کد خبر: 828684
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۴
امیدعلی رعنایی
به گزارش خبرنگار جوان آنلاین، وقتی خبر تصویب تمدید تحریم جمهوری اسلامی ایران در مجلس سنای آمریکا جای تعجب نداشت و این احتمال و پیش‌بینی که سیاست‌مداران حاکم بر ایالات متحده بد عهداند، بر کسی پوشیده نیست و این بد عهدی آنها به جهت پیشینه تاریخی سیاست‌مداران آمریکا با دوراندیشی، تیزبینی و شناخت عمیق از رفتار خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی پیش‌بینی شده بود و بارها و بارها معظم‌اله تاکید داشتند که آمریکا قابل اعتماد نیست.

پس از سال‌ها مذاکره و نرمش قهرمانانه جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته‌ای که در نهایت مذاکرات منجر به برجام شد و این توافق بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 (چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و ایالات متحده و نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور خارجی و سیاست امنیتی) صورت گرفت.

در مورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تصمیم‌گیری کردند و بازتاب یک فرآیند گام به گام بوده و مشتمل بر تکالیف متقابل به نحوه مندرج در این سند و پیوست‌های آن توسط شورای امنیت مورد تأیید قرار گرفت.

براساس برجام طرفین تعهد کردند طبق مفاد آن اقدامات مشترکی را انجام دهند و جمهوری اسلامی به تمام تعهدات خودش عمل کرد اما متأسفانه دولت آمریکا با بهانه‌های مختلف و واهی مدام امروز و فردا کرد تا اینکه در مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری حرف و حدیث‌های انحرافی خصمانه را علیه جمهوری اسلامی مطرح کردند.

با عنایت به تحلیل جامع و پیش‌بینی‌های منطقی و عقلانی رهبر معظم انقلاب اسلامی از روند برجام و خوی استکباری آمریکا این نکته را بر دست‌اندرکاران مذاکره در برجام تذکر می‌دادند که باید مواظب حیله‌ها و شیطنت‌های طرف مقابل باشند که این موضوع تبدیل به یک ابزار علیه ما نباشد که بخواهند ما را کنترل کنند و از اول معلوم بود که آمریکا حسن نیت در برجام ندارد.

هدف آمریکا که چند کشور اروپایی را نیز با خود همراهی می‌کند با تبلیغات دروغین علیه جمهوری اسلامی ایران، از بین بردن صنعت هسته‌ای ایران و آسیب رساندن به زیرساخت‌های هسته‌ای با اجرایی کردن برجام به طور یک طرفه که اقدامات و عدم پایبندی آنها به انجام تعهدات خود نمونه بارز بد عهدی آمریکا است، نشان از ضعف فاحش و بد اخلاقی و بی‌اعتمادی در فعالیت دیپلماتیک دستگاه دیپلماسی و سیاست بیمار حاکم بر جامعه آمریکاست.

با مروربندهایی مفاد برجام از جمله بند 21 ایالات متحده منطبق با این برجام اعمال تحریم‌های مشخص شده در پیوست 2 را با اثربخشی همزمان با اجرای اقدامات توافق شده ‏مرتبط با هسته‏‌ای توسط ایران به نحوه مشخص شده در پیوست 5 که توسط آژانس راست‌آزمایی شده باشد، متوقف ساخته و به این توقف ادامه می‌دهد.

این تحریم‌ها شامل حوزه‌های زیر به نحوی که در پیوست دو تشریح شده می‌گردد بند 22 ایالات متحده به نحوه مشخص شده در پیوست 2 و منطبق با پیوست 5 اجازه فروش هواپیماهای مسافری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران، مجوز اینکه اشخاص غیر آمریکایی که در مالکیت یا کنترل اشخاص آمریکایی هستند به نحوه منطبق با این برجام با ایران مشارکت کنند و مجوز واردات فرش و مواد غذایی از مبدأ ایران به آمریکا را صادر می‌کند.

بند 25 چنانچه قانونی در سطح ایالتی یا محلی در ایالات متحده مانع از اجرای لغو تحریم‏های مشخص شده در این برجام شود، ایالات متحده با در نظر گرفتن تمامی اختیارات موجود گام‌های مقتضی را به منظور تحقق اجرای مزبور اتخاذ می‌کند و ایالات متحده به طور فعال مقامات در سطح ایالتی یا محلی را تشویق می‌کند که تغییرات در سیاست ایالات متحده منعکس شده در لغو تحریم‏های وفق این برجام را در نظر داشته و از اقداماتی که با این تغییر در سیاست همخوانی ندارد، خودداری کنند.

همپنین در بند 26 اتحادیه اروپایی از بازگرداندن یا تحمیل مجدد تحریم‌هایی که اجرای آنها را وفق این برجام لغو کرده، خودداری می‌کند فارغ از فرآیند حل و فصل اختلافات پیش‌بینی شده در این برجام.

هیچ‌گونه تحریم جدید هسته‌ای شورای امنیت و هیچ‌گونه تحریم جدید اتحادیه اروپایی وجود نخواهد داشت ایالات متحده با حسن نیت نهایت تلاش خود را برای دوام این برجام و پیشگیری از ایجاد تداخل در تحقق متمتع شدن ایران از لغو تحریم‌های مشخص شده در پیوست دو به عمل می‌آورد.

دولت ایالات متحده در چارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور و کنگره از بازگرداندن یا تحمیل مجدد تحریم‌های مشخص شده در پیوست 2 که اعمال آنها را وفق این برجام متوقف کرده، خودداری می‏کند فارغ از فرآیند حل و فصل اختلافات پیش‌بینی شده در این برجام دولت ایالات متحده در چارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور و کنگره از اعمال تحریم‌های جدید مرتبط با هسته‌ای خودداری می‌کند.

بنابراین اقدام اخیر مجلس سنای آمریکا نقض تصریح برجام است و انتظار است اتحادیه اروپا و رئیس جمهور آمریکا معقولانه با تصمیم عجولانه و شتابزده سنای آمریکا که شبیه به مانور سیاسی است و با توجه به اینکه هیأت حاکمه در آمریکا با انتخاب ترامپ یک دست شده‌اند و هنوز تغییر و تحول دولت صورت نگرفته و جمهوری‌خواهان در چنین شرایطی تمدید تحریم (ISA) را علیه جمهوری اسلامی آن هم با رأی قاطع تصویب کردند، تداوم همان قاتونی است که دموکرات‌ها در سال 1996 تصویت کردند.

این یک هشدار جدی است بر دولت‌مردان و مجلس شورای اسلامی که در آمریکا چه جمهوری‌خواهان و چه دموکرات‌ها در هر مقطعی از تاریخ توانست علیه کشورمان بدون هیچ رودربایستی اقدام کند و این نکته را یادآوری کنم که هیچ وقت آمریکا دست ما را نگرفته برای نجات بلکه جنایت‌ها و خیانت‌های آمریکا و یا واضح‌تر سیاهه جنایات آمریکا علیه کشور ما یک کتاب می‌شود و لیست بلند بالا.

زمان آن رسیده که دیگر هیچ وقت به استکبار جهانی و استعمارگران اعتماد نکنیم بلکه با اعتماد به نفس و تاکید بر قدرت درون‌زایی داخلی و نیروی خلاق، انقلابی و مومن جوان ایرانی به سمت پیشرفت و عدالت حرکت کنیم که راه نجات کشور در دست دراز کردن به سوی آمریکا نیست و ما در طول این 37 سال گذشته ثابت کردیم منهای آمریکا می‌شود به فناوری هسته‌ای، سلول هلی بنیادی، نانو تکنولوژی، صنایع دفاعی مدرن، علوم مختلف و... دست یافت.

امیدواریم این اقدام ناشیانه اما هدفدار آمریکا که اوباما با وتو نکردن مصوبه سنا عملاً در نقض برجام گام برداشتند، زنگ خطری باشد برای بیدار شدن کسانی که که چشم‌هایشان همچنان در انتظار کمک آمریکای جنایتکار است!


نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر