کد خبر: 926743
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۷
داود عامری
از گذشته‌های دور، جامعه انسانی با تهدید تروریسم مواجه بوده است و این عمل شوم، پیوسته از طریق ایجاد رعب و وحشت، آرامش و آسایش فیزیکی و روانی انسان‌ها را به مخاطره انداخته و با نابودی سرمایه‌های مادی و معنوی جوامع، راه رسیدن به تعالی و پیشرفت را به بیراهه‌های کشتار، خفقان و ترور برده است. در این ارتباط در عصر حاضر ۱۱ سپتامبر نقطه عطفی در ذهن انسان امروز است. حادثه انفجار برج‌های دو قلو، از یک سو به خاطر کشته شدن انسان‌ها، خاطر ملت‌های جهان را مکدر کرد و از سوی دیگر به جهت این حادثه مشکوک و برخورد‌های دوگانه امریکا با موضوع و سوء استفاده این کشور از این حادثه برای حمله به برخی کشور‌های اسلامی و تشدید جریان اسلام ستیزی که جهان را نا امن‌تر از گذشته کرد، ۱۱ سپتامبر و مبارزه با تروریسم را از سوی غرب به یک پدیده غبارآلود تبدیل کرد.
واژه تروریسم همواره با بحران معنایی روبه‌رو بوده است و شاید بتوان یکی از دلایل ناکارآمدی مبارزه با تروریسم را در عدم توافق روی تعریف این واژه جست‌وجو کرد.
بر همین اساس با وجود اینکه رژیم صهیونیستی مبدأ تروریسم دولتی و غیر دولتی در خاورمیانه است، اما هیچ‌گاه از سوی نظام‌های استکباری مدعی مبارزه با تروریسم و حقوق بشر مورد عتاب و خطاب قرار نمی‌گیرد و نتیجه چنین روندی پیچیده‌تر شدن مسئله تروریسم و در نتیجه ناکارآمدی بیشتر سازمان‌های بین‌المللی در کمک به حل معضل تروریسم است. به طوری که امروزه علاوه بر ترور فیزیکی توام با خشونت، مواجهه با اشکال پیچیده‌تر تروریسم در قالب‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، هستیم.
قطعاً اعمال ترور فرهنگی و اقتصادی نیازمند سازمان‌های بزرگ‌تر از گروه‌های خشنی مثل داعش است و در مواقعی حتی نیازمند سازمان‌های فراتر از یک دولت به تنهایی است.
در این ارتباط می‌توان به حمله‌های تروریستی سازمان‌یافته علیه اقتصاد و مبانی فرهنگی ایران اسلامی اشاره کرد که سال‌هاست از سوی غرب و رژیم صهیونیستی و دست‌نشاندگان آن‌ها در جریان است، و تأسف‌بارتر اینکه این‌گونه ترور‌ها از سوی دولت‌ها به‌نام حقوق بشر و دفاع از ملت‌ها مبارزه با تروریسم انجام می‌گیرد و این مسئله ضرورت گونه‌شناسی تروریسم را در دستور کار قرار می‌دهد که لازم است ابعاد آن را واکاوی کرد، به خصوص آنجایی که بعضی قدرت‌ها سعی در مخفی کردن آن یا عوض کردن تعریف آن دارند.
این در شرایطی است که ایران اسلامی از بدو پیروزی خود، مواجه با بدترین نوع خشونت و ترور به دست عوامل ضد انقلاب و وابسته به رژیم‌های استکباری بوده و بیشترین قربانیان ترور را در عصر حاضر داشته است و تا همین چند سال پیش نیز شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای خود بوده‌ایم.
ناگوارتر از قربانی بودن کشور‌های اسلامی به خصوص ایران، تلاش رسانه‌ای ناجوانمردانه برای جابه‌جایی جایگاه قربانیان و جنایتکاران است که با وجود بیشترین مبارزات عملی و زیربنایی ملت‌های مسلمان به خصوص ایران، تلاش‌های فراوانی در عرصه جهانی برای منتسب کردن تروریسم به مسلمانان و ایران صورت می‌گیرد و این خود بهانه‌ای می‌شود برای اسلام‌هراسی و اسلام‌ستیزی قدرت‌های سلطه و صهیونیسم بین‌الملل، به طوری که جرج بوش پس از حادثه ۱۱ سپتامبر به صراحت انگشت اتهام را به سوی مسلمانان گرفت و به این بهانه جنگ تمدن‌ها را به عنوان یک روند تاریخی پیش کشید.
بی‌تردید ایران اسلامی بر اساس آموزه‌ها و جهان‌بینی دینی حاکم بر آن، یکی از پیشگامان مبارزه با تروریسم است چراکه با اقتدا به مولا حضرت علی (ع) که فرمود: «زنهار از ریخته شدن به ناحق خون. بدان که هیچ چیز بیش از خون به ناحق ریخته شده موجب نزدیک ساختن کیفر انتقام، بزرگ بودن مجازات، سرعت بخشیدن به زوال نعمت و پایان بخشیدن به زمامداری نمی‌شود و خداوند سبحان در دادگاه قیامت قبل از هر چیز در مورد خون‌های ریخته شده، دادرسی خواهد کرد.»
بنابراین آنچه امروز جهان را به سمت خشونت و ترور کور پیش می‌برد، دور شدن از آموزه‌های پیامبران الهی است که تمام عمر خود را صرف هدایت بشریت به سعادت و کمال کردند و خود نیز قربانی مستکبرین یا خشک مغزان متعصب شدند. چیزی که امروز در قالب‌های مختلف نظیر داعش از آستین مدعیان حقوق بشر و گروه‌های وابسته به آن ظهورِ دوباره یافته و طی سال‌های اخیر خون بی‌گناهان بی‌شماری را به ناحق بر زمین ریخته و هزاران خانواده از اقوام و مذاهب مختلف را به کام نابودی، آوارگی و مشقت کشانده است.
پر واضح است که مرور روند فعالیت‌های انجام گرفته برای تحقق صلح و عدالت در جهان نشان می‌دهد که تلاش‌های انجام گرفته در قالب سازمان‌های بین‌المللی و بین الدولی، راه به مطلوب نبرده است و کماکان نقاط مختلف جهان به ویژه غرب آسیا، مردمان بی‌شماری گرفتار خطرات ناشی از ترور و تروریسم در اشکال مختلف هستند. بنابراین برای همنوا‌سازی جهانیان در مبارزه با تروریسم، ابتدا باید تعریف مورد توافق کارشناسانه و اصول‌مند ارائه شود و در کنار آن، علاوه بر دولت‌ها، نخبگان جوامع مختلف با اتفاق نظر و ایجاد شبکه‌های بزرگ مردم‌نهاد، خون تازه‌ای به شریان جریان‌های ضد تروریسم تزریق کنند تا بتوان در سایه آن جهانی عاری از تروریسم را به یک مطالبه همگانی و جهانی تبدیل کرد.
در چنین شرایطی، بر اثر فشار افکار عمومی جهانی و همکاری ملت‌های جهان، عرصه بر تروریست‌ها از تمامی اشکال آن تنگ شده، نوید آینده‌ای روشن در سایه صلح و عدالت برای بشر نگران امروز فراهم خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران یکی از پیشتازان مبارزه با تروریسم بوده و با پرچمداری عملی در مقابله با داعش نشان داد چقدر بر این مبارزه صادق هست، می‌تواند با برنامه ریزی، خدمتی بزرگ به بشریت امروز انجام داده و نقش کلیدی ایفا نماید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار