کد خبر: 748615
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۰
سيري در حيات علمي و عملي شهيد آيت‌الله اشرفي اصفهاني
علي احمدي فراهاني

شهيد آيت‌الله حاج شيخ عطاءالله اشرفي اصفهاني، در سال 1281ﻫ . ش (1323ﻫ. . ق) در خانواده‌اي روحاني در خميني شهر اصفهان ديده به جهان گشود. پدر ايشان حجت‌الاسلام ميرزا اسدالله اشرفي و جد اعلاي ايشان حجت‌الاسلام ميرزا محمدجعفر از علماي بزرگ جبل عامل بود. ايشان تنها فرزند ذكور باقيمانده از پدر بود.

شهيد اشرفي اصفهاني تحصيلات ابتدايي را در زادگاهش گذراند و در 12 سالگي براي ادامه تحصيل به مدرسه نوريه اصفهان رفت و مدت 10 سال در محضر اساتيدي چون آيت‌الله سيد‌مهدي درچه‌اي، آيت‌الله سيد‌محمد نجف‌آبادي، آيت‌الله سيد‌محمد فشاركي و آيت‌الله سيد‌حسن مدرس تلمذ كرد. دوران طلبگي ايشان در تنگدستي عجيبي سپري شد، آن‌گونه كه هر هفته ناچار بود فاصله 12 كيلومتري اصفهان‌ـ‌خميني‌شهر را پياده طي كند و در طول هفته نيز با قوت لايموتي بسازد. در سال 1302ﻫ . ش و در سن 22 سالگي براي ادامه تحصيل به حوزه علميه قم رفت و 23 سال در آنجا به كسب فيض مشغول شد و از محضر اساتيد بزرگي چون آيت‌الله بروجردي و آيت‌الله سيد‌محمدتقي خوانساري بهره‌ برد و در 40 سالگي از ايشان درجه اجتهاد گرفت و در زمره اساتيد و علماي برجسته قم به شمار مي‌رفت. ايشان در تمام 12 سالي كه شاگرد آيت‌الله خوانساري بود، تمام دروس ايشان را تقرير كرد كه همچنان باقي‌اند.

در سال 1335ﻫ . ش به دستور آيت‌الله بروجردي براي تبليغ و نشر معارف ديني به كرمانشاه رفت و در آنجا رحل اقامت افكند و به تربيت طلاب ديني پرداخت. همزمان با اوج‌گيري انقلاب اسلامي به رهبري امام، شهيد اشرفي نيز در كرمانشاه حركت‌هاي وسيعي را آغاز كرد. اوج اين فعاليت‌ها برگزاري مجلس ترحيم شهادت آيت‌الله سيد‌مصطفي خميني بود كه به دعوت ايشان در مسجد آيت‌الله بروجردي منعقد شد و سخنراني‌هاي انقلابي و پرهيجاني ايراد شد. ساواك براي دستگيري سخنرانان و برهم زدن مراسم تلاش زيادي كرد، اما همدلي مردم و هوشمندي شهيد آيت‌الله اشرفي تلاش ساواك را به شكست كشاند.

پس از پيروزي انقلاب اين شهيد بزرگوار تمام علم و توانش را در خدمت انقلاب قرار داد و با ايراد خطبه‌هاي نماز جمعه، مصاحبه‌ها و پيام‌هاي داهيانه و مؤثرش به يكي از اركان تقويت پايه‌هاي نظام تبديل شد. با آغاز جنگ تحميلي، شهيد آيت‌الله اشرفي در بسيج همه‌جانبه مردم و پشتيباني از جبهه‌ها سعي بليغ كرد و در مدت 25 ماهي كه حيات پربارش ادامه داشت، با حضور در جبهه‌ها، دلجويي از رزمندگان، سخنراني براي آنها و پشتيباني مادي و معنوي از آنان لحظه‌اي دست از تلاش برنداشت. او به‌رغم كهولت سن مسافت‌هاي طولاني و صعب‌العبور را با وسايط نقليه نظامي طي مي‌كرد و بارها در جبهه‌هاي ايلام، قصرشيرين، پادگان ابوذر، گيلانغرب، نوسود، بستان، آبادان، خرمشهر و سومار حضور پيدا كرد و با سخنان دلنشين خود روحيه رزمندگان اسلام را تقويت كرد. هنگامي كه قصرشيرين از لوث وجود دشمن بعثي پاك شد، به آنجا سفر كرد و در مسجد شهر دو ركعت نماز شكر به جاي آورد. همچنين پس از آزادي بستان، زير بمباران وحشيانه دشمن وارد شهر شد و از آنجا به آبادان رفت. در هنگام شروع عمليات فتح‌المبين در دوم فروردين 1361 نيز در قرارگاه حضور يافت و پيشنهاد داد عمليات به نام حضرت زهرا(س) نامگذاري شود.

شهيد آيت‌الله اشرفي اصفهاني پس از 80 سال خدمت به اسلام در ساعت 12:15 ظهر 23 مهرماه 1361 در نماز جمعه مسجد جامع كرمانشاه به دست منافقين به شهادت رسيد.

خدمات آن شهيد بي‌شمارند كه برخي از آنها عبارتند از:

* تأسيس حوزه علميه امام خميني در باختران (كرمانشاه)

* بازسازي مدرسه آيت‌الله بروجردي

* توسعه كتابخانه مدرسه آيت‌الله بروجردي

* تأسيس حوزه علميه زنان

* برگزاري سمينارهاي متعدد در شهرهاي مختلف استان با حضور روحانيت شيعه و سني در جهت تقويت وحدت بين اهل تشيع و تسنن كه آثار با بركت فراواني داشت

* بازسازي مسجد جامع كرمانشاه به منظور برگزاري نماز جمعه

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر