کد خبر: 1117352
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
پس از گذشت بیش از دوماه صبر و مماشات مردم و قوه قضائیه در قبال فتنه‌انگیزی، التهاب آفرینی و دروغ‌پراکنی برخی سلبریتی‌ها در فضای مجازی که تبدیل به موتور محرکه و نیروی انگیزشی برای اغتشاشگران در کشتن مردم بی‌گناه، خشونت علیه نیرو‌های حافظ امنیت و ضربه زدن به امنیت ملی شده بود انتشار خبر احضار و بازداشت چند چهره احتمالاً از پایان این افراد در فضای مجازی حکایت می‌کند. اقدام قانونی و بازدارنده‌ای که باید خیلی قبل‌تر از این صورت می‌گرفت تا جلوی بسیاری از هزینه‌ها گرفته شود.
مصطفی شاه کرمی

پس از گذشت بیش از دوماه صبر و مماشات مردم و قوه قضائیه در قبال فتنه‌انگیزی، التهاب آفرینی و دروغ‌پراکنی برخی سلبریتی‌ها در فضای مجازی که تبدیل به موتور محرکه و نیروی انگیزشی برای اغتشاشگران در کشتن مردم بی‌گناه، خشونت علیه نیرو‌های حافظ امنیت و ضربه زدن به امنیت ملی شده بود انتشار خبر احضار و بازداشت چند چهره احتمالاً از پایان این افراد در فضای مجازی حکایت می‌کند. اقدام قانونی و بازدارنده‌ای که باید خیلی قبل‌تر از این صورت می‌گرفت تا جلوی بسیاری از هزینه‌ها گرفته شود.
پایان مماشات و نادیده انگاری رفتار ضد امنیتی برخی سلبریتی‌ها در فضای مجازی که نقش پیشران و شارژ‌کننده اغتشاشگران بود با احضار و بازداشت چند نفر از آن‌ها طی روز‌های اخیر، باعث امیدواری مردم شد. اِعمال بدون تنازل و تبعیض مُرّ قانون در مورد اغتشاشگران و آتش‌بیاران معرکه التهابات اخیر می‌تواند آغاز یک راه برای مقابله با سلبریتیسیم باشد.
با یک بررسی ساده و اجمالی از کنشگری و رفتار سلبریتی‌ها در بزنگاه اتفاقات چند سال اخیر به خوبی روشن می‌شود که این جماعت نمک‌نشناس همواره به جای همراهی و همصدایی با مردم و نظام در محکوم کردن اقدامات دشمنان ایران مثل تحریم‌های ضد بشری دارویی و یا مصادره قلدرمآبانه منابع ارزی و مالی ملت در کشور‌های دیگر، اغلب آب به آسیاب دشمن ریخته‌اند و با همزبانی و همراهی با رسانه‌های معاندی مثل بی‌بی‌سی فارسی، سعودی اینترنشنال، صدای امریکا و صد‌ها شبکه ماهواره‌ای دیگر، صفحات‌شان را به تریبون انعکاس‌دهنده خواست دشمنان تبدیل کرده‌اند. عملکرد این گروه از سلبریتی‌های داخلی در فضای مجازی طی چند سال اخیر حاکی از آن است که آن‌ها در واکنش به اکثر مسائل و رویدادها، از درکی نازل و تقلیل‌گرایانه برخوردارند و ارائه‌کننده ناشیانه‌ترین تحلیل‌های ممکن هستند؛ تفسیر‌هایی عموماً نازل و غیرکارشناسی که تعادل فکری بخشی از جامعه را دستخوش انحراف می‌کند.
سریال اقدامات ضد امنیتی سلبریتی‌ها
تجربه مستند تاریخی در رخداد‌های جامعه نشان می‌دهد که دخالت نابجا و مکرر برخی از جماعت سلبریتی در اموری که هیچ سررشته و اطلاعی از ماهیت و ابعاد آن نداشتند، افاضات عالم‌مآبانه این افراد در کنار پیچیدن نسخه و دستورالعمل‌های بدون پشتوانه علمی آن‌ها برای میلیون‌ها ایرانی، اغلب منجر به وقوع فجایع دامنه‌دار و صدمات جبران‌ناپذیر به منافع ملی و بر هم زدن وفاق ملی شده است.
نمونه‌هایی مثل بیانیه‌نویسی در مورد ماجرا‌های بعد از انتخابات سال ۸۸، اعلام حساب برای دریافت کمک‌های نقدی مردم در هنگام بروز بلایای طبیعی مثل سیل لرستان و خوزستان، زلزله کرمانشاه و ورزقان و مشخص نشدن محل هزینه آنها، حمایت از اغتشاشگران آبان سال ۹۸ و طی این چند وقت اخیر حمایت از آشوبگران و اغتشاشگران با انتشار پست‌های مجازی و همراهی وقیحانه با دروغ‌پردازی رسانه‌های معاندی مثل بی‌بی‌سی فارسی، سعودی اینترنشنال، صدای امریکا و شبکه‌های ماهواره‌ای صهیونیستی که عملاً منجر به تحمیل هزینه‌های گزاف و خسارات جبران‌ناپذیری به جان، مال، سرمایه اجتماعی و منافع ملی شد.
غربی‌ها سرمایه‌های اجتماعی را هزینه سلبریتی‌ها نمی‌کنند
تأسف‌آورتر این است که سطح دغدغه و ادراک برخی از سلبریتی‌های وطنی با همتایان خارجی خود به میزان معناداری متفاوت است البته این تفاوت ناشی از یله بودن فضای مجازی کشورمان و پاسخگو نکردن آن‌ها با تنقیح و تدوین قوانین بازدارنده و اجرای بدون اغماض و تبعیض آن‌ها در مورد کار‌ها و اعمال این افراد یک حریم آهنین برای آن‌ها ایجاد کرده است که در کل جهان بی مانند است.
آرنولد آگوست، کارشناس و تحلیلگر امریکایی در مورد نحوه مواجهه کشور‌های غربی با سلبریتی‌ها و چهر‌های شاخص کشورشان می‌گوید: دولت‌های غربی هرگز سرمایه‌های اجتماعی خود و بودجه‌های فرهنگی خود را برای اشتباهات و خطا‌های سلبریتی‌ها هزینه نمی‌کنند حتی در عوض در ازای هر خطایی چندین برابر از آن‌ها جریمه دریافت می‌کنند تا در آینده شاهد این خطا‌ها نباشند و یا به حداقل برساند. من می‌توانم ده‌ها مثال ذکر کنم که در آن سلبریتی‌ها به دلیل ارتکاب به خطایی که از نظر اجتماعی ناهنجاری محسوب می‌شود جریمه یا راهی زندان شده‌اند.
این کارشناس و تحلیلگر امریکایی با تأکید بر اینکه تقریباً در تمام کشور‌های غربی که من به آن‌ها اشراف دارم می‌توانم این را با اطمینان بگویم که سلبریتی‌ها باید با نظام ارزشی آن کشور‌ها هماهنگ باشند ادامه می‌دهد: کوچک‌ترین رفتاری که ضد ارزش و یا ضد فرهنگ آن جامعه تلقی شود با برخورد قانون رو به رو خواهد شد و این کاملاً یک رفتار طبیعی و عادی از لحاظ اجتماعی است، یعنی هیچ فردی مثلاً در امریکا از دولت انتظار ندارد که میان خطای یک فرد عادی با اشتباه یک سلبریتی تفاوتی قائل شود. قانون باید با یک چشم به هر دو نگاه کند و این اتفاق هم دارد می‌افتد.
در غرب سلبریتی‌ها فراتر از قانون نیستند
«برشت یونکرز» فعال اجتماعی و کارشناس بلژیکی نیز در مورد شیوه کنترل سلبریتی و اجرای قانون در مورد آن‌ها در کشور‌های اروپایی می‌گوید: در بیشتر کشور‌های اروپایی از جمله فرانسه و آلمان، خبر دارم که قوانین برای سلبریتی‌ها همانند سایر افراد عادی جامعه اجرا می‌شود. سلبریتی‌ها ذاتاً به واسطه کارشان به دنبال تبدیل شدن به الگو در جامعه هستند و این خیلی طبیعی است که خطا هم از آن‌ها سربزند و قانون را هم زیر پا بگذارند و خوب طبیعتاً هر کسی که قانون را زیر پا بگذارد باید مجازات شود. این در مورد اروپا صدق می‌کند. یعنی اینکه این تصور پیش نیاید که مثلاً سلبریتی‌ها از یک حاشیه امن برخوردارند و می‌توانند هر کاری حتی به اشتباه انجام دهند.
این فعال اجتماعی اروپایی در ادامه اظهار می‌دارد: ضرب‌المثلی در بین افراد حقوقی وجود دارد که می‌گویند «اگر نمی‌توانی وقت‌شناس باشی پس خطا نکن». این در مورد همه صدق می‌کند. برخی از بازیگران مشهور سینما در اروپا جرایمی در پرونده قضایی خود دارند مثلاً جرایمی مانند انواع تجاوز و آزار و اذیت‌های جنسی. قانون با این افراد به شرط اثبات جرم مانند یک فرد عادی رفتار می‌کند و باید جزای نقدی و حبس را متحمل شوند. این را باید بدانیم که در کشور‌های اروپایی هم سلبریتی‌ها فراتر از قانون نیستند و باید مجازات و هزینه اعمال خود را بپذیرند.
هرچند شکسته شدن فضای مماشات و عدم برخورد با سلبریتی‌ها که باعث انجام برخی افعال خلاف قانون و ضد امنیت ملی از سوی آن‌ها شده تا جایی که خودشان را تافته جدا بافته و فراتر از قانون و افراد عادی جامعه تلقی کنند گامی امیدوارکننده است، اما ادامه دار بودن و تدوین قوانین بازدارنده و اجرای بدون تنازل و تبعیض قانون قطعاً جلوی تفکرات و اوهام خود برتربینی سلبریتی‌ها را در بزنگاه‌های مختلف می‌گیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار