کد خبر: 1136414
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۱
رهبر معظم انقلاب اسلامی در چهل و چهارمین فجر پیروزی انقلاب و گذشت حدود سه ماه از فروکش کردن آتش فتنه ۱۴۰۱ فرمان عفو عمومی متهمان و محکومان را صادر کردند که این تصمیم دایره گسترده رافت اسلامی برای حفظ یکایک فرزندان این آب و خاک در دامن انقلاب را نشان می دهد.
 

در پی پیشنهاد رئیس قوه قضاییه به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مبنی بر موافقت با عفو و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر و همچنین محکومان دادگاههای عمومی و انقلاب و سازمان قضایی نیروهای مسلح، رهبر انقلاب اسلامی چهاردهم بهمن ماه به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و اعیاد ماه مبارک رجب با این پیشنهاد موافقت کردند.

در نامه حجت‌الاسلام و المسلمین اژه‌ای به مقام معظم رهبری آمده بود که در جریان حوادث اخیر تعدادی از افراد به ویژه جوانان در اثر القائات و تبلیغات دشمن مرتکب رفتارهای نادرست و جرائمی شدند که علاوه بر گرفتاری برای خود، باعث زحمت خانواده و نزدیکان خویش گردیدند و اکنون تعداد قابل توجهی از آنان بعد از برملا شدن نقشه دشمنان خارجی و جریان‌های ضد انقلاب و ضد مردمی با اظهار پشیمانی و ندامت تقاضای بخشش دارند.

فرمان عفو عمومی صادر شده از سوی رهبر معظم انقلاب که دهها هزار نفر از متهمان و محکومان را در بر می گیرد، چنان لرزه ای به اندام جبهه برانداز انداخته است که آنها را در برابر این راهبرد مبهوت کرده و آنهایی که با دستپاچگی می خواستند با هشتگ سازی های «فراموش نمی کنیم» جسم مرده فتنه اخیر را با تنفس مصنوعی زنده نگه دارند، به سکوت وادار کرده است.

البته باید گفت که این اقدام رهبری بی سابقه نبوده است؛ حدود ۱۱ سال پیش و در سال ۱۳۹۰ نیز ایشان ۱۰۰ نفر از محکومان جرایم امنیتی فتنه ۸۸ را مورد عفو قرار دادند که شامل آزادی ۷۰ نفر از زندان، توقف اجرای حکم ۱۸ نفر و تخفیف در مجازات ۱۲ نفر بود که به این ترتیب فضای سیاسی ایجاد شده پس از فتنه آن زمان به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر یافت و بدخواهان این مرز و بوم را ناکام گذاشت.

همانطور که فرمان رهبری در تابستان ۱۳۹۰ مورد استقبال جریان های سیاسی از هر دو طیف قرار گرفت و آن را گامی بلند در راستای آشتی ملی و تلطیف فضای سیاسی کشور تعبیر کردند که فضا را برای مشارکت عمومی در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ارتقا داد، این بار نیز چهره ها و جریان های سیاسی با استقبال از این فرمان حکیمانه، آن را میخ آخر بر تابوت فتنه گری اخیر دشمنانی دانستند که برای براندازی جمهوری اسلامی ایران متحد شده بودند و قصد داشتند با سوء استفاده از احساسات جوانان و نوجوانان و انحراف مطالبات و اعتراضات مردمی با اصل نظام مقابله کنند.

چرا فرمان عفو رهبری مهم است؟

کارشناسان اجتماعی و جامعه شناسان از ابتدای شکل گیری اعتراضات مردمی که به حوادث و اغتشاشات در پاییز امسال منجر شد، بر این نکته تاکید داشتند که این حوادث می تواند به گسست اجتماعی دامن زده و انقطاع نسلی و فرهنگی را موجب شود و سبب ایجاد دودستگی در جامعه شود اما با عفو رهبری به صورت عملی، وعده مسئولان نظام مبنی بر اینکه باید بین معترضان و مغرضان تفاوت قائل شد، به ثمر نشست و کسانی را که به دلیل رفتارهای هیجانی در لبه پرتگاه جدایی از مردم و نظام قرار گرفته بودند را به آغوش نظام اسلامی بازگرداند.

نمادی از سعه صدر مسئولان

مسئولان امنیتی و انتظامی در حوادث اخیر تلاش داشتند تا این اعتراضات را با کمترین هزینه پایان یابد و شاید یکی از دلایل طولانی شدن روند اعتراضات که در روزهای واپسین تابستان آغاز شد و تا میانه پاییز به طول انجامید، همین بود. هرچند از همان ابتدا برخورد با جریان برانداز و کسانی که قصد سوء استفاده از احساسات مردمی را داشتند، در دستور کار بود.

با فرمان عفو رهبری این سعه صدر، بار دیگر نمود عینی یافت زیرا حتی متهمانی که هنوز برای رسیدگی به اتهامات آنها دادگاهی تشکیل نشده است را نیز در بر گرفت یعنی فارغ از آنچه که اتفاق افتاده، چتر عفو عمومی چنان گسترده است که حتی افرادی را که هنوز در جایگاه متهم قرار دادند را نیز در برگرفته است.

این سعه صدر در حالیست که در حوادث امسال گاهی شاهد تندترین و خشن ترین رفتارها و گفتارها بودیم و خشونت کلامی و فحاشی که فیلم های آن در فضای مجازی پخش شد، نشان داد که جبهه برانداز برای رسیدن به هدف خود حد و مرز اخلاقی نمی شناسد و تلاش دارد به هر حربه ای فضای سیاسی و اجتماعی کشور را به سمت فضای دو قطبی و خشونت آمیز سوق دهد تا از فضای ملتهب ایجاد شده، بهره خود را ببرد.

خلع سلاح دشمن

دستاورد سوم این عفو عمومی را می توان خلع سلاح دشمن دانست؛ همانطور که رهبر معظم انقلاب در ابتدای وقوع این فتنه، آن را جنگی ترکیبی و شناختی برشمردند که با دمیدن آتش فتنه از سوی رسانه های فارسی زبان لندن نشین و خیانت برخی در داخل و خارج شکل گرفت؛ «مهمترین وسیله دشمن در این اغتشاشات کار تبلیغاتی و وسوسه از طریق فضای مجازی و رسانه‌های غربی، عربی و عبری بود» که به این ترتیب با عفو عمومی سلاح اصلی جبهه مقابل از کار افتاد و آنهایی که با سر دادن شعارهای هنجار شکن، اصل نظام را هدف قرار دادن بودند خلع سلاح کرد.

رسانه هایی که با فروکش کردن التهابات پاییز ۱۴۰۱ به دنبال آن بودند تا انقلاب مجازی خود را در قالب هشتگ سازی های مختلف در فضای مجازی زنده نگه دارند، به این امید بسته بودند که با برگزاری دادگاههای متهمان حوادث اخیر، هر روز خوراک جدیدی برای تبلیغات مسموم خود پیدا کنند اما اکنون که عفو عمومی صادر شده که متهمان و محکومان حوادث اخیر را نیز در بر می گیرد، آنها چه در چنته خواهند داشت تا غذای مخاطبان خود کنند؟

میدان عمل برای اپوزیسیون تنگ شد

ناظران سیاسی بر این باورند که با ابتکار عمل رهبر معظم انقلاب، اپوزیسیون خارج نشین که امیدوار بود همچنان موج سواری کنند و بعد چهار دهه خود را به عرصه سیاسی کشور بازگرداند، عرصه ای برای عرض اندام نیافت؛ جبهه مقابل انقلاب اسلامی که طیف متنوعی از تجزیه طلبان، سلطنت طلبان، منافقین و کسانی که دستشان به خون هزاران شهروند ایرانی آلوده است را در بر می گیرد، تصور می کرد با جدا کردن بخشی از مردم از بدنه نظام، می تواند با یارگیری در داخل کشور برای خود وجهه ای دست و پا کرده و روسیاهی‌های گذشته را پاک کند غافل از اینکه مردم از میانه حوادث از نیتشان آگاه شدند و راه خود را از آنان جدا کردند.

فتنه ۱۴۰۱ تمام شد

همانطور که فرمان عفو رهبری در سال ۹۰ حدود دو سال پس از فتنه ۸۸ و پایان یافتن فتنه آن زمان صادر شد، این فرمان نیز نشان می دهد با وجود لشکرکشی ضدانقلاب و بسیج همه امکانات برای رویارویی با ایران اسلامی، بسیار سریعتر از آنچه تصور می شد، این فتنه به شکست انجامید و التهابات آن نیز فرونشست و به همین سبب هم چند ماه پس از فروکش کردن آتش فتنه، فرمان عفو عمومی صادر شد.

بر این اساس، راهبردی که رهبر انقلاب در مواجهه با این حوادث در پیش گرفتند، پیروز مندانه به ثمر نشست؛ ایشان در ابتدای این حوادث در سخنانی در ۱۱ مهر ماه چنین بیان کردند: «این کسانی که در خیابانها فساد و تخریب می‌کنند، همه یک حکم ندارند برخی جوانان و نوجوانانی هستند که بر اثر هیجان ناشی از ملاحظه یک برنامه اینترنتی به خیابان می‌آیند. چنین افرادی را می توان با یک تنبیه متوجه و هدایتشان کرد که اشتباه می‌کنند. البته برخی از این افرادی که به خیابان می‌آیند، از بازمانده‌های عناصر ضربه خورده از جمهوری اسلامی همچون منافقان، تجزیه‌طلبان، سلطنت‌طلبان و خانواده‌های ساواکی‌های منفور هستند که قوه قضاییه باید به تناسب مشارکت در تخریبها و ضربه به امنیت خیابانها، مجازات تعیین، و آنها را محاکمه کند.»

در ۱۱ آبان ماه در دیدار دانش آموزان، رهبر انقلاب حضور برخی نوجوانان و جوانان در کف میدان را ظاهر قضیه دانستند و خاطرنشان کردند: این‌ها بچه‌های خودمان هستند و ما با اینها بحثی نداریم چون به دلیل برخی هیجان‌ها و احساسات و برخی بی دقتی‌ها در مسائل وارد میدان شدند، اما مهم صحنه گردانان اصلی هستند که با نقشه و برنامه وارد شدند.
رهبر انقلاب اسلامی، مسئولین بخشهای مختلف به ویژه مسئولین سیاسی و اقتصادی و آحاد مردم و به خصوص جوانان را به توجه ویژه و هوشیاری در قبال صحنه گردانان اصلی و طراحی‌ها و برنامه‌های آنها فراخواندند و گفتند: البته دستگاههای اطلاعاتی به این موضوع توجه دارند و هوشیار هستند. طرح و برنامه هم این است که شاید بتوانند کاری کنند تا عقیده ملت ایران همانند عقیده سران انگلیس و آمریکا شود و ملت را همراه خود کنند اما ملت ایران واقعاً بر دهان آنها زد و از این پس هم خواهد زد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: کسانی هم بودند که با طراحی و نقشه وارد میدان شدند و با دستگاههای خارجی مرتبط بودند و مرتکب جنایت شدند این موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود.

در ۲۸ آبان و در دیدار مردم اصفهان، ایشان هدف اصلی صحنه‌گردانان اغتشاشات اخیر را به میدان آوردن ملت دانستند و گفتند: حالا که نتوانستند مردم را به میدان بیاورند در حال شرارتند تا بلکه بتوانند مسئولان را خسته کنند البته اشتباه می‌کنند چرا که این شرارتها موجب می‌شود مردم، خسته، و از آنها بیزارتر و متنفرتر شوند. این حوادث و جنایت‌ها و تخریب‌ها مشکلاتی برای مردم و کسبه درست می‌کند اما افراد در صحنه و پشت صحنه این شرارتها، بسیار حقیرتر از آن هستند که بتوانند به نظام آسیب بزنند. بساط شرارت بدون شک جمع خواهد شد و ملت ایران با نیروی بیشتر و روحیه تازه‌تر حرکت در میدان پیشرفت کشور را ادامه خواهد داد.

محاسبه غلط دشمنان از واکنش مردم

همانطور که رهبر انقلاب تاکید کردند، علت به ثمر نرسیدن نقشه جامع و برنامه‌ریزی شده دشمن در قضایای اخیر محاسبات غلط آنها از واکنش مردم، جوانان و مسئولان بود؛ همانگونه که در محاسبات خود احتمال فرمان عفو عمومی از سوی رهبر انقلاب را محاسبه نکرده بودند؛ اما این به معنای پایان راه و خاتمه کینه ورزی دشمنان نیست و همانگونه که مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند، این محاسبات غلط دشمن نباید موجب غفلت و غرور ما شود و بگوییم قضایا تمام شد؛ باید در میدان بمانیم و بدانیم عامل حفظ ملت، امید و وحدت ملی است.

به گفته ایشان، سلایق و نظرات مختلفی در کشور وجود دارد اما درباره اسلام، نظام و انقلاب بین مردم وحدت نظر است. بنابراین نگذاریم این وحدت از بین برود و به اختلافات قومی، مذهبی و تحریک احساسات یک گروه علیه گروه دیگر کمک نکنیم و همانگونه که رهبر انقلاب تاکید دارند «هر کس به اتحاد ملت خدشه وارد کند، برای دشمن و در زمین و نقشه آن کار کرده است» دست به دست هم دهیم و همه تریبون داران برای منسجم تر شدن صفوف وحدت ملی تلاش کنند تا به «ایران قوی» دست یابیم.

منبع: ایرنا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار