کد خبر: 522280
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
‌ وزير نفت در روز سوم نمايشگاه از فروش نفت و فرآورده‌هاي نفتي و گازي به كره‌شمالي خبر داد، در حالي كه مديرعامل شركت ملي نفت ايران يك روز پس از سخنان رستم قاسمي، از اين موضوع ابراز بي‌اطلاعي كرد!
توليد گاز پارس‌‌جنوبي نيز از ديگر تناقض‌هاي آماري در نمايشگاه نفت بود. وزير نفت پيشتر از افزايش ۱۵۰ ميليون متر مكعبي گاز تا پايان سال ۹۲ خبر داده بود كه اين گفته وزير با تفريق ۵۰ ميليون متر مكعب، از سوي احمد قلعه‌باني ۱۰۰ ميليون متر مكعب اعلام شد. اما اين پايان كار نبود زيرا محمد‌رضا زهيري، مديرعامل شركت نفت و گاز پارس گفت: بهره‌برداري از فازهاي پارس‌‌جنوبي مطابق برنامه، ظرفيت توليد گاز اين ميدان تا پايان سال به ميزان ۵۰ ميليون متر مكعب افزايش مي‌يابد.
البته رسم بر اين است كه سخنان مديرعامل شركت نفت و گاز پارس به عنوان «واقعيت» پذيرفته شود اما به لحاظ مرجع بودن ميزان توليد، بايد رقم ۱۵۰ ميليون متر مكعبي كه از سوي وزير نفت اعلام شد اعتنا كرد هرچند كه در تحقق ۵۰ ميليون متر مكعب نيز ترديدهايي وجود دارد.
فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي
همچنين مديرعامل تازه منتصب نفت و گاز پارس در نشستي خبري رسماً اعلام كرد چيني‌ها از قرارداد فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي كنار گذاشته شدند كه در اين ميان سخنگوي وزارت نفت اين موضوع را تكذيب كرد.
علي نيكزاد رهبر در گفت‌وگو با مهر با رد فسخ قرارداد گازي چيني‌ها در فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي گفت: با توافق دو طرف قرارداد فسخ نشده بلكه خاتمه يافته است.
اين مقام مسئول با تأكيد بر اينكه هم اكنون در حال رد و بدل كردن اطلاعات با شركت چيني هستيم، بيان كرد: وضعيت نهايي توسعه فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي به عنوان يك پروژه مشترك گازي هم تعيين تكليف شده است.
در روز چهارم نيز اتفاق جالبي رخ داد؛ در حالي كه در چهارمين روز برگزاري نمايشگاه نفت قرارداد توسعه نيمي از بخش دريايي فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي با حضور مديران ارشد شركت ملي به پتروايران واگذار شد، روز بعد در قراردادي كل توسعه اين فاز به شركت تأسيسات دريايي واگذار شد و ابهامي به وجود آورد به نام يك قرارداد و دو مدعي.
اين خبر كوتاه حاكي از آن بود كه بر اساس تفاهمنامه‌اي توسعه بخش دريايي فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي به شركت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي واگذار شده است. بر اين اساس شركت تأسيسات دريايي يك جكت، دو سكو و دو خط انتقال گاز اين فاز را احداث خواهد كرد. يك جكت اين فاز قبلاً توسط شركت نفت و گاز پارس ساخته شده است.
نكته جالب توجه آن است قرارداد يك واحد از بخش دريايي اين فاز روز پيش از امضاي اين تفاهمنامه به يك شركت ايراني ديگر يعني شركت توسعه پتروايران واگذار شده بود كه بر اساس آن قرار بود يكي از دو واحد دريايي اين فاز شامل ساخت يك سكو، حفاري ۱۲ حلقه چاه و ساخت يك خط لوله انتقال گاز به اين شركت واگذار شود.
به‌‌رغم آنكه در مراسم امضاي قرارداد فاز ۱۱ با پترو ايران علاوه بر مديرعامل شركت ملي نفت و مديرعامل نفت و گاز پارس و مديرعامل پتروايران و ديگر مقامات نفتي، خبرنگاران نيز حضور داشتند اما در مراسم امضاي دومين قرارداد فاز ۱۱ با تأسيسات دريايي هيچ خبرنگاري حضور نداشت و جزئيات اين تفاهمنامه نيز منتشر نشد، چنانكه حتي رسانه‌هاي رسمي خود وزارت نفت نيز از مراسم امضاي اين قرارداد هيچ عكس يا جزئياتي را منتشر نكرده‌اند.
نكته جالب توجه آن است كه در نشست خبري احمد قلعه‌باني مديرعامل شركت ملي نفت كه چند ساعت پيش از امضاي قرارداد ياد شده برگزار شده بود، وي درباره قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي گفت:« يكي از جكت‌هاي فاز ۱۱ به زودي نصب خواهد شد و براي ساخت يك سكو يك خط لوله و جكت با شركت پترو ايران قراردادي امضا شده است.
براي سكوي بعدي در كمتر از يك ماه آينده قرارداد بسته مي‌شود و حفاري فاز ۱۱ با توجه به ساخته شدن جكت آن از قبل يك ماه ديگر آغاز مي‌شود.»
به عبارت دقيق‌تر قرارداد نيمي از بخش دريايي فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي كه به دليل تعلل چيني‌ها از آنها گرفته شده بود با شركت پترو‌ايران منعقد شد و قرار بود درباره نيمه دوم آن يك ماه ديگر تصميم‌گيري شود اما به يكباره در خبري كه توسط پايگاه اطلاع‌رساني وزارت نفت منتشر شد، به نقل از مديرعامل شركت تأسيسات دريايي اعلام شد كل بخش دريايي فاز ۱۱ پارس‌‌جنوبي به شركت تأسيسات دريايي سپرده شده است.
اين قرارداد در شرايطي امضا شده است كه مديرعامل شركت ملي نفت هم از امضاي اين قرارداد در چند ساعت آينده بي‌خبر بوده است چنانكه محمدرضا زهيري مديرعامل شركت نفت و گاز پارس به عنوان كارفرماي پارس‌‌جنوبي نيز در نشست ياد شده حضور داشت و هيچ تعريض يا توضيحي درباره گفته‌هاي قلعه باني مطرح نكرد و به نظر مي‌رسد حتي وي نيز از امضاي قرارداد دوم تا چند ساعت پيش از امضاي آن بي‌خبر بوده است.
تمبر يادبود
دستپاچگي و عجله بيش از حد در مراسم‌هاي رونمايي يكي ديگر از نكات قابل توجه نمايشگاه نفت بود. به عنوان نمونه شركت پايانه‌هاي نفتي ايران در شرايطي تمبر يادبود خارك را رونمايي كرد كه در عكس تمبر به جاي تأسيسات جزيره خارك از تصوير پالايشگاه آبادان استفاده شده است. اين اشتباه فاحش را بايد در كنار طراحي‌هاي نامناسب بنرهاي نمايشگاه قرار داد به نحوي كه عكس‌هاي نامناسب و به دور از شأن كاركنان صنعت نفت ايران بر روي برخي بنرها خودنمايي مي‌كرد و بيش از آنكه نشان‌دهنده توانايي ايراني‌ها در عمليات‌هاي فني و مهندسي باشد، به امور كارگري و حمل و نقل لوله‌هاي نفتي پرداخته است!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار