میلاد، نشو و نمای آفتاب انقلاب اسلامی در آیینه روایت برادر
میلاد امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، مقارن با سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و در شهر خمین روی داد. در چندماهگی پدر خویش را –که در زمره علمای نامدار منطقه بود- از دست داد و در سرپرستی مادر، عمه و دایه قرار گرفت. در کودکی او مادر نیز روی از جهان برگرفت و در تکفل عمه نشو و نما یافت. امام از بدو کودکی، در شرایطی دشوار زیست کرد و در چالش با آن شخصیتی استوار و قوی یافت. این همه موجب نشد که نشاط و پرداختن به بازی‌های کودکانه را فرو نهد یا افسرده و گوشه‌نشین شود
گذری و نظری بر خاطرات زنده‌یاد محمدجواد صاحبی
راوی فقید ضمن بازگویی رویداد‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، به نکات جالبی پیرامون سفر فرح دیبا به شاهرود اشارت برده است.
«نخبگان و تحول فرهنگ سیاسی ایران در دوره قاجار» در آیینه یک اثر نوانتشار
بــــی‌تردید دوران سلطنت قاجار را از جنبه‌های گوناگون، می‌توان دوران تحول دانست. تغییراتی که نهایتاً، به انقلاب مشروطیت انجامید و پیامد‌هایی که هنوز، می‌توان از آن‌ها در زندگی فردی و جمعی ایرانیان سراغ گرفت. در فهم و تحلیل این واقعه اما، سهم فرهنگ و دگردیسی‌های مربوط به آن از همه بیشتر می‌نماید
گذر و نظری بر خاطرات مرتضی کاشانی
اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، روایتی از نضج‌گیری تا انحلال تدریجی حزب زحمتکشان ملت ایران است که از سوی مرتضی کاشانی بیان می‌شود. این خاطرات از سوی واحد تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی اخذ و تدوین و منتشر شده است.
نظری بر تاریخچه و جایگاه شورای نگهبان در آیینه یک پژوهش
جایگاه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی می‌طلبد که در تبیین آن پژوهش‌های فراوان انجام شود
«تاریخ شفاهی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» در آیینه یک پژوهش
اگر مدعی شویم که یکی از ارکان خروش مردم طی چند دهه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، سرخوردگی در حوزه سیاست خارجی بوده است، سخن گزافی نگفته‌ایم. آنچنان که شعار استقلال در کنار آزادی، تبدیل به مهم‌ترین شعار جمهوری اسلامی شد.
گفتاوردی در بازخوانی زمانه و کارنامه پهلوی اول
رضاخان راه‌آهن شمال به جنوب را به دستور انگلستان احداث کرد و بعد هم با افتخار گفت: «ما راه‌آهنی ایجاد کردیم که از کنار هیچ کدام از شهر‌های مهم ایران عبور نمی‌کند!». به این معنی که راه‌آهن احداث شده، استراتژیک است نه اقتصادی. در حالی که ایران در آن دوره، احتیاج به راه‌آهن اقتصادی داشت، چون وقتی کشور دچار قحطی و خشکسالی می‌شد، با آنکه در یک بخش آذوقه داشتیم، ولی در بخش دیگر مردم از گرسنگی می‌مردند!
پاسخ به یک پرسش: «روشنفکری دینی، لیبرال یا دینمدار؟»
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود درباره میزان دینمداری جماعت موسوم به روشنفکر دینی، دست به تحقیق زده است
منافقین، کلید زدن عملیات مهندسی و محکمه‌ای که باید زودتر تشکیل می‌شد
ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد رویدادی غریب بود! از فردای ۲۲ بهمن، گروه‌هایی سلاح به دست که به شکل مرئی و نامرئی از سوی کانون‌های قدرت جهانی حمایت می‌شدند، روی به ترور نهادند و ۱۷ هزار تن از مردم این سرزمین را به دلیل تفاوت نگاه یا حمایت عمومی از نگره آنان کشتند!
«زندگی و مبارزه شهید آیت‌الله حسین غفاری» در آیینه یک پژوهش
اثری که هم اینک در معرفی آن ســــــخن می‌رود، حیات و شهادت عالم مجاهد آیت‌الله حسین غفاری را بازنمایانده است
۸