کد خبر: 924811
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۱
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از پایان پروژه ملی سنجش گاز رادیواکتیو رادون شهرستان های کاشان و آران و بیدگل خبر داد.

دکتر سید علیرضا مروجی گفت: دتکتورهای (کیت شمارنده) سنجش گاز رادیواکتیو رادون از تاریخ 1/12/96 در 115 منزل مسکونی در شهرستان های کاشان و آران وبیدگل مستقر شد.

وی افزود: همزمان با کلیه شهرستان های استان اصفهان، 15 اکیپ از کارشناسان گروه مهندسی بهداشت محیط در یک بازه زمانی 48 ساعته دتکتورهای (کیت شمارنده) سنجش گاز رادیواکتیو از منازل را جمع آوری و برای بررسی و استخراج نتایج به سازمان انرژی اتمی ارسال کردند.

دکتر مروجی، با اشاره به کسب اطلاعات جامعی از میزان وجود گاز رادون در منازل مسکونی و پراکندگی آن درسطح دو شهرستان با اجرای این پروژه ملی، تصریح کرد: این پروژه جزیی از نقشه ملی رادون ایران است که قرار است نتایج آن در آیین نامه های طراحی ساختمان مورد استفاده قرار گیرد.

معاون بهداشتی دانشگاه، با بیان اینکه گاز رادون ذره آلفا تولید می کند، گفت: دانسیته رادون از هوا سنگین تر است به همین دلیل این گاز در قسمت های پایین ساختمان ها تجمیع می شود.

وی، در مورد آسیب پذیری گاز رادون گفت: بیش از 50 درصد آسیب‌هایی که انسان از تشعشعات طبیعی دریافت می‌کند تنها به گاز رادون مربوط می‌شود و شرایط و محل زندگی نیز در میزان پرتوگیری بدن از این گاز مهم است.

دکتر مروجی ادامه داد: خطر گاز رادون به ویژه در مناطقی که شرایط بهداشتی مناسب نیست و نیز در محیط های بسته که گاز در داخل منازل تجمع می‌یابد بیشتر است و همچنین در منازل نوساز که ممکن است طراحی تهویه آن‌ها مناسب نباشد، رادون می‌تواند خطرساز باشد.

دکتر سید علیرضا مروجی، ستن ورودی های اصلی رادون از قسمت های زیرین ساختمان (ایزولاسیون، شفته آهک و ....)، ایجاد فشار مثبت در خانه (تهویه مصنوعی) و تهویه هوا به طور طبیعی را از جمله اقدامات لازم جهت کاهش گاز رادون برشمرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر