کد خبر: 902315
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۴
توسعه کشت علمی و راه اندازی کارگاه های بسته بندی مدرن، نیاز اساسی پسته دامغان به عنوان دومین تولیدکننده این محصول استراتژی کشور است که باید برای تحقق این رویکرد، حمایتها و برنامه ریزی های لازم با مشارکت پسته کاران بیش از پیش انجام شود.

شهرستان دامغان با حدود هفده هزار هکتار باغ پسته 20 درصد این محصول کشور را تولید می کند که به گفته مسوولان این شهرستان ظرفیت افزایش باغ های پسته تا 100 هزار هکتار را دارد.
توسعه محصول پسته در شهرستان دامغان استان سمنان به لحاظ شرایط مناسب اقلیمی، یکی از بهترین و مرغوب ترین پسته را به لحاظ وجود ترکیبات ضروری و ارزشمند در بخش های کیفی مختلف داراست.
اکنون برداشت پسته از باغ‌های استان سمنان به سه تن در هکتار افزایش یافته است که این رقم باید با اتخاذ رویکرد علمی بیش از پیش افزایش یابد.
حدود 6 درصد سطح زیرکشت پسته کشور در دامغان است که سالانه علاوه بر صادرات به خارج ، بیش از 10 هزار تن پسته از این شهرستان به نقاط مختلف کشور ارسال می شود که با اجرای برنامه های انگیزشی این مقدار را می توان به میزان قابل توجهی افزایش داد.
در سال 95 ، 10 میلیون دلار و در سال گذشته 40 هزار تن پسته به ارزش بیش از 6 هزار میلیارد ریال به کشورهای خارجی صادر شده است.
فرماندار دامغان گفت : در 10 ماه گذشته بیش از 40 هزار تُن پسته به ارزش 6 هزار میلیارد ریال از این شهرستان به 50 کشور جهان صادر شده است.
علی‌اصغرمجد افزود: مرغوب ترین پسته کشور در دامغان تولید می شود که باید با تلاش مسوولان برای افزایش کشت این محصولات در شهرستان اقدام کرد.
وی مقدار زمین کشاورزی این شهرستان را بیش از 30 هزار هکتار اعلام و اضافه کرد : از این میزان نزدیک ‌به 15 هزار و 800 هکتار باغ پسته است که یکی از شاخص‌های معرفی دامغان به سراسر ایران و حتی جهان این باغ هاست.
وی خاطرنشان کرد : 17 هزار هکتار از اراضی دامغان باغ کشاورزی است و برداشت محصول پسته برای کشاورزان دامغانی در 10 ماه گذشته ، 6 هزار میلیارد ریال ارزآوری داشت.
مجد ادامه داد: در سال گذشته بیش از 50 هزار تُن پسته از باغ های این شهرستان برداشت شد و این محصولات به کشورهایی از جمله چین، ازبکستان، امارت و قطر، آلمان، سوئد، ارمنستان و عراق صادر می شود.
فرمانداردامغان با اشاره به این که، بیش از 20 هزار نفر در این شهرستان در بخش کشاورزی فعالیت می کنند که انتظار می رود با افزایش سطح کشت پسته در این شهرستان در سال جاری این رقم به بیش از 22 هزار نفر افزایش یابد.
مجد استفاده از سامانه های نوین آبیاری برای توسعه بخش کشاورزری دامغان را ضروری دانست و گفت: در سال گذشته بیش از 2 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به این سامانه ها تجهیز شدند.
43 هزار بهره بردار حوزه های مختلف کشاورزی در استان سمنان سالانه یک میلیون و 660 هزار تن محصولات کشاورزی تولید می‌کنند.
این استان 198 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر