج آقا تورانیان و قدیانی و بزرگان ما مستمر باشد.»
احمدوند خاطرنشان کرد: «امیرالمؤمنین (ع) در خطبه ۱۳۱ نهج البلاغه عبارتی داردکه شبیه آن را ابا عبدالله الحسین (ع) نیز گفته‌اند. این چند جمله اصل و اصول نهضت اسلامی است که انقلاب اسلامی هم بر مبنای آن است. خوب است که این روز‌ها این چند جمله را تکرار کنید؛ «خدایا تو شاهدی آن چیزی که ما را به حرکت وا داشت، نفس نفس زدن برای قدرت نبود. برای اینکه نشانه‌های دین تو را برافراشته ببینیم قیام کردیم، برای اینکه عمل به مناسک تو را ببینیم و مظلومان در امنیت باشند، حرکت کردیم». جان انقلاب هم همین چند جمله است. آن‌هایی که انقلاب اسلامی را متهم به ظلم می‌کنند بدانند که این انقلاب باطنش چیست. ان‌شاء‌الله خون‌هایی که برای پاسداری از انقلاب اسلامی ریخته شد، باعث درخشان‌تر شدن اهداف انقلاب حول استوانه انقلاب یعنی مقام معظم رهبری باشد.»
ناشری با بیش از ۴۰ میلیون کتاب
علی رمضانی، مدیر خانه کتاب و ادبیات ایران نیز با اشاره به اینکه در آخرین روز هفته کتاب مراسم بزرگداشت ناشر پرکار و قدیمی حوزه کتاب‌های مذهبی برگزار می‌شود، گفت: «اگر ما شروع نشر انقلاب اسلامی را با توزیع رساله امام‌خمینی (ره) بدانیم، مصطفی زمانی از اولین‌های این حوزه است. پیش از انقلاب مسئله حیاتی برای مبارزان رساندن پیام، بیانیه‌ها و رساله‌های امام خمینی (ره) به مردم بود. ستاره‌هایی که در آن زمان فعالیت می‌کردند جریان محتوا و نشر را به دست گرفتند و تا به امروز پیش بردند».
رمضانی در ادامه افزود: «اگر رساندن رساله امام را ویژگی بدانیم به این شکل می‌توانیم ناشران انقلاب اسلامی را بشناسیم. بعضی از آثاری که توسط مصطفی زمانی به چاپ رسید تیراژ‌هایی بالغ بر ۵۰۰ هزار جلد را به خود دیده‌اند این درصورتی است که اگر یک عنوان در حال حاضر به باشگاه ۱۰۰ هزار تایی حوزه نشر برسد با حیرت به آن نگاه می‌کنیم.»
میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، نیز در سخنانی با بیان اینکه بسیاری از کودکان و نوجوانان دهه‌های ۵۰ و ۶۰ از کتاب‌های حاج آقا زمانی بهره گرفته‌اند و می‌برند، گفت: «طیف عظیمی از حوزه فرهنگ و علم از دربرگیرنده همکاران حاج آقا مصطفی است؛ انتشار آثار بزرگانی همچون امام خمینی (ره) تا نویسندگانی همچون محمدرضا سرشار و دیگران که کتاب‌های‌شان به چاپ‌های متعدد رسیده است به کوشش فعالیت ایشان بوده است.»
نیلی با تأکید براینکه انتشار چهل و چند میلیون کتاب کار ساده‌ای نیست، ادامه داد: «نشر ذکر مفتخر به انتشار کتاب‌های زیادی در چارچوب اسلام ناب بود که متوجه هرکسی نخواهد شد. ما در مجمع ناشران در روز‌های ابتدایی کار تصورمان این بود که کاری خواهیم کرد که برای نشر انقلاب که لازمه آن بهره‌گیری از تجربه بزرگ‌تر‌ها بود.»
وی ساده زیستی را خصلت حاج‌آقا مصطفی زمانی دانست و تأکید کرد: «حاج آقا مصطفی امروز هم هنوز با همان موتور خودش رفت و آمد می‌کند و هیچ آلاف و علوفی به هم نزده است و اتصالات بین تشکلی دارند و فقط منحصر به مجمع ناشران نیست بلکه انجمن قلم، انجمن کودک، انجمن اسلامی ناشران و دیگران به ایشان افتخار می‌کنند. در تمام این سال‌ها برکت وجودی ایشان فقط معطوف به نشر خودشان نبوده است بلکه انتشار آثار حاج آقا مجتبی تهرانی بهره گرفته از زحمت ایشان است. در یک جمله استقامت فرهنگی حاج آقای زمانی مهم‌ترین پیام است برای ما که با کوچک‌ترین فشار جانزنیم و بدانیم این مسیر نیازمند به استقامت است.»
در پایان این مراسم با حضور چهره‌های شناخته شده و با سابقه حوزه فرهنگ و نشر، از یک عمر خدمات فرهنگی مصطفی زمانی تقدیر به عمل آمد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار