کد خبر: 927142
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۸
دبیر دوره دهم جایزه جلال تأکید کرد
برنده دوره دهم جایزه جلال با تأکید بر سلامتی این جایزه گفت: در ادوار گذشته این رویداد ادبی شاهد بودیم که کیفیت انتخاب‌ها در برخی موارد امتیاز پایینی داشته است، ولی اعتقاد دارم در هیچ دوره‌ای، انتخاب‌ها با اعمال‌نظر برگزارکنندگان یا به صورت سفارشی صورت نگرفته است.
نوید پارسا
برنده دوره دهم جایزه جلال با تأکید بر سلامتی این جایزه گفت: در ادوار گذشته این رویداد ادبی شاهد بودیم که کیفیت انتخاب‌ها در برخی موارد امتیاز پایینی داشته است، ولی اعتقاد دارم در هیچ دوره‌ای، انتخاب‌ها با اعمال‌نظر برگزارکنندگان یا به صورت سفارشی صورت نگرفته است.

اعضای هیئت علمی جایزه ادبی جلال آل احمد جهت برگزاری این رویداد ادبی در خصوص انتخاب و نحوه داوری و دبیری و چگونگی برگزاری پربارتر این جایزه در نخستین نشست یازدهمین دوره این جایزه به تبادل نظر پرداختند.

در ابتدای این نشست پس از ارائه گزارشی از فرایند اجرایی و فعالیت‌های دبیرخانه از سوی مهدی قزلی دبیر اجرایی این رویداد ادبی، حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی راد دبیر جایزه کتاب سال گفت: از ابتدا با مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه دبیر جایزه کتاب سال و جوایز ادبی جلال آل‌احمد و پروین اعتصامی یکی باشد، مخالف بوده‌ام. وی افزود: معتقدم برای جایزه جلال، یک داستان‌نویس اصیل و برای جایزه پروین هم یک بانوی ادیب و کتاب‌شناس باید تعیین شود. دبیر جایزه کتاب سال با مبارک خواندن نامگذاری این جایزه به نام جلال‌آل‌احمد افزود: برخی دلِ خوشی از نامگذاری این جایزه به نام جلال نداشتند. دکتر شریعتی می‌گفت، جلال درست در مرحله‌ای که همه او را شبیه خودشان می‌خواستند، جور دیگری حرکت کرد و اگر جلال همانند خواسته دیگران حرکت می‌کرد، تبدیل به مظهر و بُت یک جریان فکری خاص می‌شد ولی جلال راه دیگری را انتخاب کرد و ماندگار شد. محسن جوادی دبیر هیئت امنای یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد و معاون وزیر ارشاد نیز با تأکید بر اعتبار این جایزه گفت: از شما می‌خواهم بدون جانبداری از جریان و طیف‌های ادبی، روی انتخاب داوران متعهد و جامع‌الشرایط تمرکز کنید تا این دوره نیز مانند ادوار پیشین، به دور از حاشیه به منزل پایانی برسد. وی با قدردانی از بنیاد شعر و ادبیات داستانی برای برگزاری موفقیت‌آمیز جایزه ادبی جلال در دوره‌های قبلی، ضمن تأکید بر اهمیت و ارزش بالای جایزه جلال در میان نویسندگان، خواستار شنیدن نظرات موافق و مخالف برای اعتلای این رویداد ادبی شد. محمدرضا بایرامی، دبیر علمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد نیز گفت: در دوران نوجوانی بسیاری از کتاب‌های مرحوم جلال آل احمد را مطالعه می‌کردم و با اینکه مفاهیم بعضی مطالب را متوجه نمی‌شدم، ولی حس بسیار خوبی به لحن و صداقت نوشته‌های او داشتم.

بایرامی با تأکید بر اینکه برگزاری جایزه جلال به دلیل حساسیت‌های ذاتی خود در همه دوره‌ها با انتقاداتی همراه بوده است، افزود: این جایزه از سویی به دلیل جایگاه خود در جامعه ادبی و از سوی دیگر به واسطه بخش مادی آن در معرض انتقاد است، حتی خود من هم در سال‌های اخیر انتقاداتی به آن داشته‌ام و درباره آن مصاحبه کرده‌ام. وی افزود: شاهد هستیم که جشنواره‌هایی در کشور برگزار می‌شود که در جریان‌های محفلی، عده‌ای پشت در‌های بسته می‌نشینند و داوری می‌کنند و بدون شفافیت برندگانی هم معرفی می‌کنند ولی به دلیل اینکه حساسیتی روی آن‌ها نیست، کسی خرده نمی‌گیرد.

برنده دوره دهم جایزه جلال در پایان با تأکید بر سلامتی این جایزه گفت: در ادوار گذشته این رویداد ادبی شاهد بودیم که کیفیت انتخاب‌ها در برخی موارد امتیاز پایینی داشته است، ولی اعتقاد دارم در هیچ دوره‌ای، انتخاب‌ها با اعمال‌نظر برگزارکنندگان یا به صورت سفارشی صورت نگرفته است.

در ادامه این نشست، اعضای هیئت علمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد به بیان نظرات خود در خصوص چگونگی برگزاری پربارتر این جایزه پرداختند. در پایان نیز دبیران علمی، اجرایی و اعضای هیئت علمی احکام خود را که پیش از این به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده بود از دکتر محسن جوادی دریافت کردند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این محمدرضا بایرامی را به عنوان دبیر علمی، مهدی قزلی را به عنوان دبیر اجرایی و ملوک‌السادات حسینی بهشتی، محمد حمزه‌زاده، ابوتراب خسروی، ابراهیم زاهدی‌مطلق، مرتضی سرهنگی، حمیدرضا شعیری، فریدون صدیقی و مجید قیصری را به عنوان اعضای هیئت علمی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار