کد خبر: 522285
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۰
بروجردي در دمشق: بهترين راه‌حل حضور بشار تا انتخابات 2014 است
بشار اسد روز گذشته با دو هيئت ايراني و لبناني ديدار و طي آن آخرين مواضع خود را در‌باره تحولات سنگين دو سال گذشته سوريه ابراز كرد. هيئت ايراني از اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي بودند و هيئت لبناني را احزاب و شخصيت‌هاي ملي تشكيل مي‌دادند. محور بحث‌ها در اين ديدار، مسائل و تحولات سوريه بود.
رئيس‌جمهور سوريه تأكيد كرد: ديگر هيچ فرصتي براي سازش با گروه‌هاي تروريست تكفيري وجود ندارد و سوريه با عزم و اراده در برابر همه اشكال تروريسم ايستادگي مي‌كند و اين همزمان با ادامه اقدامات دولت سوريه براي اجراي برنامه‌هاي سياسي در جهت حل بحران است.
آميختگي فرهنگي و سياسي سوريه و لبنان باعث شده تا تحولات در هر يك ديگري را به شدت تحت تاثير قرار دهد. اسد در اين باره عنوان داشت: اعتلاي لبنان با قدرتمند بودن اين كشور ممكن مي‌شود نه با ضعف آن و بي‌نيازي لبنان و سوريه و تنوع سياسي، فرهنگي و اجتماعي اين دو، قدرت آنها را در رويارويي با جنگ رواني كه همه كشورهاي منطقه با آن روبه رو هستند افزايش داده است و اين دو كشور قادرند طرح‌هاي كشورهاي خارجي را خنثي كنند؛ طرح‌هايي كه تلاش دارد «سايكس پيكو» جديدي را در منطقه ايجاد كند كه به وسيله آن منطقه خاورميانه بر اساس گرايش‌هاي طائفه‌اي، مذهبي و عرقي تكه تكه شود. سايكس پيكو، توافقنامه سري ميان انگليس، فرانسه و امپراتوري روسيه بود كه بر اساس آن تصميم گرفته شد پس از سرنگوني امپراتوري عثماني در جنگ جهاني اول، قلمرو اين امپراتوري ميان كشورهاي مذكور تقسيم شود. وي تأكيد كرد: ارتش سوريه يكپارچه بوده و هيچ اختلاف مذهبي در ميان ارتش وجود ندارد، ولي برخي تلاش مي‌كنند عواطف و احساسات مذهبي در سوريه را برانگيزند، بايد بگويم اين افراد تا حدود زيادي در اين مسئله ناكام بوده‌اند.
جنگ كنوني با القاعده است
تحولات سوريه پس از دو سال كش و قوس بسيار پيچيده‌تر از گذشته شده و در برخي مواقع مشخص كردن مخالفان و نسبت دادن آنها به گروه‌هاي مختلف و همچنين وابستگي هايشان به كشورهاي ديگر راحت نيست. اما رئيس‌جمهور سوريه در اين باره تأكيد كرد: جنگ با آنچه كه «ارتش آزاد» خوانده مي‌شود، عملاً به پايان رسيده و ما در حال حاضر با گروه القاعده مبارزه مي‌كنيم. بايد بگويم كه افرادي با ماهيت‌هاي خارجي از ۲۳ كشور جهان در حال حاضر در سوريه در حال جنگ عليه ما هستند. اسد گفت: از ابتداي بحران سوريه خيلي‌ها به ما پيشنهاد كردند كه با قاطعيت به اين وضعيت پايان دهيم، اما يك مسئول نمي‌تواند با سرزمين و مردمش اين چنين رفتار كند، چراكه اگر ما به اين شيوه رفتار مي‌كرديم بدون شك دوستانمان را از دست مي‌داديم، اما در حال حاضر سود زيادي كرده و به خاطر همين موضع ما، بسياري از كساني كه قبلاً دشمن ما بودند به دوست ما تبديل شده‌اند. به عنوان مثال ما درمورد مسئله ورود گروه‌هاي مسلح به اردوگاه آوارگان فلسطيني اليرموك در دمشق با حكمت و تدبير عمل كرديم. ما به اتخاذ اقداماتي پيرامون اين اردوگاه پرداختيم و بدين وسيله گروه‌هاي مسلح در داخل اردوگاه زنداني شدند و با گذشت مدت زماني كوتاه بدون اينكه هيچ خونريزي صورت بگيرد، صداي نارضايتي از درون اردوگاه عليه حضور گروه‌هاي تروريستي بلند شد.
روسيه طرح‌هاي غرب را وتو مي‌كند
اسد درباره نقش و موضع روسيه در معادله درگيري‌هاي سوريه نيز ضمن ابراز خرسندي نسبت به ثبات مسكو در حمايت از سوريه عنوان داشت: ميان ما و روسيه هيچ علاقه‌ ويژه يا پشت پرده‌اي وجود ندارد، علت اينكه روسيه از سوريه دفاع مي‌كند اين است كه معتقد است دفاع از دمشق دفاع از موضع مسكو و منافع آن است. اگر طرحي براي دخالت در سوريه از سوي شوراي امنيت مطرح شود، روسيه بار ديگر آن را وتو مي‌كند. وي ادامه داد: برخي گمان مي‌كنند سرنوشت بحران سوريه به نتيجه كنفرانس احتمالي ميان ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهوري روسيه و باراك اوباما، همتاي امريكايي وي بستگي دارد، اما بايد بگويم كه سوريه با همه عزم و اراده خود و با قدرتش بر اين نشست تاثير خواهد گذاشت. ما منتظر نمي‌نشينيم كه اين نشست بر سرنوشت سوريه تاثير بگذارد. اين ما هستيم كه بر آنها تاثير مي‌گذاريم و منتظر نمي‌نشينيم آنها براي سوريه تصميم بگيرند. هر دوي آنها (اوباما و پوتين) از نزديك وضعيت سوريه را دنبال مي‌كنند تا بدانند كه در نهايت چه چيزي اتفاق خواهد افتاد.
اتحاديه عرب در خدمت انگليس است
رئيس‌جمهوري سوريه درباره نقش اتحاديه عرب نيز گفت: اتحاديه عرب تشكيلاتي است كه هيچ افق و چشم‌اندازي برايش در آينده وجود ندارد، چراكه اساسا اتحاديه عرب در خدمت انگليس است و جز يك بار آن هم در دوران جمال عبدالناصر، رئيس‌جمهور اسبق مصر به نقش خود در دفاع از كشورهاي عربي عمل نكرد. وي درباره نقش كشورهاي خارجي در بحران سوريه نيز گفت: قطر همچنان به دخالت آشكار در سوريه ادامه داده و اموال زيادي را براي اين مسئله خرج مي‌كند و كشورهايي را هدف قرار مي‌دهد كه تاريخ و هويت عربي دارند، سوريه نيزبه عنوان مركز تمدن عرب هدف اين حملات است. اسد در پيامي كه ظاهراً آن را متوجه مقامات عربستان كرده بود، گفت: لبنان يك شركت سرمايه‌گذاري نيست كه براي آن كارمندي تعيين كرد يا از خارج بر آن اعمال نفوذ كرد. وي افزود: عربستان در حال حاضر از وجود اختلاف در دولت اين كشور و خانواده حاكم رنج مي‌برد، لذا تصور نمي‌كنم عربستان در آينده نقش چشمگير و بزرگي در جهان عرب داشته باشد. اسد درباره نقش امريكا در بحران سوريه نيز گفت: امريكايي‌ها از آغاز بحران سوريه عليه ما فعاليت مي‌كردند، ولي هيچ گزينه‌اي براي ارائه ندارند و در نهايت نيز هركسي كه پيروز شود با آن گروه همراه خواهند بود. وي درباره موضع اروپا نسبت به سوريه نيز گفت: موضع اروپا در اين باره بسيار متزلزل و ناپايدار است. اسد درباره اردغان، نخست‌وزير تركيه تصريح كرد: اردوغان به اخوان‌المسلمين چشم دوخته و به آنها اميد بسته است؛ اگر كسي از گشاده رويي سوريه در مقابل تركيه در گذشته انتقاد كند به او مي‌گوييم كه همين گشاده رويي بود كه اردوغان را در داخل كشورش با شكست روبه‌رو و افكار عمومي تركيه را با ما همراه كرده است. وي در پايان تأكيد كرد: درگيري‌هاي سوريه درگيري‌هايي بسيار طولاني است، اما اعلام مي‌كنم كه ما گزينه‌اي جز پيروزي نداريم. اسد جنگ در سوريه را رو به پايان دانست و گفت: بيش از يك هفته است كه ارتش بر منطقه داريا در نزديكي دمشق تسلط يافته و يك حلقه استراتژيك براي حمايت از پايتخت ايجاد كرده است. رئيس‌جمهوري سوريه ادامه داد: استراتژي ما اين است كه اول منطقه القصير را پاكسازي كرده و سپس كار را در جبهه حمص يكسره كنيم و تروريست‌ها را بيرون برانيم.
بروجردي: بهترين گزينه حضور اسد تا انتخابات است
علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجه كشورمان نيز در اين ديدار گفت: معتقديم بهترين گزينه، ادامه حضور بشار اسد در پست رياست جمهوري تا تابستان ۲۰۱۴ است.
وي ادامه داد: بعد از آن انتخابات آزادي برگزار خواهد شد تا ملت سوريه حرفش را درباره تعيين سرنوشتش بيان كند. وي در اين كنفرانس مطبوعاتي كه مستقيماً از تلويزيون دولتي سوريه پخش شد، از كشورهاي منطقه‌ و همسايه سوريه كه به حمايت مالي و لجستيكي از مخالفان سوري مي‌پردازند، انتقاد كرد. رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي‌ كشورمان ادامه داد: برخي كشورهايي كه در همسايگي سوريه قرار دارند در راستاي تشديد اختلافات و بحران در سوريه و همچنين كشتار مردم بيگناه آن، قدم برمي‌دارند. اين كشورها بايد بدانند كه اين بحران دير يا زود به پايان خواهد رسيد و تنها چيزي كه در خاطره ملت سوريه باقي خواهد ماند، اقدامات موذيانه و اشتباه اين كشورها است.
معاذالخطيب مي‌ماند يا مي‌رود؟
روز گذشته خبرهايي مبني بر استعفاي معاذالخطيب، ‌رئيس ائتلاف مخالفان سوريه منتشر شد كه البته اين خبر هنوز تأييد نشده است. خبرگزاري فرانسه در همين باره در گفت و گو با مروان حجو، از اعضاي ائتلاف ملي نوشت: مي‌توانم بگويم كه استعفاي الخطيب نهايي شده است. يكي ديگر از اعضاي اين ائتلاف حتي از رايزني طرف‌ها براي جايگزيني سخن به ميان آورده است. برخي منابع نيز اعلام كردند غرب به رهبري امريكا به دنبال تشكيل يك ساختار جديد براي همگرا كردن مخالفان بشار اسد است. مخالفان به شدت به دنبال دريافت اسلحه از خارج هستند. كمال اللبواني از مخالفان سوري در گفت و گو با شبكه تلويزيوني العربيه عربستان سعودي گفت:كناره‌گيري الخطيب به معناي پايان نقش شوراي مخالفان در سوريه است. در همين حال سرگئي لاوروف، ‌وزير امور خارجه روسيه گفت كه كشورش همچنان اميدوار به راه حل سياسي در سوريه است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار