کد خبر: 1134720
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
گزارش «جوان» از نمایشگاه گرافیک «کار خودشونه»
محمدحسین نیرومند، نمایشگاهی را با عنوان «کار خودشونه» برپا کرده‌است تا بگوید ما درگیر یک جنگ شناختی هستیم و باید مراقب دروغ‌هایی باشیم که در فضای مجازی می‌شنویم. 
 محمدصادق عابدینی
 
 
نمایشگاه «کار خودشونه»، روز گذشته در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی افتتاح شد. این نمایشگاه شامل آثاری از محمدحسین نیرومند است و محوریت آن را دروغ‌های فضای مجازی و نقش این دروغ‌ها در ایجاد اغتشاشات اخیر تشکیل می‌دهد. نیرومند در حاشیه برگزاری نمایشگاه «کار خودشونه» در گفتگو با «جوان» در خصوص کار‌های ارائه شده توضیحاتی داده‌است. 
 چند اثر در نمایشگاه «کار خودشونه» حضور دارد؟
من ۷۳ اثر تولید کردم که در این نمایشگاه ۴۵ اثر آن نمایش داده‌شده و در گالری استاد عالی حوزه هنری به نمایش در‌آمده‌است. 
 آثار نمایشگاه به موضوع اغتشاشات اخیر اشاره دارد، هدفتان از تولید این آثار چه بود؟ 
آثار این نمایشگاه را به این منظور تولید کردم که به مخاطب و تماشاگر خود یک تلنگر بزند. به او بگوید که هر چیزی که در فضای مجازی دیدی یا خواندی را باور نکن. ما درگیر یک جنگ شناختی هستیم. می‌خواهم بگویم مردم در این جنگ باید پیش از قبول هر چیزی بیشتر فکر کنند. 
اسم نمایشگاه اشاره به یک کنایه عامیانه دارد که همراه با یک بدبینی خاص است، چرا این اسم را انتخاب کردید؟
بله دقیقاً منظورم همین بود که بسیاری از چیز‌هایی که ما فکر می‌کنیم کار خودشونه، فراتر از این مسائل است. من فکر می‌کنم اسامی باید قدرت جذب مخاطب داشته باشد و «کار خودشونه» چنین ویژگی را داشت. 
 بیشتر کار‌های نمایشگاه، دارای نقل قول‌هایی از افراد شناخته‌شده، مثل ولیعهد عربستان، یا چهره‌های ضدانقلاب است، این نقل قول‌ها چه پیامی دارد؟
از ابتدای اتفاقات، توییت‌ها و سخنانی که منتشر می‌شد، برایم اهمیت پیدا کرد و شروع به آرشیو کردن آن‌ها کردم. احساسم این بود که هر کدام از این حرف‌ها و شعار‌ها می‌تواند دستمایه یک کار هنری باشد. البته ایده برخی از این کار‌ها را از قبل داشتم و آن‌ها را با متناسب با این شعار‌ها تلفیق کردم. 
کار تولید این آثار از چه زمانی آغاز شد؟
تقریباً از آبان ماه بود که شروع به تولید این مجموعه کردم و، چون گرفتار کار‌های اجرایی هم هستم، اغلب کار‌ها را در ساعات پایانی شب تولید کردم. 
پوستر‌های حاضر در این نمایشگاه اغلب بر اساس سبک مینیمال تولید شده‌است، برای چه سراغ این سبک کار رفتید؟
من کاریکاتوریست هستم و مینی‌مالیسم در ذات کاریکاتور هست، حال که کاریکاتور را با کار گرافیکی تولید پوستر همراه کردم، تلاش کردم با مینیمالیسم پیام خودم را برسانم، چون به ساده‌ترین روش ممکن پیام خود را به مخاطب انتقال می‌دهد. در این کارها، متن، طرح و نوشته اهمیت پیدا می‌کند و کار از کاریکاتور به سمت پوستر حرکت دارد. 
 یکی از نقاط برجسته این آثار، هشدار آن‌ها نسبت به کارکرد‌های فضای مجازی در ایجاد اغتشاشات است، چرا این بخش برای شما دارای اهمیت بوده‌است؟ 
هدف من این بود که موضوع فضای مجازی و دروغ‌پردازی در فضای مجازی را جدی بگیریم. این اتفاقات نشان داد که برخی از چهره‌ها چقدر نازل فکر و چقدر راحت دروغ‌ها را باور می‌کنند و مشخصاً باز نشر می‌دهند. من در برخی از این کار‌ها اسامی این افراد را هم آورده‌ام و احساس کردم که، چون این‌ها به مردم ظلم کرده‌اند، نقل قول‌هایشان را باز نشر کنم، تا متوجه شوند که چطور در فضای مجازی فریب می‌خورند. 
 در این نمایشگاه در کنار هشدار و احتراز دادن درباره دروغ‌های فضای مجازی، امکان نمایش آثاری تبیینی درباره استفاده درست از این فضا وجود داشت؟
در آثار به نمایش در آمده در این نمایشگاه چنین آثاری نیست، ولی اتفاقاً بخشی از کار‌هایی که در ذهنم بود و تولید کردم این ویژگی تبیینی وجود داشت، اما به دلیل محدودیت‌های نمایشگاه، امکان نمایش آن‌ها وجود نداشت. امیدوارم در آینده فرصتی برای نمایش آن‌ها پیش بیاید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار