کد خبر: 1119308
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
دنیا حیدری

سال‌هاست که کاروان‌های ورزشی ایران در رقابت‌های مختلف نفراتی را به همراه دارند که گفته می‌شود قرار است در کشور میزبان فرهنگ‌سازی کنند! مهم نیست این رقابت‌ها المپیک باشد یا جام جهانی، بازی‌های آسیایی یا هر رقابت بین‌المللی دیگر. فارغ از مهم بودن یا نبودن آن، افرادی هستند که با ادعای انجام کار‌های فرهنگی، ورزشکاران ایران را در این‌گونه سفر‌ها همراهی می‌کنند. حال آنکه فرهنگ‌سازی یکی از آن پروژه‌های ناتمام ورزش است که بعد از کلنگ‌زنی به امان خدا رها شده است، اما به‌رغم ناکامی در این امر در داخل کشور، بسیاری همچنان با اصرار بر انجام کار‌های فرهنگی جایی برای خود در کاروان‌های اعزامی پیدا می‌کنند و وعده‌ای که ما حرفش را می‌زنیم، ژاپنی‌ها انجامش می‌دهند.
تماشاگران ژاپنی ثابت کردند به عمل کار برآید، به سخندانی نیست! آن‌ها سال‌هاست که در رقابت‌های مختلف ورزشی سوژه لنز دوربین عکاسان می‌شوند، چراکه فارغ از کسب هر نتیجه‌ای در پایان مسابقه، اقدام به جمع‌آوری زباله‌های ریخته شده در ورزشگاه می‌کنند. صحنه‌ای تحسین‌برانگیز که سال‌هاست شاهد آن هستیم. اتفاقی که در این دوره از رقابت‌های جام جهانی فوتبال در قطر نیز رخ داد و تماشاگران ژاپنی حاضر در ورزشگاه بعد از پیروزی ۲ بر یک تیم‌شان مقابل آلمان که یکی از آن شگفتی‌های به یادماندنی جام جهانی را رقم زد، موقع ترک ورزشگاه تمام زباله‌های سکو‌های خود را جمع کردند.
البته که تا به اینجای کار اتفاق تازه‌ای را شاهد نبودیم و تماشاگران ژاپنی در هر رشته‌ای سال‌هاست که با به نمایش گذاشتن چنین رفتاری از خود مورد تحسین دنیا قرار گرفته‌اند، اما مسئله حائز اهمیت در این راستا، فرهنگ‌سازی بود که سامورایی‌ها در طول این سال‌ها انجام داده‌اند؛ جمع‌آوری زباله‌های سکو‌ها خود نشان از فرهنگ‌سازی ژاپن برای مردمش دارد که آن‌ها را موظف می‌کند در هر کجای دنیا و در هر شرایطی که هستند، این فرهنگ قابل تحسین را به نمایش بگذارند، اما حالا سامورایی‌ها با تکرار این رفتار، فرهنگ قابل تحسین خود را به دیگر تماشاگران نیز اشاعه داده‌اند، به‌طوری‌که در پایان دیدار برزیل- سوئیس بود که شاهد اتفاقی جالب توجه بودیم. اقدام تماشاگران سلسائو به جمع‌آوری زباله‌های سکو‌های خود نشان داد فرهنگ قابل ستایش ژاپنی‌ها در طول این سال‌ها تأثیر مثبتی در بین سایر هواداران داشته است، به‌طوری‌که حالا برزیلی‌ها هم قدم در راهی گذاشته‌اند که سال‌هاست سامورایی‌ها طی می‌کنند و این نتیجه بارز فرهنگ‌سازی است.
فرهنگ‌سازی؛ برگزاری جلسه، سمینار و نشست نیست. فرهنگ‌سازی بستن چمدان برای همراهی کاروان‌های ورزشی نیست. فرهنگ‌سازی اقدامی درست و البته صادقانه است که بخواهیم یا نخواهیم تأثیر مثبت خود را خواهد گذاشت. فرهنگ‌سازی بازتاب رفتار درست است، همان بازتاب قابل تحسین رفتار ژاپنی‌ها در جمع‌آوری زباله‌های خود از ورزشگاه‌ها که حالا هواداران و مردم دیگر کشور‌ها را نیز به تبعیت از آن‌ها واداشته است. رفتاری که فارغ از رنگ و ریا و نه برای ثبت‌شدن توسط لنز دوربین‌ها، بلکه، چون درست است انجام می‌شود و به همین دلیل هم تأثیری که باید را می‌گذارد.
اقدام تماشاگران برزیلی به جمع‌آوری زباله‌های خود بعد از بازی سلسائو با سوئیس ثابت کرد فرهنگ‌سازی نیاز به بودجه کلان و برگزاری با آب و تاب سمینار‌های پرسروصدا ندارد. فرهنگ‌سازی خواستن است و بس. خواستن برای انجام رفتاری درست که بی‌هیچ دوز و کلک یا رنگ و ریایی می‌تواند به یک فرهنگ تبدیل شود، آن‌هم فرهنگی تأثیرگذار و ماندگار.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار