کد خبر: 1134979
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در گفتگو با «جوان»:
روز‌های سفید یا ایام‌البیض به سه روز ۱۳ تا ۱۵ ماه رجب قمری گفته می‌شود که در آن مردان و زنان بسیاری برای نزدیکی بیشتر به خدا در مساجد کشور معتکف می‌شوند. دهه‌هاست که دانشگاه‌ها نیز خود را به کاروان مؤمنان رسانده‌اند و در مساجد دانشگاه‌ها و مراکز عالی کشور نیز این مراسم معنوی اعتکاف برگزار می‌شود. در شرایطی که در چند سال گذشته کرونا موجب شده‌بود امکان برگزاری این مراسم معنوی در کشور وجود نداشته باشد ولی امسال با فروکش کردن این بیماری منحوس، امکان برگزاری دوباره آن مهیا شود و دانشجویان و دانشگاهیان زیادی نیز آماده می‌شوند از شنبه آینده در این مراسم شرکت کنند. به منظور بررسی آخرین وضعیت اعتکاف دانشجویی مهدی فاطمی‌پور، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با «جوان» گفت‌وگویی داشته‌است که در ادامه می‌آید. 
سجاد آذری
 
 
 
شرایط اعتکاف امسال چگونه است؟ 
بعد از دو سالی که محدودیت‌های کرونایی شرایطی را برای ما پیش آورده‌بود و امکان برگزاری اعتکاف بعضاً در دانشگاه‌ها وجود نداشت یا بعضاً دانشجویان در دانشگاه‌ها نبودند، از حدود یک ماه پیش جلساتی برگزار شد و تصمیم بر این شد که امسال شرایط را به گونه‌ای پیش ببریم که ان‌شاءالله برنامه اعتکاف با قوت و قدرت در دانشگاه‌ها انجام شود و بتوانیم از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشیم. دانشگاه‌های کشور از طریق وزارت علوم و وزارت بهداشت و همچنین از طریق نهاد توصیه شدند که شرایط را برای برگزاری اعتکاف‌های دانشگاهی فراهم کنند و در دانشگاه‌هایی هم که امکان برگزاری نبود یا به صورت استانی مشارکت خواهند داشت، یا در دانشگاه‌هایی که شرایط برگزاری را دارند، استفاده خواهند کرد یا حتی از مساجد شهری استفاده می‌کنند. به جهت تقاضای زیاد از جانب اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌ها یک موج برگزاری اعتکاف را خواهیم داشت و امیدواریم بتوانیم شرایط را برای برگزاری اعتکاف مهیا و آماده کنیم. خدا را شکر براساس بازخورد گرفته شده، هماهنگی‌هایی انجام‌شده و گزارش‌هایی که می‌آید، جلسات و برنامه‌های متعددی در دانشگاه‌های کل کشور به شکل انفرادی یا اشتراکی طراحی‌شده و در حال برگزاری است. امیدواریم که شرایط و بستر مناسبی فراهم شود تا دانشگاهیان بتوانند از این فضای معنوی استفاده کنند و بهره معرفتی و معنوی از این فضا ببرند. 
 
چه برنامه‌هایی برای اعتکاف امسال دارید؟
توصیه‌شده یک میزان محدودی از برنامه‌های خوب در دانشگاه‌ها طراحی شود. لازم است سخنران‌های خوبی سخنرانی داشته باشند، البته باید محدود باشد، چون بنای ما این است که افراد بیشتر از خلوت اعتکاف استفاده کنند و آن راز و نیاز شخصی را داشته‌باشند. کنار این مراسم باید کتاب‌های خوبی برای دوستان تهیه شود که بتوانند اگر خواستند این کتاب‌ها را مطالعه و از آن‌ها استفاده کنند. سخنرانی‌های خوبی برای قبل یا بعد از نماز‌های جماعت دعوت شوند تا با رویکرد تبیین در خصوص معارف دینی، سبک زندگی دینی و همچنین آینده انقلاب اسلامی روشنگری داشته‌باشند. طراحی جلسات پرسش و پاسخ، حلقه‌های معرفت، مسابقات فرهنگی، جمع‌خوانی‌های قرآن، ختم‌های قرآن به نیت شهدا و امام راحل و کار‌های متنوع دیگر طراحی شده که البته طبیعتاً تنوع برنامه‌های هر دانشگاه با توجه به تعداد مخاطب و شرایطی که دارد، متفاوت است نمونه اگر بخواهد عرض کنم مثلاً ما دو برنامه اعتکاف در دانشگاه تهران داریم که هم در مسجد دانشگاه و هم در مسجد کوی برگزار می‌شود. در دانشگاه امیرکبیر هم به همین شکل است، یک اعتکاف ویژه نخبگان هم امسال در حال برگزاری است و ثبت‌نام‌ها و مقدمات آن فراهم شده‌است که نخبگان دانشگاهی اگر علاقه‌مند بودند، می‌توانند در این اعتکاف شرکت کنند. این‌ها تقریباً مجموع برنامه‌هایی است که در این حوزه طراحی شده‌است و امیدواریم به خوبی پیش برود و بتوانیم خدمت‌رسان میهمانان این ماه عزیز و این برنامه معنوی خوب باشیم. 
 
در چه تعداد دانشگاه برنامه اعتکاف برگزار خواهد شد؟
عدد تجمیعی الان ندارم ولی تقریباً بیش از ۱۶۰ برنامه دانشگاهی برای حوزه اعتکاف طراحی‌شده ولی عدد نهایی هنوز جمع‌بندی نشده‌است، چون شرایط دانشگاه‌ها متفاوت است، برخی از دانشگاه‌ها ۳۰۰ نفر، ۵۰۰ نفر یا برخی دیگر هزار نفر ظرفیت دارند و به همین دلیل عدد نهایی تعداد ثبت‌نام و محل‌های برگزاری را هنوز نمی‌توانم اعلام کنم، ولی این را عرض کنم که ما امسال نسبت به گذشته یک سیر رشدی را در تعداد برگزاری برنامه‌های اعتکاف شاهد هستیم و استقبال هم خوب بوده‌است. در اوایل ثبت‌نام‌ها استقبال خوب بود و براساس آخرین گزارش‌های ما هر چقدر داریم به زمان برگزاری نزدیک می‌شویم این استقبال بیشتر هم شده‌است. 
 
برنامه‌ای دارید تا بعد از پایان اعتکاف هم ارتباط دانشجویان با نهاد و مراکز مذهبی و فرهنگی دانشگاه‌ها حفظ شود؟
طبیعتاً برخی از برنامه‌ها و طرح‌هایی که در دانشگاه‌ها هست و داریم، برنامه‌های تداومی و ادامه‌دار است؛ حلقه‌های معرفت، برنامه حامیم، مسابقات قرآنی، کانون‌های مهدوی، کانون‌های اقامه نماز، کانون‌های دخترانه و طرح حفظ قرآن هر کدام برنامه‌های جداگانه‌ای هستند و طرح‌های متنوعی در دانشگاه‌ها داریم که همیشه علاقه‌مندیم بتوانیم بدین وسیله‌ها خدمات مستمری را به دانشجویان ارائه کنیم؛ مراسم‌هایی مانند اردوها، اعتکاف و برنامه‌های دیگر فرصت‌هایی مناسبی است که این تداوم ارتباط در آن شکل بگیرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار