کد خبر: 933203
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۱
کف‌سازی در برج‌باغ‌ها به کمتر از ۵ درصد می‌رسد
تاکنون مصوبه برج‌باغ که شورای شهر در آن پیش‌بینی کرده بود برای جلوگیری از تخریب باغات، مالک و صاحبان این اراضی اجازه ساخت در ۳۰ درصد آن را داشته باشند، جواب نداده است.
اسفند ۹۶ مصوبه برج‌باغ‌ها با اکثریت آرا لغو شد و شهرداری ملزم گشت تا طرح جایگزین را به شورای شهر تهران ارائه کند. بر اساس لایحه جدید املاکی که باغ هستند نمی‌توانند هنگام تفکیک به کمتر از ۵ هزار متر تفکیک شوند. همچنین حداکثر میزان کف‌سازی‌ها در باغات هم به ۵ درصد وسعت باغ کاهش یافته است.

تاکنون مصوبه برج‌باغ که شورای شهر در آن پیش‌بینی کرده بود برای جلوگیری از تخریب باغات، مالک و صاحبان این اراضی اجازه ساخت در ۳۰ درصد آن را داشته باشند، جواب نداده است. سازندگان با گرفتن مجوز قانونی اقدام به ساخت و ساز می‌کنند. برخی تخلفات سبب شده تا عملاً چیزی از باغ باقی نماند. این روند صدای مدیریت شهری را هم درآورده است. در این خصوص معاون شهرسازی شهرداری تهران لایحه جدید جایگزین برج‌باغ را تشریح کرد و گفت: تاکنون ۶ هزار باغ در پایتخت شناسایی شده که از این تعداد ۳ هزار باغ در اختیار سایر ارگان‌ها و دستگاه‌هاست و اطلاعات آن در جایی ثبت نشده، با این حال ما درصدد ورود به این باغ‌ها هستیم.
پیروز حناچی با اشاره به لایحه جدید جایگزین مصوبه لغو شده برج‌باغ افزود: لایحه جدیدی که تقدیم شورای شهر تهران شد تا در کمیسیون‌های مربوط بررسی شود با رویکردی کاهنده مواجه شده است.

وی با بیان اینکه در این لایحه پیش‌بینی شده تا حتی‌الامکان منافع صاحبان باغ لحاظ شود، تصریح کرد: اگر معتقدیم که باغات و درختان به شهر تهران کمک می‌کنند، ما نیز باید به صاحبان باغ در آبیاری و نگهداری آن کمک کنیم.

معاون شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه در لایحه جدید مزیت‌ها و محدودیت‌هایی برای صاحبان باغ در نظر گرفته شده است، گفت: در مقایسه با وضعیت سابق شاید در کوتاه‌مدت پیشنهادات ما تشویق‌کننده نباشد، اما روش قبلی هم قابل ادامه نبود؛ چراکه بخش زیادی از باغات پایتخت از بین رفت.
حناچی افزود: البته قوه قضائیه اعلام کرده به صورت موردی اجازه ورود به این باغات را می‌دهد، بر همین اساس می‌توانیم شناسنامه این باغات را صادر کنیم.

محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص لایحه جایگزین برج‌باغ‌ها گفت: با لغو مصوبه برج‌باغ‌ها نمی‌توانیم صاحبان املاکی که باغ هستند را بلاتکلیف بگذاریم و باید لایحه جایگزین برای نحوه ساخت و ساز یا نحوه بهره‌برداری و نوع کاربری در باغات را ارائه کنیم.

در همین راستا شورای شهر پس از لغو مصوبه برج‌باغ‌ها معاونت شهرسازی شهرداری تهران را مکلف کرد که با رویکردی کاملاً کارشناسی و مبتنی بر نظر صاحب‌نظران، دلایل نابودی باغات را در پی اجرای این مصوبه آسیب‌شناسی و پس از آن لایحه جایگزین را به شورا ارائه کند. معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در نهایت لایحه‌ای را با رویکرد آسیب‌شناسانه لایحه برج‌باغ‌ها ارائه کرد که در شورای شهر در حال بررسی است.
وی معتقد است مصوبه برج‌باغ‌ها بعد از تصویب در دومین دوره شورای شهر تهران با پیگیری‌های انجام شده در طرح جامع شهر لحاظ شد؛ متأسفانه به‌رغم لغو برج‌باغ‌ها هنوز پیوست سوم طرح جامع درباره برج‌باغ‌ها لغو نشده است. با این وجود، سند فرادستی داریم که این مصوبه همچنان به قوت خود باقی است و ضرورت دارد که طرح جایگزین برج‌باغ‌ها را تعیین تکلیف کنیم و هماهنگی خوبی با وزارت راه و شهرسازی و دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری انجام شده است.

در لایحه جدید برج‌باغ تراکم تشویقی حذف می‌شود
سالاری اظهار کرد: در لایحه جدید که در دست بررسی است و تا حد زیادی با رویکرد اعلامی کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر مطابق است، قرار است حداقل متراژ برای تفکیک و تقسیم اراضی دارای هویت باغ به ۵ هزار متر مربع برسد. بر این اساس املاکی که باغ هستند نمی‌توانند هنگام تفکیک به کمتر از ۵ هزار متر تفکیک شوند. همچنین در لایحه جدید تراکم و طبقه تشویقی اعم از تراکم تشویقی در بافت‌های فرسوده یا تراکم تشویقی در نتیجه تجمیع قطعات کلاً حذف می‌شود. همچنین حداکثر میزان کف‌سازی‌ها در باغات هم به ۵ درصد وسعت باغ کاهش یافته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار