کد خبر: 900854
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۱

در آستانه اولین انتخابات عراق پساداعش که ناظران آن را یکی از مهم‌‌ترین نقاط عطف تاریخ عراق می‌دانند، سفیر انگلیس در تهران به نجف و بغداد رفته و با طیف‌های مختلف رهبران جریان شیعی دیدار کرده است.
به گزارش «جوان»، نیکلاس هاپتون، سفیر انگلیس در ایران روز گذشته در توئیتر عکس‌هایی از دیدار خود با بعضی رهبران سیاسی عراق از جمله نوری المالکی و هادی عامری منتشر کرد. وی که به همراه جاناتان ویلکس، سفیر انگلیس در بغداد این دیدار‌‌‌‌ها را انجام داده، نوشت:‌ «گفت‌وگوهای مفیدی با بعضی نامزدهای انتخابات پیش‌روی عراق داشتم.» دیدار سفیر انگلیس در ایران از عراق اتفاقی کم‌سابقه و نشان‌دهنده اهمیت انتخاباتی است که در اواخر اردیبهشت سال جاری در عراق برگزار می‌شود. مهم‌‌ترین اهمیت انتخابات آتی در این است که برای اولین بار پس از پایان داعش در عراق برگزار می‌شود. مواضع سیاستمداران غربی نشان‌دهنده نگرانی جدی آنها از محبوبیت حشدالشعبی است که از جنگ با داعش پیروز بیرون آمده و از محبوبیت زیادی برخوردار است. رکس تیلرسون، وزیر خارجه سابق امریکا آبان ماه سال گذشته درباره حشدالشعبی گفته بود: «نیروهای شبه‌نظامی «‌ایرانی‌» که اکنون در عراق هستند و مبارزه آنها علیه داعش به پایان رسیده است باید به کشور خود بازگردند.»‌ در تحلیل‌هایی که اندیشکده و مراکز تحقیقاتی نزدیک به دولت امریکا منتشر می‌کنند که به صورت قابل توجهی اخیراً افزایش یافته است، نگرانی از ظرفیت‌های حشدالشعبی مشهود است. پایگاه تحلیلی‌
« War on the Rocks‌» که به وزارت دفاع امریکا نزدیک است طی مطلبی به قلم رند تلاش کرده تا نشان دهد «شبه‌نظامیان شیعه چگونه در ارگان‌‌‌‌ها و نهادهای امنیتی ترکیب شده‌اند بدون اینکه استقلال سیاسی خود را تسلیم کنند» و اینکه چگونه غرب باید این واقعیت را مدیریت کند تا قدرت حشدالشعبی مهار شود. کمتر از 40 روز به انتخابات عراق باقی مانده است و دولت‌ها و رسانه‌های غربی تلاش گسترده‌ای به کار گرفته‌اند تا نتایج انتخابات را بر اساس منافع خود تحت تأثیر قرار دهند. علاوه بر تلاش‌های دیپلماتیک در سطح رسانه‌ای نیز حملات علیه ایران در عراق افزایش یافته است. آسوشیتدپرس طی گزارشی آورده که حمایت‌های نظامی ایرانی به شکست داعش کمک کرد اما نفوذ سیاسی ایران به یک مشکل تبدیل شد. این نفوذ باعث ایجاد نگرانی میان برخی گروه‌های عراقی و همچنین مایه نگرانی واشنگتن است که در همین موضوع بحث مداخله در انتخابات عراق را هم مطرح شده است. در این گزارش به نقل از احمد الاسدی یکی از کاندیداها آمده است:« ایران متحد قوی نیروهای ماست که از عراق در مقابل تروریست‌‌‌‌‌ها حمایت کرده است.»‌ آسوشیتدپرس در ادامه مدعی شده دیگر سیاستمداران عراقی نسبت به تعداد زیادی از کاندیدا‌‌‌‌ها که شرایطی نظیر الاسدی دارند و ممکن است بیشتر کرسی‌های مجلس را از آن خود کنند اعلام نگرانی کرده‌اند. آنها نگران هستند عراق بیش از این تحت کنترل همسایه شرقی خود قرار بگیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار