کد خبر: 921322
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۴
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان گفت: امسال 221 هکتار از مراتع و جنگل‌های کردستان دچار آتش‌سوزی شد در حالیکه این آمار در مدت مشابه سال گذشته 260 هکتار بود و این نشان می‌دهد میزان آتش‌سوزی در کردستان 23 درصد کاهش پیدا کرده است.

سعدی نقشبندی در گفت‌وگو با خبرنگار جوان در سنندج، اظهار داشت: مشارکت مردمی در اجرای برنامه‌های منابع طبیعی یک ضرورت است که بددون مشارکت آنها منابع طبیعی دچار چالش خواهد شد و این را رسانه‌ها می‌توانند فرهنگ‌سازی نمایند.

وی اذعان کرد: رسانه‌ها باید به گونه‌ای فرهنگ‌سازی نمایند که مردم منابع طبیعی را در کنار خود و نه در مقابل خود ببینند و آن زمان است که می‌توان از منابع طبیعی حفاظت و صیانت کرد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان در ادامه گفت: یکی از وظایف اداره منابع طبیعی، مدیریت آب بالادست سدهاست چرا که اگر این آب‌های سطحی در بالادست سدها مدیریت نشود، موجب سرازیرشدن رسوب به داخل سد می‌شود ضمن اینکه با این عمل نفوذپذیری آب تحقق می‌بخشد.

نقشبندی ادامه داد: در استان کردستان حدود 50 هزار چشمه دائمی و فصلی وجود دارد که مدیریت آب‌های سطحی در منابع طبیعی با پوشش گیاهی و تقویت این منابع، پرآب شده و همچنین کمک به سفره‌های آب زیرزمینی است.

وی با یادآوری افت حدود 20 متری آب زیرزمینی در دشت‌های قروه و دهگلان، تصریح کرد: افزایش پوشش گیاهی، آبخوان‌داری و آبخیزداری به نفوذ آب کمک کرده و تا حدودی موجب جبران و نیز سبب جلوگیری از افت بیشتر آب‌های زیرزمینی خواهد شد.

نقشبندی اذعان داشت: کاهش وابستگی مردم و بهره‌برداران به منابع طبیعی بر حفاظت و صیانت از عرصه‌های طبیعی اثر منفی گذاشته است در حالیکه اگر وابستگی اقتصادی مردم به مراتع و جنگل‌ها بیشتر شود قطع به یقین نظارت آنها بر حفظ و حراست از مراتع و جنگل‌ها افزایش خواهد یافت.

کاهش 23 درصدی آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها در کردستان

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان در بخش دیگری از سخنانش گفت: در چهار ماهه سال گذشته 260 هکتار از مراتع و جنگل‌های کردستان دچار حریق شد که امسال این آمار به 221 هکتار کاهش یافت که نشان می‌دهد 23 درصد کاهش پیدا کرده است.

نقشبندی ضمن اعلام اینکه عامل بیش از 70 درصد آتش‌سوزی‌ها،عامل انسانی است، گفت: نزدیک به 75 درصد این حجم آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع شهرستان‌های بانه، مریوان و سروآباد به وقوع پیوسته است.

به گفته وی، اگرچه مردم در کمک به اطفاء آتش‌سوزی‌ها نقش موثری ایفا می‌کنند، سنگ‌تمام کارکنان منابع طبیعی در این زمینه را شایسته تقدیر خواند و از رسانه‌ها خواست، این قدرشناسی از مردم را منعکس نمایند.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان ادامه داد: از آنجایی که اعتبارات دولتی کاهش یافته و شرایط اقتصادی کشور نیز با مشکلاتی مواجه است، خیرین می‌توانند اداره‌کل منابع طبیعی استان را در خرید «دمنده» برای خاموش کردن آتش‌سوزی حمایت کنند.

وی گفت: حدود 50 روستای استان در مناطق مختلف شناسایی شده است که در طول هشت سال گذشته بیشترین آتش‌سوزی داشته است، که خیرین با خرید دمنده برای این روستاها به جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی‌ها کمک شایانی خواهند کرد.

تصویب 13.8 میلیارد تومان اعتبار به منابع طبیعی کردستان

نقشبندی در ادامه از تصویب 13 میلیارد و 840 میلیون تومان اعتبار به استان کردستان خبر داد که در راستای اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی و کاداس حوزه‌های آبریز استان هزینه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون 3 میلیارد و 500 میلیون تومان از این مبلغ اختصاص یافته و در حساب اداره‌کل منابع طبیعی استان موجود است.

گیاهان دارویی کردستان متمایز از سایر نقاط است

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان در بخش دیگری از صحبت‌هایش، کردستان را یکی از قطب‌های گیاهان دارویی عنوان کرد.

نقشبندی اضافه کرد: گونه‌های گیاهان دارویی کردستان به دلیل وجود شرایط آب و هوایی خاص و توپوگرافی منطقه، ماده موثر آن به حداکثر خود می‌رسد و این، گیاهان دارویی کردستان را متمایز از سایر نقاط کشور و جهان کرده است.

وی در ادامه ارائه آموزش و بذر رایگان گیاهان دارویی به کشاورزان استان را یکی از برنامه‌های اداره‌کل منابع طبیعی کردستان عنوان کرد که مزارعی الگویی و پایلوت در سطح کردستان ایجاد خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان گفت: زراعت چوب صنوبر یکی دیگر از برنامه‌های این اداره‌کل است که بنا داریم در حاشیه رودخانه‌ها این مهم را تحقق ببخشیم.

نقشبندی گفت: مسیر شویشه به مریوان به عنوان پایلوت این طرح انتخاب شده است که بعد از 5 سال، از هر هکتار دو میلیون تومان درآمد حاصل می‌شود.

بیماری ذغالی درخت‌های بلوط کردستان را تهدید می‌کند

وی در ادامه اذعان کرد: آفات نوپدیدی به سمت کردستان در حرکت است که مهم‌ترین آن، بیماری ذغالی درخت بلوط است که جنگل‌های بلوط کردستان را تهدید می‌کند.

نقشبندی گفت: در درختان مبتلای به این بیماری، مایع سیاه‌رنگی از داخل تنه درخت به بیرون ترشح می‌کند که کم‌کم موجب خشک‌شدن درخت خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان یادآور شد: تاکنون روشی برای مبارزه با این بیماری پیدا نشده است به همین دلیل ما از سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه کردستان درخواست کرده‌ایم تا پروژه‌ای پژوهشی در این زمینه انجام دهند.

123 پلاک اراضی کشاورزی در کردستان رفع تداخل شده است

نقشبندی در بخش دیگری از سخنانش گفت: رفع تداخل اراضی یکی از برنامه‌های مهم منابع طبیعی است که از یک هزار و 753 پلاک، تاکنون 123 پلاک رفع تداخل شده است.

وی افزود: یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین کشاورزی در کردستان وجود اما در حال حاضر 750 هزار هکتار آن در قالب آمار می‌آید چرا که 450 هزار هکتار آن با مشکل تداخل مواجه است.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان خاطرنشان کرد: با رفع تداخل 123 پلاک، 45 درصد به اراضی کشاورزی محدوده این پلاک‌ها افزوده شده است.

نقشبندی در پایان گفت: در صورتیکه دولت در اختصاص اعتبارات عزم جدی داشته باشد، رفع تداخل اراضی کشاورزی کردستان تا پایان برنامه به اتمام می‌رسد و گرنه با این روند زمان آن طولانی خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر