کد خبر: 795328
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۱
افزايش درآمد پزشكان با افزايش بيماري
با افشاي ماجراي حقوق‌هاي نجومي برخي مديران و چهره‌هاي دولتي، شاهد شكل‌گيري بسياري از استعفاها و تأكيد مسئولان بر برخورد با افرادي كه اين حقوق‌ها را داده‌اند و گرفته‌اند بوده‌ايم.
زهرا چيذري
با افشاي ماجراي حقوق‌هاي نجومي برخي مديران و چهره‌هاي دولتي، شاهد شكل‌گيري بسياري از استعفاها و تأكيد مسئولان بر برخورد با افرادي كه اين حقوق‌ها را داده‌اند و گرفته‌اند بوده‌ايم. در اين ميان تنها فردي كه در برابر رسانه‌اي شدن دريافتي‌هاي چند صد ميليوني برخي افراد، ‌افشا‌كنندگان اين دريافتي‌ها و جرياني را كه عليه اين ماجرا ايجاد شده است  موضع گرفته و آنها را محكوم به رفتار غير‌اخلاقي و غير‌ارزشي كرده، ‌وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي است. قائم مقام اين وزارتخانه نیز یک بار گفت که این دريافتي‌های پزشکان را از شير مادر حلال‌تر مي‌داند! اما سيد حسن قاضي‌زاده هاشمي همچنان هم از دريافتي‌هاي نجومي پزشكان دفاع مي‌كند و معتقد است، كارانه پزشكان را نبايد با حقوق‌هاي غيرمتعارف مقايسه كرد! اين در حالي است كه منطق آقاي وزير در توجيه دريافتي‌هاي نجومي پزشكان آنقدر ضعيف است كه به هيچ وجه نمي‌تواند افكار عمومي را قانع كند و به بيان ديگر وزير بهداشت نخستين شخصيتي است كه در ماجراي حقوق‌هاي نجومي دبه كرده است.
 «اينكه فيش حقوقي افراد را با شماره ملي و مشخصات آنها منتشر مي‌كنند بدون آنكه در هيچ دادگاهي بررسي شده باشد اقدامي غير‌اخلاقي، غير‌انساني و غيراسلامي است.» اين نخستين واكنش وزير بهداشت به موضوع افشاي فيش‌هاي نجومي بود. وي درباره دريافتي‌هاي 80 ميليون به بالاي پزشكان هم اينگونه توضيح داد: «در حوزه سلامت هيچ موردي از غيرقانوني بودن نداريم اگر قانون ايراد دارد بايد اصلاح شود، در اين حوزه پرداختي‌ها كاملاً شفاف و روشن هستند، پزشكان و پرستاران به صورت طرحي به اقصي نقاط كشور اعزام شده‌اند و با ايجاد كردن درآمد براي سيستم، بخشي از درآمد به عنوان كارانه به آنها باز مي‌گردد.» به گفته قاضي‌زاده، ميزان كارانه‌ها 30 تا 35 درصد است بدان معنا كه اگر پزشكي 100 ميليون تومان كار كند، حدود 30 تا 35 ميليون تومان به وي باز مي‌گردد كه اين در قالب حقوق نيست و هر آنچه كه پزشكان دريافت مي‌كنند در قالب كارانه‌اي است كه خود ايجاد كرده‌اند.  هاشمي در اعتراض به افشاي درآمد پزشكان تصريح كرد: «چرا حقيقت را نمي‌گوييد در نقاط مرزي چه كسي حاضر است خدمات ارائه دهد؛ آيا فرزندان برخي‌ها حاضرند به اين مناطق بروند؟ حال اين يكجانبه سخن گفتن بدون اطلاع درست است؟ بايد دل جامعه پزشكي به چه چيزي خوش باشد.  اين پزشكان اگر نباشند كشور را چه كسي مي‌خواهد جمع كند اگر روزي اين افراد كار نكنند فكر كرديد چه اتفاقي خواهد افتاد؟»
 
بخش پنهان حقيقت
آقاي وزير اما تنها يك بخش از حقيقتي را كه رسانه‌ها را به نگفتن آن متهم كرده است مي‌گويد. اين در حالي است كه بخش مهمي از حقيقت در توجيهات آقاي دكتر هاشمي پنهان مانده است. اگر بخواهيم آنگونه كه وزير بهداشت تفسير مي‌كند درآمدهاي نجومي بسياري از پزشكان را توجيه كنيم بايد بسياري از اقشار جامعه درآمدهايي به مراتب بالاتر از پزشكان داشته باشند چراكه تأثيرگذاري‌شان در امنيت و اصولاً برقراري كشور آنچنان زياد است كه اگر نباشند ديگر نه پزشكي مي‌ماند و نه بيمارستاني تا بخواهد بيماراني را درمان كند و براي بيمارستان درآمدهاي ميلياردي ايجاد شود و اين درآمدهاي ميلياردي را با پزشكاني كه ايجاد‌كننده اين درآمدها بوده‌اند تقسيم كنند.
 
برخي مشاغلي كه بايد حقوق ميلياردي داشته باشند
حقوق مهندسان هسته‌ای و صنعت موشکی و صنایع دفاعی، مخترعان و مکتشفان و دانشمندان دینی و علوم پایه را با چه معیاری باید سنجید؟ مرزبانان و نيروهاي نظامي و انتظامي كه در بدترين شرايط در نقاط صفر مرزي زير آفتاب تند تابستان و سرماي سوزان زمستان در برجك‌هاي ديده‌باني ايستاده‌اند تا مبادا مرزهاي كشورمان دستخوش نفوذ نيروهاي بيگانه و دشمنان شود. نيروهاي امنيتي كه موجب مي‌شوند تا امنيتي پايدار به عنوان نخستين نياز جامعه در كشور برقرار شود و شب و روز ندارند تا آب در دل هيچ يك از ما تكان نخورد؛ ارزش كارشان بسيار فراتر از آن است كه بخواهد با عدد، رقم، ريال و تومان ارزشگذاري شود و اگر يك پزشك در طول شبانه روز جان يك، ‌دو يا چند نفر انسان را نجات دهد هر كدام از اين افراد جان هزاران نفر را كه مي‌تواند با از بين رفتن امنيت و بروز تجاوز به كشور از دست برود نجات مي‌دهند. بر اين اساس بايد حقوق‌هايي چندين ميلياردي برايشان در نظر گرفت. محيط‌باناني كه هر از چند گاه با گلوله‌هاي شكارچيان غيرمجاز از پا درمي‌آيند تا گونه‌هاي نادر جانوري را كه ميلياردها دلار ارزش دارند حفظ و نگهباني كنند، نيز اگر بنا باشد كارشان به عدد و رقم ارزشگذاري شود ميلياردها دلار به كشور سود مي‌رسانند. پس با منطق وزير بهداشت بايد در برابر اين سود‌رساني‌شان در سودهاي به‌دست آمده شريك شوند و حقوقشان چند‌صد‌ميليوني باشد در حالي كه فيش‌هاي حقوقي اين كاركنان زحمتكش نشان مي‌دهد اغلب آنها زير خط فقرند.  حتي تحصيلكرده‌هاي رشته‌هاي غيرپزشكي كه با طرح‌هايشان موجب مي‌شوند از واردات برخي از كالاها و ابزارها بي‌نياز شويم يا با اختراعي تازه جلوي خروج ميلياردها دلار ارز را از كشور مي‌گيرند هم اغلب حقوق‌هايشان در حد كارانه‌هاي يك پزشك نجومي نيست و فاصله درآمد يك دكتراي پزشكي با يك دكتراي غيرپزشكي هميشه چند ده برابر است يا حتي يك خبرنگار كه با يك گزارش، ‌تحليل يا پيشنهادي كه ممكن است در خلال يك يادداشت يا نقد ارائه دهد، خيلي وقت‌ها مي‌تواند چالش‌هاي بزرگي را كه ميليون‌ها و ميلياردها ريال هزينه براي كشور داشته از پيش پا بردارد اما گاهي حتي از حداقل خدمات مانند بيمه و حقوق ثابت هم برخوردار نيست در حالي كه با استدلال دكتر هاشمي بايد حقوق چند ده يا چند صد ميليوني بگيرد. مددكاران اجتماعي كه در زندان‌ها، ‌كانون‌هاي اصلاح و تربيت و بهزيستي در موارد بي‌شمار توانسته‌اند با تلاش‌هايشان زندگي افراد بزهكار را تغيير دهند و آنها را به آغوش جامعه بازگردانند يا معلم‌هايي كه در طول عمر خدمت‌شان ده‌ها پزشك، مهندس، ‌سياستمدار، ‌هنرمند يا كارگر زحمتكش را تحويل جامعه داده‌اند يا كارگر معدني كه در سخت‌ترين شرايط كاني‌هاي ارزشمند را از دل زمين بيرون مي‌كشد و ارزش افزوده فراواني را براي كشور فراهم مي‌آورد هيچ كدامشان با استدلال وزير بهداشت درآمد متناسب با زحمات، خدماتشان را دريافت نمي‌كنند و به ازاي خدمات و محصول و درآمدي كه ايجاد مي‌كنند نسبت درصد بر نمي‌دارند. پس گره كار را بايد در جايي ديگر جست‌وجو كرد.
 
درآمد بيشتر با بيماري بيشتر
وزير بهداشت در پاسخ به اين سؤال خبرنگار «ايرنا» كه آيا اين سيستم پرداخت كارانه به همين شكل ادامه پيدا مي‌كند يا ممكن است، اصلاح شود؟ گفته است:‌«اين پرداخت‌ها به همين صورت ادامه پيدا مي‌كند، مگر اينكه مجلس تصميم ديگري بگيرد و اين پرداخت‌ها را در قالب حقوق ببرد و به صورت يك مبلغ فيكس (ثابت) بدهند وگرنه اين سيستم كه به عنوان سيستم پرداخت في فور سرويس (fee for service) معروف است نه تنها از 22 سال قبل وجود داشته بلكه حتي از قبل از انقلاب هم به شكل ديگري وجود داشته است و در بيشتر كشورهاي دنيا نيز همچنان اجرا مي‌شود.» ‌اين در حالي است كه پرداخت به شكل في فور سرويس هم اكنون در بسياري از كشورهاي دنيا منسوخ شده است. در اين روش پرداخت به ازاي انجام خدمات درماني صورت مي‌گيرد. عزت‌الله گل عليزاده، معاون پشتيباني سازمان نظام پزشكي در اين‌باره به «جوان» مي‌گويد: تمام كشورها به سمت اصلاح نظام پرداخت پيش مي‌روند و بهترين نظام پرداخت، نظام پرداخت بر اساس سرانه است. يعني هرقدر سلامت گروه تحت نظر پزشك بيشتر باشد، درآمد آن پزشك بيشتر مي‌شود. بنا به تأكيد وي در چنين نظامي پزشك دنبال اين است كه قبل از اينكه بيمار به دنبال او بيايد عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت را شناسايي كند و در سلامت، تغذيه و بهداشت محيط جمعيت تحت پوشش خود مداخله مي‌كند. چنين پزشكي سعي مي‌كند عوامل بيماري‌زا را در مراحل اول شناسايي و غربالگري كند. اينها هم به نفع نظام است و هم به نفع بيمار. وقتي پزشكان ما در برابر افزايش بيمار و بيماري درآمدهاي بالاي 100 ميليون دارند كه بنا به تعبير قائم‌مقام وزير بهداشت از شير مادر هم حلال‌تر است بديهي است براي افزايش اين درآمد حلال عمل‌هاي غيرواقعي و جراحي‌هاي غيرضروري هم افزايش يابد؛‌ موضوعي كه تاكنون هيچگاه وزارت بهداشت به آن ورود نكرده است.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۳
1
0
وزیر بهداشت ودرمان"متاسف هستیم
که چنین چهره ای از شما دیده
می شود.چرا؟ که دید بهتری نسبت به
دیگر وزرا ی دولت وقت در تفکر خود در
مورد شما داشتیم.جهت یاداوری "طبق بیانات رهبری "هیچ کس در حاشیه امن فساد اقتصادی قرار نمی گیرد"بنابراین
شما و زیرمجموعه شما نیز "باید شفاف
سازی کند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
1
0
[جناب آقای وزیر آیا شما اطلاع دارید تعداد بیشتری از عمل های پزشکان شما در بیمارستان غیر ضروری است وصرفا بدلیل دریافت کارانه و کسب درآمد است ؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار