کد خبر: 881340
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۲
نماينده مردم آمل در مجلس در گفتگو با «جوان» مطرح کرد
طبق اعلام سازمان هواشناسي، اولين موج سرما درحال ورود به استان‌هاي شمالي بخصوص مازندران است. استاني که هرساله با ورود اولين سوز زمستاني، موجي از نگراني در آن در خصوص تامين گاز به راه ميفتد. چراکه طي سال‌هاي گذشته بخشي از نياز اين استان براي تامين سوخت از طريق خطوط انتقال گاز ترکمنستان تامين مي‌شد که بدعهدي‌هاي مکرر و زياده‌خواهي‌هاي اين کشور در خصوص فروش گاز به ايران، همواره گرما را از خانه مازني‌ها بيرون مي‌برد. بنابراين مسئولان درصدد اين بر آمدند که طرح بزرگ گازرسانی دامغان - کیاسر – ساری را کليد بزنند تا براي هميشه ايران از واردات گاز از طريق ترکمنستان بي‌نياز شود. حالا با ورود اولين موج سرما به سراغ عزت الله يوسفيان نماينده مردم آمل در مجلس شوراي اسلامي رفتيم تا در رابطه با سرانجام طرح و اينکه امسال هم معضل کمبود سوخت وجود دارند يا نه گفت و گويي کوتاه داشته باشيم که در ادامه خواهيد خواند:

نويسنده: ميترا شهبازي

قرار بود خط لوله گاز از سمت دامغان - کیاسر – ساری براي رفع معضل چندساله کمبود گاز استان مازندران کشيده شود تا براي هميشه از واردات گاز بي‌نياز شويم، اين خط لوله در حال حاضر در چه وضعيتي است؟

خوشبختانه به رغم اينکه مشکلات مالي بسياري وجود داشت و بارها صحبت روي زمين ماندن اين پروژه مطرح شد، اما در مردادماه سال جاري اين طرح تکميل و با حضور بیژن نامدار زنگنه وزير نفت به بهره‌برداري رسيد.

با توجه به اينکه اين خط لوله تکميل شده است، فکر مي‌کنيد امسال هم مازندران با معضل قطعي گاز روبه رو باشد؟

خير، خوشبختانه اين طرح با شرايط فوق‌العاده‌اي افتتاح شد و براي هميشه مشکل قطعي مکرر گاز و برنامه‌ريزي براي روزهاي سرد را تمام کرد. اين اتفاق خيلي بزرگي بود، چرا که هر بار با کاهش دما و ورود سامانه‌هاي سرمايشي به استان‌هاي شمالي نياز ما به گاز ترکمنستان افزايش مي‌يافت و درست در چنين موقعيتي، آنها شير انتقال گاز را به روي ايران مي‌بستند. بعد هم مطالبات گذشته را درخواست و با افزايش چند برابري قيمت گاز، باج خواهي مي‌کردند. مسئولان هم براي تامين رفاه حال مردم مازندران به ناچار تن به خواسته‌هاي سودجويانه آنها مي‌دادند. چرا که مازندراني‌ها هيچ راه جايگزيني براي تامين گرمايش خانه‌هايشان نداشتند. همچنين با توجه به اينکه تمام بخاري‌هاي از سال‌ها پيش از خانه‌هاي مردم جمع‌آوري شده بود، نمي‌توانستيم با نفت، معضل را برطرف کنيم.

با اين شرايط فکر مي‌کنيد باز هم به گاز ترکمنستان نيازي باشد؟

نه خوشبختانه با بهره‌برداري از اين پروژه بزرگ، ديگر هرگز به گاز ترکمنستان براي روشن گردن اجاق خانه‌هاي مازني‌ها نيازي نداريم. حالا به جاي اينکه ترکمنستان بخواهد گاز را به روي ايران ببندد، اين ما هستيم که ديگر از آنها سوخت نمي‌خريم و تمام باج‌خواهي‌هايي که آنها توانستند طي اين‌سالها از ايران کنند. همگي با اين اقدام به موقع تمام شد.

هزينه احداث اين خط لوله چقدر تمام شد؟

با صرف هزينه 800 ميليارد توماني اين خط لوله تکميل شد و اکنون به بهشهر ساري رسيده است. خوشبختانه در حال حاضر مازندران از لحاظ گاز رساني تکميل شده است و ديگر هيچ نيازي هم به گاز خارجي نداريم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار