کد خبر: 945824
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۷
مجموعه‌ای از مشکلات نهاده‌ها، توزیع و فساد بازار مواد پروتئینی را بر هم زد و مرغ را به ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان رساند
درحالی‌که سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد می‌شود تا کسری تولید را تأمین کند و ذخایر فعلی گوشت هم ۲۵ هزار تن است، هم‌اینک ۱۷ هزار تن گوشت در گمرک به طمع بهره‌مندی از معافیت مالیاتی دپو شده است.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: برخلاف اعلام دبیر ستاد تنظیم بازار کشور که فروش مرغ بالاتر از نرخ ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان را تخلف دانست، قیمت این کالا به صورت عمده در میدان بهمن تهران کیلویی ۱۴هزار تومان و مراکز خرده‌فروشی سطح شهر به کیلویی ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است. همچنین از بازار گوشت گرم تنظیم بازاری نیز خبر می‌رسد توزیع‌کنندگان گوشت که لاشه گوسفندان را از کشتارگاه‌ها تحویل می‌گیرند، بسیار محدود در میان قصابان توزیع می‌کند و با قیمت بالاتر به کبابی‌ها و رستوران داران می‌فروشند.

هفته گذشته عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار کشور اعلام کرد: «با توجه به قیمت مصوب، هیچ خرده‌فروشی حق ندارد مرغ گرم را بالاتر از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه کند و در صورت مشاهده با متخلف برخورد قانونی می‌شود. انتشار این سخنان، این امید را زنده کرد که مسئولان دولتی قصد دارند بعد از مدت‌ها، سر‌و‌سامانی به این بازار بدهند. روش این مسئول برای کاهش قیمت در بازار «دستوری» بود. روش آزموده شده‌ای که طی چند سال گذشته اصلاً جواب نداده است، مشکلات بازار مجموعه‌ای از مشکلات از تولید‌کنندگان گرفته تا نهاده‌ها و توزیع و بازار، فساد و ورود شرکت‌ها نامعتبر را شامل می‌شود.

در اطلاعیه این ستاد ذکر شده است: همکاران ما باید توجه کنند قیمت‌های اعلامی فوق نرخ استعلامی بوده و آن‌ها می‌توانند با توجه به فاکتور خرید رسمی و با احتساب ۱۰درصد سود اقدام به فروش کنند، ضمن اینکه اعلام نرخ به صورت خرید نقدی است و به ازای هر ۱۰روز تأخیر در هر کیلو ۱۰۰ تومان به قیمت پایه افزوده خواهد شد.
اما گزارش‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد از روز چهارشنبه تاکنون؛ قیمت‌ها در عمده فروشی‌ها و در سطح خرده‌فروشی بدون توجه به اظهارات دبیر ستاد تنظیم بازار کشور و معاون وزیر صمت، همچنان مسیر قبلی خود را طی می‌کند و هر کیلوگرم مرغ گرم در خرده‌فروشی‌ها، بین ۱۵ هزار تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. ظاهراً بازرسان تعزیرات که اجرا‌کننده مصوبات ستاد تنظیم بازار هستند، در مراکز عمده‌فروشی که تعیین‌کننده قیمت روز هستند، حضور ندارند!
البته روز گذشته در فضای مجازی نیز با انتشار سخنان قبادی، کاربران از روش مدیریت بازار مرغ و گوشت انتقاداتی کردند، اینکه مرغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی، گشتیم نبود، نگرد نیست، یا «آقای مسئول، برخورد با گرانفروشی مرغ پیش‌کش، بازار را به حال خود رها کنید...»

گوشت تنظیم بازاری در قرق دلالان

از بازار گوشت گرم تنظیم بازاری نیز خبر می‌رسد که توزیع‌کنندگان گوشت به دلخواه خود چند لاشه را در میان قصابان توزیع و مابقی را با قیمت بالاتر به کبابی‌ها و رستوران‌ها می‌فروشند. یکی از فعالان بازار در گفت‌و‌گو با «جوان» از معضل دیگری در بازار توزیع گوشت گرم دولتی خبر داد و گفت: از هفته گذشته که گوشت‌های گرم توزیع می‌شود، دلالانی که لاشه گوسفندان را از کشتارگاه‌ها تحویل می‌گیرند، فقط دو تا سه لاشه را به قصابان به قیمت ۵۰ هزار تومان می‌فروشند و مابقی را با نرخ بالاتر می‌فروشند. وی از نبود نظارت بر نحوه توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری در میان اصناف گله کرد و افزود: هر خودروی یخچال‌دار ۲۰ شقه گوسفند در میان ساعات ۸ تا ۱۰ صبح باید توزیع کنند که متأسفانه چهار تا پنج شقه تحویل قصابان می‌شود و مابقی در بازار آزاد به قیمت بالاتر فروخته می‌شود. این فعال بازار گفت: اتحادیه توزیع‌کنندگان مدام از کمبود گوشت گرم تنظیم بازاری سخن می‌گوید، در‌حالی‌که این گوشت‌ها نیز به دست مصرف‌کننده واقعی نمی‌رسد و در میان رستوران‌ها توزیع می‌شود. وی معتقد است: اگر سازمان‌های ناظر توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری را به حال خود رها کنند، شب عید بار دیگر قیمت گوشت گرم در بازار آزاد به بیش از ۱۲۰ هزار تومان افزایش می‌یابد.
روز گذشته گوشت گوسفندی در بازار بین ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان، گوشت گوساله بین ۷۸ تا ۸۰ تومان و گوشت گرم دولتی نیز با قیمت ۵۲ هزار تومان به فروش می‌رسید.

رئیس شورای تأمین دام: از دپوی ۱۷ هزار تن گوشت در گمرک شوکه شدیم

نابسامانی بازار مرغ و گوشت در این روز‌ها به حدی رسیده که وارد‌کنندگان گوشت گرم نیز به طمع بهره‌مندی از معافیت مالیاتی و احیاناً افزایش قیمت‌ها حدود ۱۷ هزار تن گوشت را درگمرک دپو کرده‌اند. رئیس شورای تأمین دام با اعلام اینکه از انبار شدن این حجم گوشت شوکه شده‌ایم، افزود: درحالی‌که سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد می‌شود تا کسری تولید را تأمین کند و ذخایر فعلی گوشت هم ۲۵ هزار تن است، هم‌اینک ۱۷ هزار تن گوشت در گمرک به طمع بهره‌مندی از معافیت مالیاتی دپو شده است.

بر اساس خبری که دادستان بندرعباس به تسنیم داده است، معادل ۱۷ درصد واردات سالانه گوشت قرمز را وارد‌کنندگان در گمرک ذخیره کرده‌اند. ابوالفتح ابوالهادی اظهار کرد: در این منطقه مستقر شدیم و با همه مسئولان از جمله سازمان بنادر، گمرک، جهادکشاورزی و دامپزشکی دیدار و مستندات را دریافت و بررسی کردیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بخشی از این محموله‌ها که تحت عنوان کالای متروکه و بخشی دیگر که مربوط به سازمان پشتیبانی امور دام است، می‌تواند ترخیص شود. دادستان بندرعباس درباره علت دپوی این حجم از گوشت در بندر شهید‌رجایی گفت: به‌دلیل اینکه این کار به‌نفع واردکنندگان بوده تا از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند، عامدانه اقدام به دپوی گوشت در این منطقه کرده‌اند. ابوالهادی تأکید کرد: اگر خود واردکنندگان به‌سرعت اقدام به ترخیص محموله‌های گوشت کنند که خیلی خوب است در غیر‌این‌صورت، مجبور هستیم خودمان برای این کار اقدام کنیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار