کد خبر: 902089
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۱

سرپرست اداره كل فرآورده‌هاي سنتي، طبيعي و مكمل سازمان غذا و دارو گفت: برآوردهاي سازمان غذا و دارو نشان مي‌دهد حداقل بين ۱۰ تا ۱۲ درصد از آمار فروش محصولات مكمل تغذيه‌اي و ورزشي معادل هزار و 800 ميليارد تومان در سال، احتمالاً قاچاق است.
مهناز خانوي گفت: فروش مكمل توليدي و وارداتي بين 10 تا 15 هزار ميليارد تومان است، اگر 12درصد اين رقم قاچاق باشد هزار و 800 ميليارد تومان عدد قاچاق مكمل‌هاي ورزشي و غذايي در كشور است.
وي افزود: در حال حاضر 60 درصد مكمل‌هاي مصرفي از جمله قرص، كپسول و شربت‌هاي مكمل در داخل توليد مي‌شوند، اما از نظر عددي فروش اين محصولات تنها 30 درصد است، يعني مصرف‌كننده متأسفانه به لحاظ فرهنگي اعتمادي به محصول ايراني ندارد.
خانوي با اشاره به اينكه در حال حاضر بهترين برندهاي خارجي مكمل‌هاي ورزشي و خوراكي سطح دنيا مجوز واردات دارند، گفت: در بحث مكمل‌هاي ورزشي خطر خيلي جدي وجود دارد. كشفيات ما نشان مي‌دهد، مكمل ورزشي در بسته‌بندي بدون برچسب خارجي عرضه مي‌شود كه اغلب در زير‌زمين و از پودر مهتابي سوخته تهيه مي‌شود. توليد‌كنندگان به جاي كراتين پودر مهتابي سوخته را وارد مكمل مي‌كنند، شايد به همين خاطر آمار مرگ و مير‌هاي عجيب، زودهنگام، ناگهاني و سكته‌هاي جوانان زياد شده است.
وي افزود: ما به نوجوانان و جوانان هشدار مي‌دهيم اگر فرآورده‌اي برچسب سلامت و اصالت ندارد، مصرف نكنند. نبود برچسب سلامت و اصالت يعني آن محصول از كانال نظارتي وزارت بهداشت نگذشته است.
خانوي ضمن اشاره به ساماندهي عرضه فرآورده‌هاي دارويي و مكمل‌ها در عطاري در ادامه از قانوني كردن فعاليت عطاري‌ها در آينده‌اي نزديك خبر داد و گفت: سال گذشته بيش از 3 ميليارد تومان محصولات قاچاق از سطح عطاري‌ها جمع‌آوري شد. همچنين قرار است، وزارت بهداشت به زودي كار نظارت بر عطاري‌ها را عهده‌دار شود. قاچاق 1800 ميليارد تومان مكمل‌هاي ورزشي و غذايي

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار