کتاب
سیدجعفر سجادی اهل بروجرد و از اقوام آیت‌الله بروجردی و شاگرد ایشان بود که بعد‌ها نام خود را به سیدجعفر شهیدی تغییر داد. در دهه۲۰، کتابی با عنوان «فاطمه، دختر محمد (ص)» نوشت و بعد از انقلاب کتاب دیگری به اسم «زندگانی فاطمه (س)». او در فاصله بین این دو کتاب تطوراتی داشت، دانشمندی حوزوی که دانشمندی دانشگاهی شد، هم پایبند به سنت بود و هم نوآوری و خلاقیت در روایت و روش داشت.
خانه کتاب در تازه‌ترین آمار انتشار کتاب اعلام کرد که در اولین ماه تابستان سال جاری ۹هزار و ۶۷۴ عنوان کتاب از سوی هزار و ۲۴۴ ناشر در کشور منتشر شده است که در مقایسه با ۸هزار و ۲۸ عنوان کتاب منتشر شده در بازه زمانی مشابه در سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است.
ترجمه فارسی «روح‌القوانین» اثر شارل بارون دو منتسکیو، اندیشمند برجسته فرانسوی عصر روشنگری، در هفته اخیر، از سوی مؤسسه انتشارات امیرکبیر منتشر شد.
در مراسمی که عصر چهارشنبه به وقت محلی در بوگوتا برگزار شد از کتاب سلول شماره ۱۴ و نیز کتاب صوتی آن با حضور بیش از ۲۰۰ تن از شخصیت‌های فرهنگی، سیاسی، مذهبی و نمایندگان پارلمان کلمبیا، نمایندگان پارلمان کلمبیا و سفیر جمهوری اسلامی ایران در کنگره ملی کلمبیا رونمایی شد.
فهرست اولیه نامزد‌های دریافت جایزه جهانی بوکر منتشر شد.
کنزابورو اوئه دومین برنده نوبل ادبیات ژاپن از دنیا رفت.
مستور نه تنها برای من بلکه برای بسیاری از علاقه‌مندان به ادبیات ایران، نویسنده‌ای مهم به شمار می‌رود. این نویسنده اهوازی با «روی ماه خداوند را ببوس» اثر برگزیده‌ی جشنواره‌ی قلم زرین در بخش رمان در سال ۱۳۸۱ را کسب کرد و نامش را به عنوان نویسنده‌ای توانمند بین خوانندگان ایرانی جا انداخت.
آمار‌های نشر در بهمن‌ماه سال جاری در قیاس با بازه زمانی مشابه در سال گذشته حکایت از تأثیر افزایش قیمت کاغذ بر عناوین منتشره و شمارگان نشر دارد.
هاروکی موراکامی نویسنده ژاپنی بهار امسال با رمان جدیدش به کتاب فروشی‌ها بازمی‌گردد.
«کازوئو ایشی‌گورو» داستان نویس برنده نوبل ژاپنی-انگلیسی پس از رسیدن به بالاترین افتخار در عرصه ادبیات و کسب جایزه نوبل، حالا در سینما نیز به تدریج جایگاه خود را پیدا کرده و با کسب نامزدی اسکار، به قول خودش گام جدیدی در سفر حرفه‌ای خود برداشته است.