کد خبر: 1117796
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۱
سردبیر روزنامه رأی الیوم ضمن تحلیل شرایط کنونی حاکم بر غرب‌ آسیا و شرایط ویژه و بحرانی لبنان، بعید ندانست که حزب‌الله لبنان مجبور به استفاده از راهبرد جنگ پیشگیرانه و فعال‌سازی جبهه جنوبی این کشور شود.
به اعتقاد ناظران سیاسی در حال حاضر، سه درگیری و جنگ در غرب آسیا در جریان است. تداوم اغتشاشات در ایران که به اذعان بسیاری از رسانه‌ها با حمایت و تحریک تجزیه‌طلبان و دشمنان جمهوری اسلامی ایران همراه است، عملیات جدید ترکیه علیه شمال عراق و سوریه برای تلافی انفجار اخیر در میدان تقسیم استانبول و تداوم عملیات‌های رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت سوریه در نزدیکی مرزهای لبنان. در این میان این سوال مطرح است که آیا لبنان که در وضعیتی بحرانی به سر می‌برد، چهارمین کشوری است که پایش به جنگ و درگیری گشوده خواهد شد؟

«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رأی الیوم، با انتشار یادداشتی در این خصوص نوشت که هفتاد و نهمین سالگرد استقلال لبنان بدون هیچ‌گونه جشن رسمی یا مردمی سپری شد. این کشور در حال حاضر در خلأ ریاست جمهوری به سر می‌برد؛ امری که ممکن است برای مدت طولانی ادامه یابد. از سوی دیگر، در سایه تنش سیاسی انتظار وقوع یک انفجار و فروپاشی اقتصادی که بانک جهانی آن را به عنوان شدیدترین فروپاشی در جهان توصیف می‌کند، می‌رود. 

به باور وی، «وضعیت سکوتی که لبنان در حال حاضر تجربه می‌کند ممکن است موقت و در عین حال سردرگم‌کننده باشد، زیرا آتش زیر خاکستر است. توافق ترسیم‌مرزهای دریایی با [رژیم] اشغالگر اسرائیل که تحت نظارت ایالات متحده و آموس هوچشتاین، فرستاده آن، محقق شد، دیگر به نفع لبنانی‌ها که بسیار روی آن حساب کرده بودند، نیست زیرا حداقل انتظارات رفاه مورد نظر را برآورده نخواهد کرد».

وی در ادامه نوشت: «اسرائیل، بزرگترین منتفع این توافق بود زیرا این توافق، دزدی گاز لبنان را مشروع کرد و آن را از میدان کاریش پمپاژ و از آنجا به تمام جهان بدون محدودیت و تهدیدی صادر کرد. در حالی که میدان قانا لبنان هنوز در وضعیت قبلی خود، بدون هیچ گونه اکتشاف و یا حتی بررسی برای اطلاع از حجم ذخایر گازی آن باقی مانده است. این در حالی است که این میدان گازی؛ یک میدان گازی مرزی و مشترک است و ممکن است قبل از اینکه لبنان بهره برداری از میادین خود را آغاز کند،  ذخیره آن تمام شود».

عطوان نوشت که لبنان در حال حاضر، با سه جنگ محاصره شده است و ممکن است شعله‌های آن، بسیار سریعتر از آنی که تصور می‌شود، به لبنان برسد.

نخست: «جنگ ترکیه علیه شمال سوریه و شمال عراق که طی آن مکان‌های "فرضی" یگان‌های مدافع خلق و حزب کارگران کردستان (پ‌.ک‌.ک)، در تلافی بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول هدف قرار می‌گیرد».

دوم: «جنگ داخلی که تمامیت ارضی ایران را تهدید می‌کند، هدف آن براندازی نظام با حمایت آمریکا و اسرائیل از طریق منفجر کردن اوضاع داخلی با دامن زدن به اعتراضات و به کارگیری یک ماشین رسانه‌ای تحریک‌کننده قدرتمند مستقر در پایتخت‌های اروپایی، آمریکایی و عربی است. این جنگ با حملات ایران علیه مقرهایی که در حال حمایت و تسلیح توطئه گران هستند در کردستان عراق گسترش یافت».

سوم: «جنگ اسرائیل و حملات هوایی آن علیه حومه دمشق، فرودگاه‌ها و اهداف نظامی در حومه حمص، در فاصله کوتاهی از مرز لبنان، به بهانه انهدام انبارهای تسلیحات و محموله های اسلحه ایرانی در مسیر حرکت به سمت حزب الله لبنان.

سردبیر روزنامه رأی الیوم در ادامه نوشت: « یک منبع لبنانی نزدیک به حزب‌الله  برای ما فاش کرد که مقاومت اسلامی لبنان به رهبری حزب‌الله از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد و رهبری آن احساس می‌کند که لبنان در تله آمریکایی-اسرائیلی که در توافق‌نامه ترسیم مرزها کار گذاشته شد، افتاده است. به گفته این منبع، ضمانت‌های آمریکا توهم و هدف از آن تخدیر و خنثی کردن هرگونه رویارویی در آب‌های مدیترانه بود. این منبع که در اعتبار آن تردیدی نداریم، به ما اطمینان داد که در چند هفته آینده ممکن است به‌گونه‌ای شاهد فعالسازی جبهه جنوب لبنان باشیم».

نویسنده در ادامه یادداشت می‌گوید؛ آنچه که این احتمال را تقویت می‌کند این است که مقاومت لبنان در حال حاضر دارای یک نیروی تهاجمی بسیار عظیم با صدها هزار موشک دقیق و پهپادهای پیشرفته و هزاران رزمنده‌ای است که مدتهاست به دور از جبهه‌های نبرد در انتظار به سر برده‌اند و اغلب نظریه‌های نظامی بر ضرورت فعالیت این نیروها در جبهه‌های جنگ چه در سوریه، چه در عراق و چه در فلسطین اشغالی تاکید دارند تا از این طریق سطح آمادگی آنها کاهش نیابد.

وی افزود: «پارلمان لبنان با وجود برگزاری شش جلسه، در انتخاب رئیس‌جمهور و جایگزین میشل عون ناکام ماند. ما باور داریم که اگر ده یا ۲۰ نشست دیگر هم برگزار شود، در سایه چنددستگی کنونی و دخالت‌های خارجی، این پارلمان در انتخاب رئیس‌جمهور جدید موفق نخواهد شد مگر این‌که معجزه‌ای رخ دهد که ما در حال حاضر در عصر معجزه‌ها نیستیم».

سردبیر روزنامه رأی الیوم در ادامه به سخنرانی اخیر«سید حسن نصرالله» به مناسبت روز شهید اشاره کرد که در آن مشخصات و شرایط مورد نظر مقاومت برای فردی که قرار است، رئیس جمهور لبنان شود، به طور دقیق مشخص شد که بارزترین آنها عدم مزدور بودن آن یا قابل خرید و فروش بودن بود. فردی که از پشت به مقاومت خنجر نزند. اما نامزدهای ریاست جمهوری که اسامی آنها ارائه می‌شود، این شرایط را ندارند. به استثنای دو مورد که اولی از حمایت بلوک مقابل مقاومت برخوردار نیست و حتی با مخالفت شدید طرف مسیحی روبرو است و دومی که در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارد. لذا تا به این لحظه، شخصیتی که میانه این دو باشه و از حمایت دو طرف داخلی و خارجی برخوردار باشد، پیدا نشده است.

بنا بر این یادداشت، «۸۰ درصد لبنانی‌ها زیر خط گرسنگی هستند، کشور بدون آب و برق است، ارزش واحد پول لبنان در حال کاهش مستمر است، وعده های زیادی وجود دارد، اما خالی از هر گونه محتوایی است و این وضعیت احتمالاً با تداوم و تشدید محاصره لبنان بحرانی‌تر می شود».

عطوان در پایان نوشت: «آنچه آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها در گذشته، حال و آینده به دنبال آن هستند، سَرِ مقاومت، رهبری و سلاح‌های آن است.در سایه جنگ کنونی آمریکا و اسرائیل علیه ایران به عنوان بزرگترین و تنها حامی مقاومت و بازگشت بنیامین نتانیاهو به قدرت، این «سَر» بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است. به همین دلیل است که ما آغاز یک جنگ پیشگیرانه از سوی مقاومت را بعید نمی‌دانیم. جنگی که اگر نگوییم همه، بیشتر کارت‌های توطئه و توطئه‌گران را در داخل و خارج لبنان می سوزاند..و خدا بهتر می داند».

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار