کد خبر: 1117359
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
در پاسخ به قطعنامه شورای حکام
 سخنگوی وزارت خارجه روز دو شنبه در واکنش به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام، تلویحاً گفت که اقدامات بعدی از جمله سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، متناسب با شرایط جدید صورت خواهد گرفت. 
 سخنگوی وزارت خارجه روز دو شنبه در واکنش به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام، تلویحاً گفت که اقدامات بعدی از جمله سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، متناسب با شرایط جدید صورت خواهد گرفت. 
 
 شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پنج شنبه گذشته دومین قطعنامه ضد ایرانی را در سال جاری میلادی تصویب کرد و از تهران خواست با این نهاد بین‌المللی در خصوص ادعای ذرات اورانیوم یافت‌شده در سه مکان اعلام‌نشده در ایران همکاری کند.
 ناصر کنعانی در جریان نشست هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی درباره سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران گفت: «متعاقب سفر هیئت عالی ایران به وین و مذاکرات خوب با آژانس توافق‌هایی انجام شده بود برای ادامه همکاری‌های خوب و سازنده دو طرف برای رفع اختلاف‌نظر‌ها و کمک به حل و فصل موضوعات باقیمانده که موضوع سفر هیئت آژانس به تهران جزو موضوعاتی بود که در چارچوب توافق وجود داشت.» کنعانی تصریح کرد: «با توجه به قطعنامه سیاسی صادر شده در شورای حکام علیه ایران، اقدامات بعدی با توجه به شرایط جدید صورت می‌گیرد و لازم است موضوعات یک ارزیابی مجدد شود و در این ارتباط سازمان انرژی اتمی و جهات ذی‌ربط بررسی و اقدامات لازم را انجام می‌دهند.»‌این در حالی است که گروسی در تازه‌ترین موضع‌گیری درباره برنامه هسته‌ای ایران در عین حال که به صراحت وجود شواهدی از جنبه تسلیحاتی برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد، اما درباره آینده احیای برجام به شبکه امریکایی «سی‌بی‌اس» گفت: «در سطح کنونی تولید اورانیوم غنی شده، ایران به اندازه کافی مواد برای داشتن بیش از یک دستگاه را انباشه کرده، اگر تصمیم بگیرند این کار را انجام دهند. اما هیچ اطلاعاتی نداریم که نشان دهد ایران در حال حاضر برنامه تسلیحات اتمی دارد.» گروسی در پاسخ به این سؤال که آیا ایران به نقطه بی‌بازگشت رسیده و آیا زمانش رسیده که آن را به عنوان قدرت هسته‌ای بپذیریم، گفت: «نه، به آن نقطه نرسیده‌ایم. اما باید خیلی سخت کار کنیم تا به آنجا نرسیم.»
 نفی گره زدن زمستان اروپا به مذاکرات هسته‌ای
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه ایران به امید زمستان سرد اروپا، مذاکرات را کش داده است، گفت: «اینکه ایران روند مذاکرات را به زمستان سرد اروپا گره زده بود و منتظر تحولی در این زمینه بوده گمانه‌زنی رسانه‌ای است و این موضوع را تأیید نمی‌کنم و هیچ یک از مقامات وزارت خارجه در این باره هیچ اظهارنظری نداشت.» وی ادامه داد: «من در خصوص اظهارنظر‌های رسانه‌ای هیچ فردی اظهارنظر نمی‌کنم. ایران در عمل نشان داد پایبند به میز مذاکره برای دستیابی به توافق قوی، خوب و پایدار در سریع‌ترین زمان بود. حضور ایران در میز مذاکره بوده است. چیزی تحت عنوان گره زدن روند مذاکرات به تحولات جنگ اوکراین و زمستان سرد اروپا را تأیید نمی‌کنیم.»‌به گفته کنعانی آنچه باعث عدم جمع‌بندی نهایی مذاکرات شد نبود اراده سیاسی در طرف‌های مقابل و مشخصاً امریکا بود. سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: «ایران معتقد است اگر طرف مقابل اراده داشته باشد در کمترین زمان ممکن دستیابی به توافق ممکن است.» کنعانی درباره سفر وزیر خارجه عمان و بحث آزاد شدن پول‌های بلوکه شده ایران با اشاره به روابط دوستانه میان دو کشور هم گفت: «مشورت‌های سیاسی به مناسبات دو کشور کمک می‌کند. امنیت منطقه‌ای برای دو کشور حائز اهمیت است و دو کشور تبادل‌نظر نزدیک و مشورت‌های خوبی دارند و شرایط منطقه‌ای اقتضا می‌کند مشورت‌ها به صورت دوره‌ای در پایتخت‌ها ادامه یابد. عمان تلاش‌های خیرخواهانه داشته و ایران همواره از تلاش‌های خوب و نیات صادقه این کشور در حوزه‌های مورد نظر تشکر و استقبال کرده است و در اینجا از این تلاش‌ها تقدیر و تشکر می‌کنیم». 
 ۲ جلسه امنیتی با طرف عراقی
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات گروهک‌های تروریستی از خاک اقلیم کردستان عراق علیه ایران اظهار داشت: «قطعاً انتظار ایران این است که از خاک عراق هیچ‌گونه تهدیدی متوجه امنیت ایران نشود و خاک عراق به عنوان محل و نقطه تهدید علیه ایران مورد استفاده قرار نگیرد. این انتظار را داریم که دولت عراق و مقامات دولت محلی اقلیم هم به مسئولیت‌های بین‌المللی خود و هم به تعهداتی که در چارچوب مذاکرات دوجانبه با مقامات ذی‌ربط ایران دادند، عمل کنند. این اتفاق به‌رغم قول‌های مکرری که از مقامات دولت عراق و اقلیم دریافت کردیم نیفتاد و ایران در نتیجه مبتنی بر حقوق قانونی خود برای حفاظت از امنیت مرز‌ها و سرزمین و شهروندان برای تأمین امنیت و دفع تهدید اقدام می‌کند.» سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: «در یک ماه گذشته شاهد برگزاری دو جلسه در تهران و بغداد بین مسئولان عالی امنیتی دو کشور بودیم و در این دو جلسه مشخصاً انتظارات و توقعات ایران به وضوح بیان و تأکید شد که نباید اقلیم کردستان عراق محل صدور تسلیحات و تجهیزات برای داخل ایران باشد و آن‌ها در اختیار آشوبگران و تروریست‌ها برای سلب امنیت شهروندان ایرانی قرار بگیرد. متأسفانه تا الان این انتظاراتی که ایران داشت برآورده نشد.»
وی اضافه کرد: «جمهوری اسلامی ایران حتماً معتقد به احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق است و این موضوع برای ما بسیار مهم است. در عین حال گروه‌های تجزیه‌طلب و تروریستی که در داخل خاک عراق هستند قبل از آنکه امنیت ایران و مرزبانان و شهروندان ایران را نقض کنند با این اقدامات تروریستی حاکمیت عراق را نقض کردند. ایران از بسط حاکمیت دولت عراق در طول نوار مرزی با ایران استقبال می‌کند و امیدواریم با این اقدام دولت عراق از ادامه اقدامات گروه‌های تجزیه‌طلب مسلح علیه امنیت ملی ایران پیشگیری کند.»
‌کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره خبر منتشر شده مبنی بر قصد ایران برای عملیات زمینی در عراق برای مقابله با گروه‌های تروریستی نیز گفت: «امیدواریم دولت مرکزی عراق با بسط حاکمیت خودش و استقرار نیرو‌های مرزبانی و نظامی خودش در طول مرز‌های مشترک مانع فعالیت‌های گروه‌های تجزیه‌طلب مسلح تروریستی علیه امنیت ایران و مرز‌های مشترک شود و ایران مجبور نباشد برای دفع تهدید از سوی این گروه‌ها به اقدامات بازدارنده دیگری دست زند. به وعده‌های دولت عراق امیدواریم و آرزو می‌کنیم دولت عراق در اجرای تعهدات موفق باشد و مرز‌ها را توأم با صلح و امنیت و پیوند‌های دوستی و برادری قرار دهیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار