کد خبر: 902311
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۷
مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی مطرح کرد
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی نسبت به گسترش ایجاد شده حاشیه‌نشینی روستایی در تبریز هشدار داد و گفت: متولی رسیدگی به این موضوع شهرداری تبریز بوده و باید جلوی این ساخت و سازهای بی‌رویه گرفته شود.

حافظ باباپور پبه مناسبت سالگرد تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با دستور حضرت امام خمینی (ره) حساب 100 امام و به تبع آن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تشکیل شد که این امر نشان از اهمیت تامین مسکن برای اقشار کم‌ درآمد شهری و روستایی داشت. 

اجرای طرح هادی در 713 روستا آذربایجان‌شرقی

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با اشاره به فعالیت ۳۹ ساله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیان کرد: تمام روستاهای بالای 100 خانوار تحت پوشش طرح هادی رفته که در این زمینه ۷۱۳ روستا تحت پوشش اجرای طرح هادی قرار گرفته است.

وی افزود: طبق قانون برنامه پنجم توسعه باید تمام روستاهای بالای 20 خانوار طی سند توسعه ترسیمی 10 ساله از نعمت طرح هادی برخوردار شوند تا علاوه بر مشخص شدن کاربری‌های مورد نیاز روستاها، اشل کوچکی از طرح‌های جامع و تفصیلی شهرها در طرح هادی روستایی برای آنان تعریف شود.

مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان ادامه داد: صدور سند در روستاها و قیر رایگان نیز از جمله دیگر وظایف بنیاد مسکن است.

باباپور خاطرنشان کرد: ۷۰۰ هزار مترمربع آسفالت رایگان معابر روستاهای استان انجام شده که در سال‌جاری با بیش از ۱۵ هزار تن قیر رایگان این طرح ادامه می‌یابد.

48 درصد واحدهای روستای آذربایجان‌شرقی نیاز به بازسازی دارند

وی با اشاره به اینکه طرح ویژه مسکن روستایی از سال ۸۴ آغاز شده و سهمیه استان ۱۲ هزار واحد تعیین شده بود، افزود: تعداد واحدهای مسکونی ۲۸۳ هزار واحد تعیین شده بود که بیش از ۵۲ درصد آن نوسازی و مقاوم‌سازی شده است که در مقایسه با میانگین کشوری در وضعیت خوبی قرار داریم. 

مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان زلزله سال ۹۱ در اهر و ورزقان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در آن زلزله بیش از ۲۰ هزار واحد روستایی بازسازی و ۵ هزار واحد شهری نوسازی شد.

وی ادامه داد: عمده فعالیت بنیاد مسکن تولید مسکن برای اقشار کم درآمد است که تا به امروز ۱۱ هزار واحد مسکن احداث شده و انجمن خیران مسکن‌ساز نیز یک‌هزار واحد احداث کرده‌اند، ولی می‌توان گفت که ۳۳ درصد هزینه بنیاد مسکن به تامین مسکن خانوار هزینه می‌شود.

باباپور با بیان اینکه اعتبارات استان در سال ۹۶ در حدود ۵۵ میلیارد تومان تعیین شده بود که ۳۲ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است، افزود: در سال ۹۵ بیش از  ۱۱ میلیارد تومان افزایش تخصیص داشتیم که  در سال ۹۶سه برابر  افزایش تخصیص اعتبار وجود داشت.

وی ابراز کرد: تعداد کل پروژه  استانی ۵۵۳ پروژه  بوده و تعداد پروژه از محل اعتبارات ملی ۳۱ روستا بود که در مجموع کل پروژه سال گذشته  584 اجرا شده است.

مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان اذعان داشت: پیش‌بینی اجرای آسفالت  معابر در ۲۵۰ روستا در سال‌جاری را داریم که بالغ بر ۴۲۰ پروژه با تامین اعتبار عملیات اجرای طرح هادی اجرایی خواهد داشت.

باباپور با اشاره به اینکه ۳۹ روستا از محل قیر رایگان افتتاح خواهد شد، افزود: ۱۱۰ واحد روستای ایوق شهرستان سراب افتتاح خواهد شد. اسناد ۵۲۰ روستا آماده تحویل است.

وی، پروژه‌های قابل افتتاح شهری و روستایی بنیاد مسکن استان را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: اجرای طرح هادی در ۱۱ شهر و ۲۲ روستا، اجرای آسفالت از محل قیر رایگان در ۱۱ شهر و ۳۹ روستا، اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در ۲۱ شهرستان، افتتاح نمادین واحد مسکونی بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان سراب، افتتاح اختتامیه سهمیه ۹۶ واحد احداثی از محل کمک‌های بلاعوض مشمول بهزیستی در ۲۱ شهرستان، تحویل اسناد مالکیت شهری و روستایی به متقاضیان در ۲۱ شهرستان از جمله پروژه‌های پیش‌بینی شده است.

مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان یادآور شد: طرح‌های عمرانی شهری و روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در شماره حساب ۱۰۰ طی امسال با اعتبار بالغ بر ۵/۵۷۹ میلیارد ریال افتتاح خواهد شد.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: پدیده دیگری که در روستاهای اطراف تبریز از جمله اسفهلان، چاوان، کندرود، کرکج، آرپادره سی و باغ معروف ایجاد شده، حاشیه‌نشینی روستایی است که زنگ خطر بسیار خطرناکی است که مسؤولان دقت نظری در این رابطه ندارند.

وی با بیان اینکه حاشیه‌نشینی در تبریز کنترل شده ولی در روستاها گسترش می‌یابد، گفت: بافت فرسوده باید دارای چند ویژگی از جمله ریزدانه، زیر 60 متر مربع و بدون اصول فنی ساخت و ساز و کمتر از عرض معبر 6 متر باشد و در آن صورت به آن بافت فرسوده می‌گویند و متأسفانه در روستاهای نامبرده بافت فرسوده افزایش یافته است.

باباپور ادامه داد: علت گسترش افزایش پدیده حاشیه نشینی روستایی به دلیل عدم توان مالی برای خرید خانه در شهرهای بزرگ است و از این رو این افراد به روستاها رفته و خانه‌هایی با بافت فرسوده احداث می‌کنند.

وی تأکید کرد: متولی رسیدگی به این موضوع شهرداری تبریز بوده و باید جلوی این ساخت و سازهای بی‌رویه گرفته شود.

مدیرکل بنیادمسکن آذربایجان‌شرقی افزود: این خانه‌ها شبانه نیز ساخته نمی‌شوند بلکه در روز روشن در حال ساخت هستند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر