کد خبر: 834190
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶
هشدار
دیابت بیماری شایعی است كه در آن، بدن قادر به تولید انسولین و یا استفاده مناسب از این ماده نمی باشد. انسولین هورمونی است كه برای تبدیل قند، نشاسته و دیگر غذاها به انرژی، مورد نیاز می باشد و برای زندگی روزانه ضروری است. دیابت و یا همان بیماری قند، به مجموعه ای از اختلالات اطلاق می شود که سلول های بدن نتوانند به نحو مناسب از کربوهیدرات ها به عنوان یک ماده غذایی اساسی استفاده نمایندو درنتیجه آن افزایش میزان قند خون خواهد بود. اگرچه ژنتیك و عوامل محیطی مانند چاقی كم تحركی در بروز دیابت موثر هستند، ولی علت اصلی این بیماری هنوز ناشناخته می باشد.
سعید عرفان منش

رییس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان در هیجدهمین  سال تاسیس این موسسه که در سرای عطار این شهر باحضور جمع کثیری از خیرین ، امام جمعه،شهردار و اعضای ارشد دانشگاه علوم پزشگی برگزار شدگفت:  زیر بنای هرجامعه ای، داشتن نسل سالم است  پس بنابراین بی تفاوتی نسبت به سلامت نسل جوان، آینده جامعه را در معرض خطر قرارمی دهد.

دکترمحمد علی عطاری افزود: شیرین ترین لذت های مادی گاهی با پشیمانی همراه و تمام شدنی است اما لذت های معنوی ماندگار و مثال زدنی است و دیابت بر خلاف باور عموم مردم یک بیماری خاموش است و بر اساس آمار بدست آمده ۵۰ درصد افراد دچار دیابت از بیماری خود خبر ندارند و فرد تنها در صورت مشاهده عارضه به پزشک مراجعه می‌کندوتازه متوجه می شود به بیماری دیابت مبتلا شده است.

وی معتقد است افراد دیابتی به علت  استرس های ممتد ، کم تحرکی ، مصرف غذاهای فست فودی ،نوشابه ها ،دخانیات باعث می شود دیابت در افراد تشدید شود ودر بسیاری از موارد کم توجهی خود بیمارباعث می شود۱۵ سال کمتر از افراد سالم عمر ‌کنند.

این پزشک حاذق ودرد آشنا به دیابت اذعان دارد : کودکان به دلیل شایع شدن اضافه وزن مبتلا به دیابت نوع ۲ و یک سوم افراد بالای ۳۰ سال هم در معرض دیابت هستند، و امروزه تحقیقات علمی اثبات کرده و تجربه هم نشان داده است که اگر یک بیمار دیابتی، قند خون خود را در حد طبیعی کنترل کند، طول عمر او نسبت با سایر افراد تفاوت چندانی ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشگی اصفهان با اشاره به رشد چشمگیر بیماری خاموش دیابت افزود: در حال حاضربیش از ۵۰۰ هزار نفر در استان اصفهان مبتلا به بیماری دیابت هستند و مؤسسه خیریه دیابت اصفهان، تنها مؤسسه خیریه بهداشتی ، آموزشی در اصفهان است که با هدف کمک به بیماران دیابتی و آموزش و کنترل این بیماری در سال ۷۸ تشکیل و تاکنون ادامه فعالیت داده است .

عطاری با اعلام غربالگری و آموزش در این مؤسسه گفت: آموزش امری مهم و اساسی است و آموزش و پرورش باید  آستین همت بالا بزند ودر این راستا اقدام جدی بکند  و حتی بحث پیشگیری از دیابت را وارد کتب درسی کند.

رییس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان از ائمه جماعات هم خواستار فراهم کردن امکاناتی در مساجد و حتی در مجامع مذهبی برای آموزش دیابت باشند و مسؤلان آموزش و پرورش هم امکان آموزش دیابت و روش مقابله با آن را در مدارس و دانشگاهها فراهم کنند.

اهمیت بیماری دیابت کمتر از سرطان نیست

در ادامه این همایش نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان اظهار داشت: اهمیت بیماری دیابت کمتر از سرطان نیست با این تفاوت که دیابت به راحتی قابل پیشگیری است.

آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد علت تاکید بر پیشگیری را هزینه های بالای درمان دیابت عنوان کرد و گفت: جدا از هزینه های بالای درمان، اهمیت جان انسان والاتر است زیرا بیماری دیابت به تدریج جان انسان را می گیرد.

وی با اشاره به طرح تحول سلامت، روستاییان و حاشیه اصفهان را مقدم دانست و افزود: یک روستایی تا درد را به شدت احساس نکند، سراغ درمان نمی رود ولی زمانی که دکتر رایگان آنها را ویزیت کند، دردهای روستاییان هم تسکین می یابد.

امام جمعه اصفهان اضافه کرد: در اصفهان حدود ۱۵۰ پزشک در حوزه دیابت وجود دارد که می توان با تقسیم بندی گروه های پزشکی به مناطق محروم، علاوه بر لذت بردن دنیوی، لذت اخروی را  هم به دست آورند

جلوگیری از دیابت نیازمند تغییر نگرش است
درادامه نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهارداشت: سلامت افراد در گرو رفاه کامل جسمی، روحی، روانی، اجتماعی و معنوی است.
احمد شریعتی افزایش سواد سلامت و بهداشت شهروندان اصفهان را یکی از برنامه های کمیسیون بهداشتی شورای اسلامی این کلانشهر بیان کرد و افزود: در این خصوص حمایت های بسیاری از مراکز درمانی و ساختمان های بهداشتی در اصفهان انجام شده است.
عضو شورای شهر اصفهان بااشاره به فعال نمودن کمیته سلامت شهروندی با هدف ارتقای سلامت شهر گفت: 170 پایگاه سلامت محلی در 220 محله شهر اصفهان راه اندازی شده است.

وی ادامه ایجاد جاده های سلامت در نقاط شهر از جمله ناژوان را از دیگر اقدامات مدیریت شهری اصفهان در حوزه سلامت بیان کرد و افزود: افزایش ایستگاههای دوچرخه سواری، ساماندهی مشاغل شهری، نظارت بر عرضه محصولات غذایی، برگزاری همایش های دوچرخه سواری و پیاده روی از دیگر اقدام های مدیریت شهری اصفهان برای مقابله با بیماریها بویژه دیابت است.

نشانی : موسسه خیریه دیابت اصفهان خیابان جی چهارراه پروین خیابان لاهور ابتدای بلال شرقی

شماره حساب های موسسه خیریه دیابت اصفهان جهت کمک های نقدی خیر ین عزیز

بانک ملی : 0105412421000      بانک ملت : 1706016561   بانک صادرات 0103461488001 

شماره عابر بانک ملی موسسه : 6037991199523949  شماره تلفن های موسسه: 32258444  تلفکس : 32258988

سایت موسسه:  www.diabetedngo.ir     email:diabetes_ngo@yahoo.com

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار