کد خبر: 902649
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۱
نظام بين‌الملل كه غالباً قوانين آن بر ساخته و مورد حمايت كشورهاي غربي است، به راحتي از سوي امريكا، انگليس و فرانسه با حمله يكجانبه و تجاوزكارانه به سوريه ناديده گرفته شد ...
داود عامري

نظام بين‌الملل كه غالباً قوانين آن بر ساخته و مورد حمايت كشورهاي غربي است، به راحتي از سوي امريكا، انگليس و فرانسه با حمله يكجانبه و تجاوزكارانه به سوريه ناديده گرفته شد و اين در حالي بود كه در شوراي امنيت موضوع تحقيق و تفحص در خصوص به كارگيري سلاح‌هاي شيميايي مورد تصويب قرار گرفته بود.
يكي از دلايل اينكه چرا امريكا و متحدان غربي قبل از اعزام بازرسان سازمان ملل به خاك سوريه حمله كردند، در كنار عدم اعتقاد به وجود حمله شيميايي از سوي دولت سوريه، تجربه ناكارآمد بهانه‌سازي سلاح‌هاي اتمي در عراق بود.
پس از حمله به عراق به بهانه وجود سلاح كشتار جمعي، سربازان امريكايي دست از پا درازتر و نااميد از يافتن كوچك‌ترين اثري از اين سلاح‌ها در عراق، اين سؤال را از خود پرسيدند كه آيا رهبران ما خود به دروغي كه مي‌گويند اعتقاد دارند يا اينكه مردم خود را آلت دست جاه‌طلبي‌هاي جاهلانه خود قرار داده‌اند.
صبحگاه روز شنبه، دقيقاً در همان ساعتي كه نيروهاي آلمان نازي به دستور هيتلر به شوروي حمله‌ور شدند، ترامپ نيز دستور حمله به سوريه را صادر كرد، تا شايد عقده‌هاي نژادپرستانه خود را بگشايد و با اين عمل غير عاقلانه، بر غير قابل پيش بيني بودن خود و نداشتن يك ذهن نظام يافته به عنوان يك شخصيت سياسي عاقل مهر تأييد بزند.
غرب طي ساليان طولاني با ژست و قيافه حقوق بشر دوستانه، مخالفان خود را به اتهام عدم رعايت قوانين بين‌المللي و حقوق بشر مورد هجمه‌هاي رسانه‌اي قرار داده است و انگلستان و فرانسه خود را مهد دموكراسي و آزادي معرفي كرده‌اند، اما وقتي كه پاي دلارهاي آل سعود به وسط كشيده شد، به راحتي و با زير پا گذاشتن تمامي اصول اخلاقي و قوانين بين‌المللي، دست به حمله‌اي ناجوانمردانه و ظالمانه عليه ملت سوريه زدند كه تنها گناه آنها حمايت از دولت قانوني خود و ايستادگي در برابر جنايت‌هاي داعش و گروه‌هاي تروريستي مورد حمايت امريكا بود. اما فارغ از عدم تأثيرگذاري حمله سه كشور امريكا، انگليس و فرانسه به خاك سوريه و اطراف دمشق براي تاثيرگذاري در روند تحولات آينده اين كشور، اين حركت جنايتكارانه را مي‌توان تحت عوامل مختلفي مورد بررسي قرار داد.
اولين علت حمله امريكا را مي‌توان در نبود عقلانيت در سران اين كشور، به خصوص رئيس‌جمهور آن جست‌وجو كرد كه فاقد اين سامانه فكري عاقلانه در تصميم‌گيري‌هاي خود است، به طوري كه تناقض گويي‌ها و رفتارهاي خارج از عرف او زبانزد عام و خاص شده است.
دومين دليل را مي‌توان در نبود تحليل درست از مسائل منطقه در نزد سران كشورهاي متجاوز برشمرد. آنها گمان مي‌كردند با اين حمله خواهند توانست طرف‌هاي حامي دولت قانوني سوريه را مرعوب كنند و باعث ايجاد انشقاق در جبهه مقاومت شوند و از سوي ديگر، عربستان را به عنوان يك شريك اقتصادي راضي نگه دارند، چراكه بسياري از تحليلگران بر اين عقيده‌اند كه اين تجاوز و جنايت تحت فشار و تطميع آل سعود انجام گرفته است، حال آنكه نه آل سعود از اين اقدام محدود و غير تأثيرگذار رضايت خاطر پيدا كردند و نه در جبهه مقاومت تزلزل و انشقاقي به وجود آمد، بلكه آل سعود از حمايت آنها نااميد و جبهه مقاومت بر عزم و اراده خود در حمايت از حكومت قانوني و مردمي سوريه راسخ‌تر شد.
سومين دليل حركت تجاوزكارانه دولت‌هاي امريكا، انگليس و فرانسه را بايد در نقش رژيم صهيونيستي و لابي‌هاي قدرت آن در غرب جست‌وجو كرد. رژيم صهيونيستي از اولين حاميان داعش و دشمن سرسخت مردم سوريه به عنوان خط مقدم جبهه مقاومت بوده و هست، بنابراين از هر فرصتي براي ضربه زدن به جبهه مقاومت و تضعيف دولت سوريه بهره گرفته و بارها تلاش كرده به دلايل مختلف پاي كشورهاي حامي خود را به سوريه باز كند، لذا از نقشه تشويقي رژيم‌صهيونيستي و فشار لابي‌هاي صهيونيست در غرب براي حمله به سوريه نمي‌توان غافل شد.
اما آنچه مسلم است در ارزيابي نتايج اين حمله بايد نگاه‌ها را به دو بُعد منطقه‌اي و جهاني معطوف كرد.
در بُعد منطقه‌اي، مردم جهان اسلام به وضوح ديدند كه رژيم امريكا و متحدانش، حقوق بشردوستانه را تنها براي مواردي مصرف مي‌كنند كه منافع آنها ايجاب مي‌كند و در برابر دلارهاي نفتي حكومت‌هاي خودكامه منطقه، كوچك‌ترين اعتقادي به حقوق بشر و مبارزه با تروريسم ندارند و حتي به خاطر منافع خود حاضرند رفتارهاي وحشيانه‌تر از داعش از خود نشان دهند، لذا اعتماد به آنها و حقوق بشري كه از آن دم مي‌زنند، باوري بيهوده و عبث است.
در سطح بين‌المللي، با توجه به تهديدات لفظي مقامات روسيه و امريكا، مردم جهان نگران از ايجاد درگيري‌هاي بين‌المللي، در يك چشم به هم زدني، امنيت خود را مورد خدشه و در معرض تهديد ديدند، لذا نظرسنجي‌ها در سطح كشورهاي مختلف جهان نشان مي‌دهد كه امنيت رواني مردم جهان مورد تهاجم و خدشه قرار گرفت و بسياري را به خاطر امكان وقوع يك جنگ بزرگ و ويرانگر نگران و آشفته خاطر كرد.
دومين تأثير مخرب تجاوز به سوريه را بايد در تأثيرگذاري آن بر قوانين بين‌الملل جست‌وجو كرد. اين اقدام غيرقانوني از سوي اعضاي شوراي امنيت، نه تنها مشروعيت شورا را زير سؤال برد، بلكه يك مجوز براي حاكمان نامشروع براي ناديده گرفتن قوانين بين‌المللي صادر كرد.
نتيجه حمله تجاوزگرانه كشورهاي غربي به سوريه، توسعه ناامني و دامن زدن به ناامني‌هاي منطقه‌اي در كنار به مخاطره انداختن صلح و امنيت در جهان بود. اين حمله نه تنها هيچ‌گونه امنيتي براي منطقه و مردم بي‌دفاع سوريه نداشت، بلكه با جري‌تر كردن تروريست‌ها، دامنه آشوب و ناامني را توسعه داد و علاوه بر مردم منطقه موجب نگراني مردم كشورهاي خود و ساير كشورهاي جهان شد.
با نگاهي دقيق به لفاظي‌هاي رئيس‌جمهور امريكا و مقامات هماهنگ با او در كاخ سفيد، مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه ترامپ به تدريج به عنوان يك شخصيت دروغگو و اهل بلوف در افكار عمومي امريكا مطرح مي‌شود و در خصوص رقابت‌هاي منطقه‌اي در اوكراين و ساير مناطق جهان، قافيه را به رقباي خود باخته بود، در نتيجه براي تغيير افكار عمومي امريكا و نشان دادن چهره‌اي عملگرا از خود، با تعيين اهداف خنثي و غير تأثيرگذار در سوريه، از يك طرف درصدد احياي جايگاه خود در امريكا و جهان بود و از سوي ديگر با كسب رضايت رژيم آل سعود به عنوان گاو شيرده غرب و رژيم صهيونيستي به عنوان يك هم پيمان منطقه‌اي اقدام به برنامه‌ريزي چنين حمله‌اي كرد كه قطعاً بررسي نتايج آن نشان مي‌دهد در اين اقدام، كشورهاي مهاجم دچار يك اشتباه راهبردي در منطقه شدند و نه تنها به نتايج مورد نظر دست نيافته‌اند، بلكه ابهت و هيمنه پوشالي آنها فرو ريخت و ترس از حمله به دولت سوريه كه با تبليغات و بزرگنمايي، شايد تبديل به يك كابوس در منطقه شده بود، فرو ريخت.
اين آخرين پرده نمايش قدرت‌هاي غربي بود كه نشانه‌اي بارز از ناكارآمدي قدرت آنها در خاورميانه بود.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۱
0
0
داود عامری اول بیا بگو خطای راهبردی یعنی جی و اصلا معنی این کلمه را بلدی؟
سیاست هایی بین قدرت های بزرگ وجود دارد که باید بروی اول مطالعه کنید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار