کد خبر: 1134055
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
نگاهی به عملکرد هندبال ایران در قهرمانی جهان
«به دور دوم صعود می‌کنیم» این وعده وسلین وویوویچ، سرمربی تیم هندبال ایران در همان گام نخست بود. قبل از اینکه ایران کارش را در بیست‌و‌هشتمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی جهان آغاز کند؛ وعده‌ای که شاید به نظر بسیاری شعاری بیش نبود، اما با شروع طوفانی یاران وویوویچ، همــــــه را امیــدوار کرد. 
دنیا حیدری
 
میزبانی مشترک سوئد و لهستان (از ۲۱ دی تا ۹ بهمن) برای ایران خوش‌یمن بود، به طوری که هندبال ایران کار خود را طوفانی و با برتری مقابل شیلی در همان گام نخست برداشت؛ قدمی محکم که ثابت کرد وعده سرمربی تیم شعاری نبوده است. او با توجه به توانایی‌هایی که در شاگردانش دیده اینچنین مطمئن از صعود ایران به دور دوم حرف می‌زند. 
تیم ملی هندبال ایران که نخستین بار با کسب عنوان سومی در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۴ که به منزله انتخابی مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۵ قطر بود به این رقابت‌ها راه یافت. در گروه B رقابت‌های قهرمانی جهان ۲۰۱۵ با تیم‌های کرواسی، مقدونیه، اتریش، تونس و بوسنی و هرزگوین همگروه بود و در پایان از ۲۴ تیم حاضر در آن رقابت‌ها، در جایگاه ۲۱ قرار گرفت. این بار، اما تیم ملی هندبال ایران با برد ثانیه‌های آخر و صعود به نیمه نهایی قهرمانی آسیا در خاک عربستان، یکی از پنج سهمیه قاره را برای حضور در مسابقات قهرمانی جهان به دست آورد و توانست یکی از ۳۲ تیم راه‌یافته به این رقابت‌ها باشد. 
ایران در گروه A کنار اسپانیا، مونته‌نگرو و شیلی قرار گرفته بود؛ تیم‌هایی مدعی و عنوان‌دار که تا جایی که می‌توانستند کار را برای یاران وویوویچ سخت کنند، خصوصاً برابر اسپانیا. 
شیلی نخستین حریف ایران در قهرمانی جهان ۲۰۲۳ بود؛ تیمی که نخستین بار سال ۲۰۱۱ به این رقابت‌ها راه یافته بود و بعد از آن طی هفت دوره، پای ثابت قهرمانی جهان بود و همین مسئله باعث شده بود لژیونر‌هایی در باشگاه‌های معتبر فرانسه، اسپانیا و پرتغال داشته باشد. با وجود این، اما شروعی طوفانی در این دوره از رقابت‌های قهرمانی جهان داشت و شیلی را با وجود داشتن بازیکنان کلیدی، چون اروین فوشتمن (بغل چپ)، رودریگو سالیناس (بغل راست)، امیل فوشتمان (پست پخش) که محوریت حملات و همچنین دیواره دفاعی تیم شیلی را تشکیل می‌دادند، شکست داد. شاگردان وویوویچ تا دقیقه ۴۱ از حریف جلو بودند، اما رفته‌رفته شیلی توانست با تجربه‌ای که داشت، بازی را پیاپی پیش ببرد، اما در نهایت بازی با نتیجه نزدیک ۲۵ بر ۲۴ به سود ایران خاتمه یافت. 
مونته‌نگرو دومین حریف ایران در این رقابت‌ها بود؛ تیمی که وویوویچ آرزو می‌کرد ایران با آن رو‌به‌رو نشود، با وجود این، اما برتری مقابل شیلی می‌توانست برابر مونته‌نگرو نیز تکرار شود. نیمه نخست این بازی را اگر چه ایران با حساب ۱۹ بر ۱۶ واگذار کرد، اما نیمه دوم پایاپای پیش رفت و دومین حریف ایران تنها به واسطه تجربه‌ای که داشت توانست به برتری دست یابد و بازی با نتیجه نزدیک ۳۴ بر ۳۱ به سود حریف پایان یافت تا نخستین باخت ایران در ورزشگاه تارون آرنا در شهر کراکوف لهستان شکست بخورد. 
انتظار کسب نتیجه برابر اسپانیا به عنوان یکی از باثبات‌ترین تیم‌های هندبال در دهه گذشته که قهرمانی در چندین دوره مسابقات قهرمانی جهان، قهرمانی اروپا، چهار مدال برنز المپیک، دو طلا و دو برنز قهرمانی جهان، دو طلا، پنج نقره و دو برنز قهرمانی اروپا را در کارنامه داشت، با یک دو جین بازیکن مطرح یا لژیونر لیگ مطرح فرانسه بودند یا بازیکن تیم‌های مطرحی، چون بارسلونا در اسپانیا زیاده‌خواهی بود، البته تیم ملی هندبال ایران تمام تلاش خود را در این بازی نیز انجام داد، ولی در نهایت با حساب ۲۲ بر ۳۵ به پایان رسید. با وجود این، اما به دلیل شکست شیلی در هر سه بازی، شاگردان وسلین وویوویچ موفق به صعود از مرحله گروهی شدند و به جمع ۲۴ تیم نهایی راه یافتند. 
اسلوونی نخستین حریف ایران در دور دوم بود؛ تیمی که یازدهمین حضور خود در این رقابت‌ها را تجربه می‌کرد و سال ۲۰۱۷ موفق به کسب برنز این رقابت‌ها و ایستادن بر سکوی سوم آن شده بود. اسلوونی همچنین با ۱۳ حضور در مسابقات قهرمانی اروپا، عنوان نایب‌قهرمانی (یک‌مرتبه) این رقابت‌ها و سه مرتبه نیز جواز حضور در رقابت‌های المپیک را کسب کرده بود و عنوان ششمی این رقابت‌ها را نیز در کارنامه داشت، اما مهم‌تر از همه اینکه وویوویچ، سرمربی ایران پیش‌تر سکان هدایت اسلوونی را در دست داشت و با این تیم ایستادن بر سکوی سوم جهان را تجربه کرده بود. مصاف با تیم سابق وویوویچ برای ایران تجربه‌ای گرانبها، تلخ و سخت را به همراه داشت. نیمه نخست این بازی با نتیجه عجیب ۲۰ بر ۹ به سود حریف تمام شد و دست آخر ایران با حساب ۳۸ بر ۲۱ بازی را واگذار کرد. دومین مصاف ایران در دور دوم قهرمانی جهان، اما به مراتب سخت‌تر بود. شاگردان وویوویچ این بار باید برابر فرانسه به میدان می‌رفتند. دومین قدرت دنیا که در پی ۲۴ حضور خود در رقابت‌های قهرمانی جهان، شش عنوان قهرمانی و یک نایب قهرمانی را از آن خود کرده و چهار مرتبه نیز بر سکوی سوم ایستاده بود. فرانسه از ۱۵ حضور در قهرمانی اروپا، سه قهرمانی در این رقابت‌ها را نیز در کارنامه داشت. تیم ایران، اما نمایش قابل قبولی برابر فرانسه داشت، به طوری که سرمربی آن در پایان بازی گفت بعد از این بیشتر در مورد ایران خواهیم شنید، با وجود این، اما در نهایت ایران مقابل قهرمان المپیک با نتیجه ۴۱ بر ۲۹ شکست خورد. آخرین مصاف ایران در این رقابت‌ها مقابل لهستان میزبان بود؛ دیداری که می‌توانست با برتری ایران به پایان برسد، خصوصاً که ایران یک بازی دیدنی و نزدیک به نمایش گذاشت، اما دست آخر این میزبان بود که بازی را با نتیجه ۲۶ بر ۲۲ به سود خود خاتمه داد تا پرونده حضور ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان با قبول سه شکست در مرحله دوم بسته شود و شاگردان وویوویچ موفق به کسب جواز صعود از مرحله نهایی نشوند. 
اگر چه تیم ملی هندبال ایران در این رقابت‌ها موفق به کسب تنها یک برد شد، اما بازی‌های خوبی را به نمایش گذاشت و نشان داد با اندکی توجه و حمایت می‌تواند به موفقیت‌های قابل توجهی دست یابد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار