کد خبر: 906106
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
نگاهي به تازه‌ترين ابعاد رسوايي‌هاي جنسي در محافل فرهنگي غرب
جشنواره سينمايي کن را خيلي‌ها نه به واسطه فيلم‌ها و آثار آن بلکه به واسطه کشتي‌هاي تفريحي کنار سواحل و زنان و دختران سواحل مي‌شناسند.

فرزين ماندگار
جشنواره سينمايي کن را خيلي‌ها نه به واسطه فيلم‌ها و آثار آن بلکه به واسطه کشتي‌هاي تفريحي کنار سواحل و زنان و دختران سواحل مي‌شناسند. گفته مي‌شود که هاروي واينستين يکي از اصلي‌ترين افرادي قلمداد مي‌شود که طي دهه اخير کشتي‌هاي تفريحي جشنواره کن را مديريت کرده است. حالا با اعلام جشنواره کن روز دوشنبه قرار است تعهدنامه‌اي از سوي اين جشنواره درباره حقوق زنان امضا شود.
در سال‌هاي گذشته هاروي وينشتاين يکي از پايه‌هاي ثابت جشنواره بين‌المللي فيلم کن بود، تهيه‌کننده‌اي که هر سال در سواحل جنوب فرانسه يک مهماني پرزرق‌وبرق با حضور بسياري از ستاره‌هاي عالم سينما برگزار مي‌کرد و براي يک شب، عملاً بزرگ‌ترين جشنواره سينماي جهان را به حاشيه مي‌برد. خيلي‌ها معتقدند تکليف بسياري از جوايز تا پايان سال، در همين مهماني معروف وينشتاين مشخص مي‌شد. اتفاقات سال گذشته و علني شدن رسوايي اخلاقي هاروي وينشتاين باعث شد او امسال در جشنواره نباشد و حالا مسئولان برگزاري فستيوال، در اقدامي مي‌خواهند با آسيب‌ديدگان تبعيض جنسيت در صنعت سينما اعلام همدردي کنند. طبق برنامه امروز قرار است 82 فيلمساز و بازيگر زن، پيش از اکران فيلم «دختران خورشيد» ايوا هاسن روي فرش قرمز جشنواره کن حضور پيدا کنند (اين فيلم در مورد زنان کُردي است که عليه داعش اقدام مي‌کنند.) عدد 82 به اين خاطر انتخاب شده که از ابتداي برگزاري نخستين فستيوال کن تا کنون اين تعداد کارگردان زن توانسته‌اند در بخش مسابقه حاضر باشند. اين اتفاق ساعت پنج بعد از ظهر به ‌وقت محلي رخ خواهد داد. قرار است در ميانه راه، روي پله‌هاي محل برگزاري، همه بايستند و متن‌هايي به‌زبان فرانسه و انگليسي به‌ترتيب توسط اکنس وردا و کيت بلانشيت خوانده شود. همينطور در اقدامي نمادين قرار است روز دوشنبه تعهدنامه‌اي در اين زمينه امضا شود که چندان جزئيات آن هنوز رسانه‌اي نشده است. گفتني است در اقدام نمادين ديگري اعضاي زن هيئت‌داوران شامل کيت بلانشيت، ايوا دوورني و ليا سيدو چندي پيش به‌جاي ديدن فيلم‌هاي بخش مسابقه، فيلم يک کارگردان زن کنيايي از بخش «نوعي نگاه» را تماشا کرده‌اند. اکثر اين اقدامات به‌همت کمپين «Time’s Up» برنامه‌ريزي شده است.
رسوايي جنسي برنده جايزه پوليتزر
اما مسئله رسوايي‌هاي جنسي و تلاش براي امنيت زنان به همين جا ختم نمي‌شود و اخيراً خبر رسيد که جونو دياز نويسنده امريکايي برنده جايزه پوليتزر پس از متهم شدن به آزار جنسي مجبور به ترک جشنواره‌اي ادبي در استراليا شد. اين نويسنده سرشناس امريکايي در جريان جشنواره نويسندگان سيدني از سوي زينزي کلمونز نويسنده امريکايي به آزار جنسي متهم شد. پس از اين ماجرا و رسوايي به بار آمده دو زن ديگر نيز پا پيش گذاشتند و اين نويسنده را به استفاده از ادبيات زن‌ستيز متهم کردند. دياز پس از اين ماجرا در گفت‌وگو با نيويورک‌تايمز اعلام کرد که مسئوليت‌ کارهاي گذشته خود را کاملاً قبول مي‌کند. اين نويسنده امريکايي دومنيکن‌تبار که براي کتاب «زندگي کوتاه شگفت‌انگيز اسکار وائو» جايزه پوليتزر گرفت، ماه گذشته مقاله‌اي نوشت و در آن اعلام کرد که در کودکي قرباني تجاوز شده است. در جريان جشنواره نويسندگان سيدني خانم کلمونز به همين مقاله اشاره کرد و از جونو دياز پرسيد که چرا با وجود اين تجربه در کودکي به اين شيوه با او برخورد کرده است. او پس از آن اتهامات خود را در شبکه اجتماعي توييتر تکرار کرد و مدعي شد که مقاله دياز در ‌واقع براي منحرف کردن افکار عمومي منتشر شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار