کد خبر: 1132622
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
 تخصیص بودجه اندک به ورزش صدای اهالی ورزش را درآورده است. براساس لایحه پیشنهادی سال ۱۴۰۲، مبلغ ۲۴۸۶ میلیارد تومان به وزارت ورزش تعلق خواهد گرفت. 
شیوا نوروزی
 
در این لایحه، ۳۱۰ میلیارد تومان سهم کمیته ملی المپیک و ۱۸۵ میلیارد تومان هم سهم کمیته ملی پارالمپیک خواهد شد. همچنین در جدول هزینه‌های متفرقه ورزش در لایحه بودجه سال آینده به ترتیب ۶۰ و ۱۲ میلیارد تومان جهت کمک به آماده‌سازی و شرکت در مسابقات منطقه‌ای و جهانی برای کمیته ملی المپیک و پارالمپیک در نظر گرفته شده است. 
 
روز‌های سخت و سرنوشت‌سازی در انتظار ورزش ایران است. تنها چند ماه دیگر بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی هانگژو با یک سال تأخیر برگزار خواهد شد. حضور کاروان کشورمان در المپیک آسیایی اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این رقابت‌های انتخابی بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ نیز به زودی آغاز می‌شوند و ورزشکاران ما باید برای کسب سهمیه حضور در پاریس با حریفان سرسخت خود بجنگند. در این میان آمادگی ملی‌پوشان، برگزاری تمرینات، اعزام‌های برون‌مرزی و حضور در مسابقات بین‌المللی، سرمایه‌گذاری وسیع و بودجه‌ای ویژه می‌طلبد. حال آنکه بررسی‌ها نشان می‌دهد بودجه در نظر گرفته شده برای کمیته‌های المپیک و پارالمپیک نسبت به سال گذشته و با در نظر گرفتن تورم و بالا رفتن بی‌رویه قیمت ارز، افزایش چشمگیری نداشته است. بودجه سال گذشته کمیته المپیک ۲۳۹ میلیارد و کمیته پارالمپیک ۱۲۷ میلیارد تومان بود. 
 
مسئولان کمیته پارالمپیک از عدم توجه خاص به ورزش انتقاد کرده‌اند. جلسات تخصصی رشته‌های تحت پوشش این کمیته در بازی‌های پاراآسیایی در حال برگزاری است. محمد تابع، سرپرست دبیری کمیته ملی پارالمپیک با تأکید بر این موضوع، ابراز امیدواری کرد بودجه باقیمانده امسال هرچه سریع‌تر پرداخت شود: «همانگونه که غفور کارگری، رئیس کمیته تأکید کرده، اولویت فعلی و به تبع آن تمرکز اقدامات و فعالیت‌های کمیته بر بازی‌های پاراآسیایی هانگژو استوار است و امید داریم که با عزم راسخ و همکاری تمامی فدراسیون‌های همکار بهترین نتیجه را در این دوره از بازی‌ها به دست آوریم. تاکنون بخش نسبتاً مناسبی از بودجه تخصیص یافته به کمیته ملی پارالمپیک در سال ۱۴۰۱ را دریافت کرده‌ایم و با توجه به در پیش بودن اردو‌های آماده‌سازی مسابقات کسب سهمیه و سایر هزینه‌های مرتبط با بازی‌های پاراآسیایی هانگژو، امیدواریم مابقی بودجه امسال نیز به‌زودی به کمیته تخصیص یابد تا روند آماده‌سازی ورزشکاران برای بازی‌های پاراآسیایی هانگژو و به دنبال آن بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس انجام پذیرد.»‌
سرپرست دبیری کمیته پارالمپیک با اشاره به رویداد‌های مهم سال آینده اظهار داشت: «سال آینده سال بسیار مهمی برای ما خواهد بود. از طرفی بازی‌های پاراآسیایی هانگژو را در پیش داریم و از سوی دیگر اردو‌های آماده‌سازی برای این رویداد و البته مسابقات کسب سهمیه بازی‌های پارالمپیک در پیش است، اما آنچنان که مشاهده می‌شود در این بودجه هیچ تخصیصی به کمیته ملی پارالمپیک برای بازی‌های پاراآسیایی هانگژو داده نشده و ما نگران این موضوع هستیم. علاوه بر موارد یاد شده، برنامه گرامیداشت روز ملی پارالمپیک که از اولویت‌های این کمیته نیز هست به روال هر سال و در راستای اشاعه فرهنگ ورزش همگانی در بخش جنبش پارالمپیک در پیش است که اجرای این برنامه نیز مستلزم در اختیار داشتن بودجه مناسب است. علاوه بر این بخش عمده هزینه‌های کمیته در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو، مربوط به هزینه‌های سفر است و در مجموع باید بگویم که با توجه به میزان افزایش درصد بودجه کمیته در سال ۱۴۰۲، وضعیت مطلوبی را برای سال آینده نمی‌توان متصور شد.» محمد تابع همچنین خواهان توجه بیشتر به مدال‌آوران جانباز و معلول شد: «امید است با توجه به کسب نتایج درخشان توسط نمایندگان کشورمان در ادوار مختلف بازی‌های پارالمپیک و پاراآسیایی که بار‌ها نام کشور عزیزمان ایران را سربلند کرده‌اند، توجه ویژه‌ای به بودجه تخصیصی به کمیته ملی پارالمپیک شود تا در سایه این حمایت بار دیگر شاهد به اهتزاز درآمدن پرچم پرافتخار کشورمان و شادی مردم در میادین بین‌المللی باشیم.»
 
رئیس فدراسیون کبدی از جمله منتقدان بودجه اندک ورزش در سال آینده است. عباس اورسجی در گفتگو با ایرنا ضمن ابراز تأسف نسبت به اعتبارات اندک در نظر گرفته شده در بخش‌های همگانی تأکید کرد: «اجحاف بزرگی در حق بودجه ورزش که یکی از پدیده‌های اجتماعی اثرگذار است، نسبت به دیگر سازمان‌ها می‌شود. بودجه اختصاص یافته به ورزش واقعاً کم است. حوزه‌ای که می‌تواند آسیب‌های اجتماعی را کم کند. هیچ چیزی به اندازه ورزش نمی‌تواند موجب شادی و نشاط اجتماعی شود. قهرمانان ورزشی در رقابت‌های بین‌المللی پرچم کشورمان را در سراسر جهان به اهتزاز درمی‌آورند. وقتی ورزش این همه می‌تواند اثرات خوبی در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی داشته باشد، چرا باید بودجه آن کم باشد. ورزش می‌تواند اشتغالزایی کند. در ورزش فرهنگ فتوت، جوانمردی و عدالت ترویج می‌یابد. در بحث بودجه و اعتبارات با یک میلیارد تومان چگونه می‌توانیم در بحث همگانی، ورزش کبدی را توسعه دهیم. آیا با بودجه ۲ میلیارد تومانی می‌توان در بحث قهرمانی به سکو رسید. این بودجه بسیار کم است و به سختی می‌توانیم در بحث توسعه قهرمانی و همگانی آن را مدیریت کنیم.» اورسجی به هزینه‌های هنگفت برگزاری اردو‌های ملی‌پوشان کبدی نیز اشاره داشت: «توقع داریم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به کبدی که مدعی کسب مدال است و رشته بومی محلی کشورمان نیز محسوب می‌شود، بیشتر توجه کنند. رشته‌ای که همواره مورد توجه مقام معظم رهبری بوده و در بازی‌های آسیایی به مدال طلا هم رسیده است. بودجه تعیین شده در بحث قهرمانی تنها هزینه دو ماه اردوی تیم‌ملی است و اگر اردوی تدارکاتی با کشوری دیگر داشته باشیم از پس هزینه آن برنمی‌آییم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار