کد خبر: 1157995
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
۲۵ آبان سال ۱۴۰۱ در اقدامی تروریستی در میدان نگهبانی محله «خانه اصفهان» در شمال شهر اصفهان، سه تن از نیرو‌های حافظ امنیت هدف گلوله قرار گرفتند و به شهادت رسیدند. در فایل تصویری یکی از عاملان این اقدام تروریستی که بعد‌ها منتشر شد، متهم در حالی که در یک طباخی نشسته، می‌گوید: «کشتم، مثل سگ؛ امشبم دارم می‌رم.»!

مجید کاظمی، عامل این جنایت تروریستی خیلی زود به دام افتاد و پیش از آنکه برود، به دست مأموران دستگاه امنیتی دستگیر شد و اعضای شش نفره این باند به دستگاه عدالت سپرده شدند. آن‌ها ۲۴ ساعت پس از اقدام تروریستی خود و در مسیر فرار به شهر‌های شمالی کشور دستگیر شدند.
پس از آن بود که دادگاه رسیدگی به اتهامات شش نفر از متهمان این پرونده در چهار جلسه طی تاریخ‌های ۷ و ۸ و ۱۰ دی ماه در دادگستری استان اصفهان برگزار شد. در فرایند برگزاری دادگاه چهار نفر از متهمان دارای وکیل تعیینی بودند و دو نفر نیز به علت معرفی نکردن وکیل تعیینی، از امکانات قانونی استفاده کرده و برای آن‌ها وکلای تسخیری در نظر گرفته شد و پس از برگزاری جلسات رسیدگی و بررسی مستندات و اخذ دفاعیات متهمان و وکلای آن‌ها، رأی بدوی صادر شد. برخی رسانه‌های ضدانقلاب مدعی عدم اجازه به متهمان برای گرفتن وکیل شده بودند.
فیلم وداع دختر شهید محسن چراغی، از نیرو‌های فراجا، با پیکر پدر شهیدش، همان ایام در فضای مجازی بسیار دست به دست شد و حس همدردی با خانواده شهدا و بیزاری از تروریست‌ها را به همراه داشت. طبعاً مطالبه از دستگاه قضا، رسیدگی فوری به پرونده بود، خصوصاً که تروریست‌ها هم دستگیر شده و اعتراف هم کرده بودند. مانور رسانه‌های ضد ایرانی روی کشتی‌گیر بودن یکی از این متهمان یا هشتک اعدام نکنید و ادعای بی‌گناهی برای دیگری، برخی فعالیت‌های حمایتی از این تروریست‌ها بود.
روز سه شنبه بود که خبرگزاری میزان فایل صوتی و تصویری از این متهمان منتشر کرد. از جمله مستندات منتشر شده پیام‌های رد و بدل شده بین آن‌ها برای نحوه همکاری در اقدامات تروریستی و اعترافات آن‌ها در همکاری با گروهک تروریستی منافقین است. آن‌ها در بازسازی صحنه جرم هم جزئیات کامل حادثه را و هماهنگی‌ها و اقدامات خود را لحظه به لحظه تعریف کردند. در یکی از فایل‌های منتشرشده که از گوشی تلفن همراه متهمان به دست آمده، مجید کاظمی، یکی از تروریست‌ها بعد از اقدام مسلحانه مذکور در یک طباخی نشسته و می‌گوید: «کشتم، مثل سگ؛ امشبم دارم می‌رم.»! جالب آنکه خواهر همین فرد در گفتگو با روزنامه شرق می‌گوید: «مطالبه ما ارائه مستندات است. مستنداتی ارائه دهند که برادر من در ساعتی که قتل اتفاق افتاده، آنجا حضور داشته است.» و در حالی که خواهر او از اقدامات وکیل‌شان می‌گوید، اینترنشنال می‌گوید اجازه دسترسی به وکیل نداشته‌اند!
در فایل صوتی دیگری مشاجره مجید کاظمی با تروریست دیگر، سعید یعقوبی در دادگاه منتشر شده که اقدامات یکدیگر را در شب حادثه، حین جدل لفظی در دادگاه تعریف می‌کنند؛ و یکی به دیگری می‌گوید: «من کاری را که تو کردی، گردن نمی‌گیرم!»
مطابق احکام صادره در این پرونده، صالح میرهاشمی متهم ردیف اول پرونده به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح کلت کمری، تشکیل و اداره گروه مجرمانه به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی به اعدام و به اتهام عضویت و همکاری با گروهک منافقین به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. مجید کاظمی متهم ردیف دوم پرونده به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح کلاشینکف به اعدام و برای اتهامات عضویت در دسته‌ها و جمعیت غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. سعید یعقوبی متهم ردیف سوم پرونده به اتهام محاربه از طریق اقدام به کشیدن اسلحه و استفاده از کلت کمری به اعدام و برای اتهامات عضویت در دسته‌ها و جمعیت غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی کشور به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. امیرنصرآزادانی متهم ردیف چهارم پرونده به اتهام عضویت در دسته‌های غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس تعزیری، برای اتهام اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت به پنج سال حبس تعزیری و برای اتهام معاونت در محاربه به تحمل ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
به موازات فضا‌سازی‌های رسانه‌ای برای تحت تأثیر قرار دادن روند اجرای حکم اعدام، سه متهم ردیف اول که با هشتک اعدام نکنید، دنبال می‌شد، جمع ناهمگونی که تنها وجه مشترک آن‌ها بغض و کینه از نظام جمهوری اسلامی ایران است، از دبیرکل گروهک تروریستی کومله، منافقین، سلطنت‌طلبان، تجزیه‌طلبان و برخی سلبریتی‌های فراری بسیج شدند تا مانع اجرای حکم شوند. در داخل هم برخی سلبریتی‌های ورزشی، هنری و دینی به این کمپین سخیف و ضد امنیت ملی پیوستند و خواستار توقف اعدام عاملان جنایت ۲۵ آبان ۱۴۰۱ اصفهان شدند. ترانه علیدوستی بازیگر پرحاشیه سینما و از متهمان فتنه پاییز گذشته که آذر ماه بازداشت و چند ماه بعد با تودیع وثیقه آزاد شده بود، از «بازیگران» این کمپین بود که بدون توجه به سابقه تروریستی این سه متهم در به شهادت رساندن سه تن از مدافعان امنیت مردم، خواستار توقف اعدام آن‌ها شده بود.
صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران هم که بعضاً با مواضع شاذ خود، حیرت بسیاری از صاحبنظران سیاسی را برانگیخته است، ابتدا خواستار توقف اعدام تروریست‌ها شد، اما پس از آنکه روند پرونده بر مدار مطالبه غیر قانونی و غیر انسانی او پیش نرفت، اقدام قاطعانه قوه قضائیه را زیر سؤال برد و نوشت اگر صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی اعدام نشده بودند، فکر نمی‌کنم کسی آن را به حساب ضعف و ترس نظام از مخالفین (!) می‌گذاشت. برعکس، چه بسا خیلی‌ها آن را به پای احترام و توجه نظام به افکار عمومی (بخوانید حامیان تروریست ها) می‌گذاردند. حالا هم که به‌رغم آن همه خواهش، تمنا، تقاضا و التماس، آن‌ها اعدام شدند، تصور نمی‌کنم کسی آن را به پای قدرت، عظمت و اقتدار نظام بگذارد. (!) او البته توضیح نمی‌دهد هنگامی که این سه تروریست به سوی مردم و مأموران حافظ امنیت شلیک کردند و امنیت شهروندان را به چالش کشیدند، چرا در محکومیت این اقدام ضد امنیتی، سخنی نگفت و مطلبی ننوشت!
مولوی عبدالحمید، امام جماعت مسجد مکی زاهدان هم که با مواضع ضد امنیتی خود در بزنگاه‌های مختلف آب به آسیاب دشمن می‌ریزد و همواره بغض و کینه خود را نسبت به نظام اسلامی ابراز کرده است، دیروز هم بدون اشاره به شرارت و اقدام ضد امنیتی متهمان حادثه آبان ۱۴۰۱ اصفهان، بر منبر وعظ و خطابه برای جمهوری اسلامی رفت و از قوه قضائیه خواست: «به نام دین اعدام نکنید». عبدالحمید در اظهارات خود که با استقبال گسترده رسانه‌ای دشمن از جمله اینترنشنال، بی‌بی‌سی، دویچه وله و صدای امریکا همراه بود، اعدام برهم زنندگان امنیت مردم را «دردآور» توصیف کرد!
روند طی شده این پرونده در دادگاه.
اما مطابق آنچه طیف متنوعی از براندازان، ضد انقلابیون، تجزیه‌طلبان، منافقین و سلبریتی‌های بعضاً ناآگاه و مغرض ادعا می‌کنند، آیا این سه متهم مستحق اعدام نبودند. فارغ از اقاریر متهمان در پرونده‌های قضایی، همین حمایت‌های گسترده ضد انقلاب خارج و داخل از کشور که بعضاً نشانه‌هایی از آن در برخی پارلمان‌های اروپایی هم دیده می‌شود، خود گواهی براین نکته است که متهمان از چه جریانی دستور می‌گرفتند. اما براساس مستندات و همچنین اقاریر صریح متهمان، این افراد با گروهک تروریستی منافقین در ارتباط بوده و اقدامات تروریستی خود را براساس دستورات گروهک منافقین انجام داده‌اند.
متهم صالح میرهاشمی در خصوص ارتباط خود با گروهک تروریستی منافقین عنوان کرده است «یک صفحه به نام بی باک به من پیام داد که حاضر به همکاری با ما هستید؟ که در ادامه من هم چندین نقطه را برای اطلاع منافقین شناسایی و ارسال کردم، از جمله حوزه علمیه لیمجیر، پایگاه سپاه در خانه اصفهان و پایگاه بسیج که از طریق تلگرام آدرس این اماکن را برای آن‌ها ارسال و اعلام کردم که مسلح هستم.» متهم به همراه همدستان خود در یک اصطبل اقدام به ساخت کوکتل مولوتف کرده و تصاویر کوکتل‌ها را برای سرپل گروهک تروریستی منافقین ارسال می‌کرده است. متهم میرهاشمی همچنین در ارتباطاتی که با عوامل گروهک منافقین داشته، عنوان کرده است که «ما یک تیم پنج نفره مسلح هستیم و از نظر مالی و پشتیبانی به هیچ کسی احتیاجی نداریم.» بر اساس مستندات پرونده، صالح میرهاشمی همچنین تصاویری را از محله خانه اصفهان برای گروهک منافقین ارسال کرده است. صالح میرهاشمی درخصوص سلاح کمری خود عنوان کرده است که سال ۱۴۰۰ در کردستان اسلحه کلت کمری را به همراه تعدادی تیر به قیمت ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان با یک خشاب اضافه خریداری کرده است.
بگذار همه را بکشم!
پس از اخذ دفاعیات میرهاشمی و وکیل وی، اتهامات متهم ردیف دوم پرونده مجید کاظمی شیخ شبانی مورد رسیدگی قرار گرفت. مجید کاظمی شیخ شبانی در دفاعیات خود در دادگاه درخصوص اسلحه‌ای که در شب حادثه همراه خود داشته، گفت: در زمان دستگیری ما، سلاح‌های کلاشینکف و کلتی که سعید یعقوبی به من داده بود در اصطبل کشف شد.
سعید یعقوبی، متهم ردیف سوم پرونده نیز در دادگاه جزئیات حادثه را این‌گونه شرح داد: شب اغتشاشات در خانه بودم که صالح به من زنگ زد و گفت که به نگهبانی خانه اصفهان بیا. در حین رفتن و در مسیر به مجید (محکوم علیه ردیف دوم) زنگ زدم که او هم در مسیر آمدن به آنجا بود. زمانی که به محل رفتم دیدم که اغتشاش شروع شده است. در محل سهیل و صالح را دیدم. کمتر از ۱۰۰ نفر وسط معرکه و ۲۰۰ نفر نیز در حال تماشا بودند. در همین زمان مأموران آمدند و دیدم که مجید از زمین خاکی تیراندازی کرد. مجید اسلحه را روی یک خودرو گذاشته بود و تیراندازی می‌کرد. متهم ادامه داد: مجید به من گفت که من را جایی ببر تا فشنگ بخریم، من که چند نفر را کشتم آب از سرم گذشته، بگذار همه را بکشم.
اعدام، پایان شرارت و آدمکشی
سرانجام حکم اعدام محکومان صالح میرهاشمی، مجید کاظمی شیخ شبانی و سعید یعقوبی کردسفلی از عوامل حمله تروریستی محله خانه اصفهان در آبان ماه ۱۴۰۱ که منجر به شهادت سه نفر از نیرو‌های حافظ امنیت و زخمی شدن تعدادی از شهروندان شد، بامداد جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ به اجرا درآمد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار