کد خبر: 901875
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۱
تبعات ريزگردها اكنون به جايي رسيده كه علاوه بر مهاجرت موجب تحت تأثير قرار گرفتن توليد و اشتغال خوزستان هم شده است.
عليرضا سزاوار

مديركل حفاظت محيط‌زيست خوزستان روز گذشته دراين‌باره گفت: اسفند‌ماه بود كه ۸۵ هزار اصله نهال به خوزستان تحويل داده شد و قرار است ۱۵ هزار اصله نهال ديگر نيز تا پايان آبان يا آذرماه امسال تحويل داده شود. ۳۵۰ هزار هكتار كانون رسي در استان خوزستان وجود دارد و تقريباً معادل همين ميزان نيز كانون‌هاي فرسايشي با منشأ شن و ماسه داريم كه بايد در آن كانون‌ها فعاليت صورت بگيرد. احمدرضا لاهيجان‌زاده تصريح كرد: سال گذشته اعتبار خوبي براي مقابله با ريزگردها به خوزستان داده شد و براي سال ۹۷ نيز حدود ۱۵۰ ميليون دلار پيش‌بيني شده است. در سال‌هاي گذشته اگر در ارتباط با خشك شدن تالاب هور‌العظيم صحبت مي‌كرديم، همه فكر مي‌كردند كه مشكل خشك شدن اين تالاب‌ها مربوط به سازمان حفاظت محيط‌زيست است. وي ادامه داد: اكنون نيز برخي تصور مي‌كنند كه وقتي صحبت از كانون ريزگردها مي‌شود، مشكل به سازمان حفاظت محيط‌زيست، مجموعه منابع طبيعي يا استانداري باز‌مي‌گردد، اما آثار و تبعات ريزگردها باعث مهاجرت و تحت تأثير قرار گرفتن توليد و اشتغال استان خوزستان شده و همه بخش‌ها را درگير كرده است.
مديركل حفاظت محيط‌زيست خوزستان با بيان اينكه در بحث مقابله با ريزگردها همه بايد به ميدان بيايند، اظهار كرد: ما نبايد انتظار داشته باشيم كه دولت به تنهايي مشكل همه ۷۰۰ هزار هكتار كانون ريزگردها در خوزستان و كانون‌هاي ريزگرد آينده را حل كند.
اين در حالي است كه در سال قبل، بر اثر شدت وجود ريزگردها، مه سنگين و رطوبت بالاي هوا چهار نيروگاه برق خوزستان از مدار خارج شده و برخي تصفيه‌خانه‌هاي آب نيز از كار افتاده‌اند.
به گفته مقامات مسئول، انباشته شدن خاك روي پست‌ها و تجهيزات انتقال برق و همچنين وقوع مه كه باعث چسبندگي خاك‌ها و اتصال كوتاه در شبكه برق مي‌شود، عامل اين قطعي برق است.
حميد چيت‌چيان، وزير نيرو سال پيش با توجه به بحران استان خوزستان و قطعي برق و آب در نيمي از استان، راهي اين استان شده تا در جلسه اضطراري شركت و مشكلات را بررسي كند.
پس از سفر وزير نيرو هم علي ساري، نماينده اهواز در مجلس طي نامه‌اي سرگشاده به رئيس‌جمهور، نسبت به وضعيت آلودگي هواي خوزستان به شدت ابراز نگراني و ناراحتي كرد و نوشت: سفرهاي تشريفاتي، ديد و بازديدهاي صوري، دستورهاي بي‌ضمانت، شعارهاي توخالي و سلفي گرفتن مديران و وزيران شما با مردم محروم، دواي درد نيست؛ به داد مردم خوزستان برسيد. رئيس سازمان حفاظت محيط‌زيست هم بهمن 96 گفت: ۸۰ درصد ريزگردهاي خوزستان در زمستان منشأ داخلي دارد و سه سال براي نابودي منشأ داخلي ريزگردها زمان نياز داريم. مقرر شده تا حقابه لازم براي‌ تر كردن مناطقي كه ريزگرد‌ها از آنجا بلند مي‌شود، تأمين و تخصيص داده شود كه منتها براي امسال جواب نمي‌دهد و حداقل هفت تا هشت ماه كار دارد. وقوع معضل گرد و غبار در تعدادي از استان‌هاي غربي و شرق ايران در سال‌هاي گذشته بارها باعث تعطيلي مدارس و ادارات، لغو پروازها و بستري شدن تعدادي از شهروندان در مراكز درماني شده‌ است.
جالب اينكه شدت طوفان‌هاي گرد و غبار سال‌هاي پيش در استان خوزستان بيش از 10 هزار ميكروگرم بر مترمكعب و به حدي بوده ‌است كه اندازه‌گيري آن در توان دستگاه‌هاي سنجش آلودگي هوا هم نبود. ‌اي كاش مسئولان محلي و ملي پيش از فرا‌رسيدن دوباره اين مشكلات فكري به حال اين اوضاع كنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار