کد خبر: 900112
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۰
در حالي منابع آبي زنجان وضعیت مطلوبی ندارد که جمع آوري آبهاي سطحي موجب بروز ريزگردها در کشور شده است
سالانه 10 میلیارد متر مکعب آب بدون مدیریت وارد دریای خزر می شود که در اين ميان میلیاردها متر مکعب آب قزل اوزن با طی 800 کیلومتردر حالی وارد اين دریا می شود که این روزها شاهد فجایع زیست محیطی از جمله ریز گردها در اکثر استانهای کشور هستیم . جمع‌آوری آب‌های سطحی قرزل‌اوزن برای رساندن به سفیدرود اشتباه بود این موضوعی است که استاندار زنجان با تاکید بر آن به   کمبود آب در کشور اشاره کرده و می گوید: این کمبود می‌تواند بحران آفرین باشد.   اسدالله درویش امیری با اشاره به جمع‌آوری آب‌های سطحی قزل‌اوزن برای رساندن به سفیدرود معتقد است عواقب این کاراشتباه  که  برای کشت برنج در شمال کشور انجام گرفت بعدها  مشخص خواهد شد. در مورد استخر ماهی‌ها نیز همین موضوع صدق می‌کند، چرا که برخلاف تصورها از آب چاه برای این فعالیت استفاده نشده و آب‌های سطحی برای بهره‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پروانه سهرین بیگلو

چند روز پيش بود که استاندار زنجان با اشاره به اینکه سالانه 10 میلیون متر مکعب پساب در شهر زنجان تولید می شود گفت: استفاده از پساب فاضلاب در صنعت استان زنجان ضروری است و متولیان این حوزه باید با جدیت جهت ارتقای استفاده از فاضلاب در بخش های مختلف و رسیدن به میانگین  کشوری تلاش کنند.وی مشکلات حوزه آب را باعث طرح مسائلی همچون باروری ابرها دانسته و گفت: اقدامات اینچنینی هرگز نمی تواند جایگزین باران واقعی شود و در کنار این اقدامات باید برای عبور از این بحران کم آبی نسبت به مدیریت آب و ترویج فرهنگ مصرف بهینه آن اقدام شود.

درویش امیری ادامه داد: شبکه توزیع آب موجود در بیشتر نقاط کشور مربوط به زمان های گذشته بوده و باید به تدریج در این زمینه نیز اقدامات جدی با توجه به تکنولوژی های نوین بازنگری انجام پذیرد.وی خطاب به معاون عمرانی خود در این جلسه تاکید کرد: اصلاح شبکه توزیع آب در شهر های استان و استفاده از پساب فاضلاب با اولویت در دستور کار قرار گیرد.

منابع آب استان زنجان وضعیت مطلوبی ندارد 

سد تهم ۴۰ درصد از آب شرب مشترکین زنجانی را تامین می کند. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان با اشاره به این موضوع  به کمبود منابع آبی اشاره کرده و می گوید: تعداد چاه های موجود در استان ۲۰ هزار حلقه است که تنها ۱۲۰ حلقه چاه مربوط به  آب شرب شهری است .

 علیرضا جزء قاسمی با اشاره به اینکه  بیش از ۹۰ درصد این چاه ها مربوط به بخش کشاورزی بوده  و سهم بسیار ناچیز برداشت آب شرب از سفره های زیرزمینی برای آب شرب مشترکین است مي افزايد:  منابع آب استان زنجان وضعیت مطلوبی ندارد  و در سال آبی ۹۶-۹۵  میزان بارش ها ۲۵ درصد نسبت به سال آبی گذشته و ۱۵ درصد نسبت به دراز مدت کاهش داشته است.

وی با بيان اينکه آب شرب مورد نیاز برای شهر زنجان از منابع آبی سطحی و زیر سطحی تامین می شود ادامه مي دهد: میزان برداشت از سد تهم با توجه به وضعیت اقلیمی استان و وضعیت بارندگی ها متفاوت است.

جزء قاسمی با اشاره به  اجرای پروژه بزرگ تصفیه خانه فاضلاب زنجان مي گويد: هم اکنون این تصفیه خانه با ظرفیتی بالغ بر ۳۰۰ لیتر بر ثانیه در دست بهره برداری است.

برای پوشش کامل جمعیت  شهر زنجان، در استفاده از شبکه بهداشتی جمع آوری و تصفیه فاضلاب، تکمیل تصفیه خانه شهر زنجان با مشارکت بخش خصوصی در دست اجرا است.این موضوعی است که جز قاسمی به آن اشاره می کند.

وی مي گويد: طی یک برنامه مدون ۷ ساله مقرر کرده ایم سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار انشعاب به شبکه فاضلاب شهر زنجان افزوده شود که با اجرای شبکه فاضلاب در شهر زنجان مشکل شهروندان به صورت کامل حل خواهد شد.

اين مسئول مي افزايد: همکاری مناسبی با شهرداری زنجان برای استفاده از آب خام برای فضای سبز به جای آب تصفیه شده صورت گرفته است و شهر زنجان در این حوزه جزو معدود شهرهای کشور است که بیش از ۹۰ درصد آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز از آب تصفیه شده نیست.

نگاه به مصرف آب باید تغییر کند

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با تاکید بر تغییر دیدگاهها در مصرف درست آب می گوید: در شرکت آب و فاضلاب استان زنجان 18 طرح آبرسانی و 7 طرح فاضلاب در دست اجرا بوده و 2 طرح مطالعاتی نیز در دستور کار قرار دارد.

جزء قاسمی به عدم استفاده از پساب در زنجان و ورود آن به زنجانرود اشاره کرده و مي گويد: بهره گیری از این پساب نیازمند همکاری سایر ارگان ها بوده و در صورت عملیاتی شدن ، مزایای بسیاری از جمله به خودکفایی رسیدن تصفیه خانه و کاهش مصرف آب برای استان در پی خواهد داشت. وی حجم پساب تولیدی در زنجان را سالانه 10 میلیون متر مکعب اعلام کرده و مي افزايد: شرکت آب و فاضلاب استان زنجان این آمادگی را دارد تا در زمینه تصفیه پساب فاضلاب اقدام کند.

این مسئول ادامه مي دهد: با ارتقاء مدول اول و احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر زنجان ، ظرفیت مشترکین بهره مند از این تصفیه خانه از 125 هزار مشترک به 410 هزار مشترک افزایش می یابد که پس از واگذاری پروژه تصفیه خانه شهر زنجان به سرمایه گذار بخش خصوصی با شیوه BOT این ارتقاء انجام خواهد شد.

 

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار